Augimas bus lėtesnis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2013-11-20 12:33 Komentarai: (0)
Nors ko gero neverta tikėtis, kad staiga Volstrite prasidės agresyvi meškų rinka, tačiau ji anksčiau ar vėliau yra neišvengiama. Vis dėl to lūkesčiai, kad ir toliau galima išlaikyti tą patį augimo tempą, gali būti apgaulingi, pareiškė Gluskin Sheff kompanijos strategas David Rosenberg.

„Mes studijavome kokias grąžas tam tikrais laikotarpiais duoda akcijos priklausomai nuo vertinimo lygio laikotarpio pradžioje. Kai akcijos kainos ir pelno vienai akcijai (P/E) rodiklis viršija 16 reikšmę, kaip yra dabar, tuomet paprastai grąžos norma tiek vienų metų, tiek trijų metų horizonte būna vienaženklė” - teigė jis.

David Rosenberg tuo pačiu atkreipė dėmesį, kad jei akcijos kainos ir pelno vienai akcijai rodiklis viršytų dvidešimties reikšmę, tik tuomet tai būtų nepalanku investuotojams. Tokiu atveju laukiama grąžos norma vidutiniu laikotarpiu sumažėtų faktiškai iki nulinio lygio, tad tuomet investuotojams vietoj akcijų patrauklesnės taptų obligacijos.

„Ankstesniais dešimtmečiais buvusios ilgalaikės bulių rinkos akcijų ir obligacijų rinkose sugadino investuotojus. Nereikėtų tikėtis ateityje šių rezultatų pasikartojimo. Matyt tai, kas nutiks bus nuobodu, bet tai tuo pačiu leidžia sukurti daug sudėtingesnes strategijas, kurios pasiūlytų panašias grąžas į tas, kurias ankstesniais dešimtmečiais atnešė indeksai” - tikino Gluskin Sheff kompanijos strategas David Rosenberg.
 
Dar nėra komentarų