Į CRE akcijų rinkas plūstelėję pinigų srautai lemia biržų indeksų kilimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Finasta Data: 2006-11-23 14:06 Komentarai: (0)
Kylantys CRE šalių valiutų kursai rodo, kad į mūsų regioną plaukia dideli kapitalo srautai iš Vakarų Europos. Tuo labiau, kad vis dažniau pasigirsta kalbų apie tai, jog nuo ateinančių metų Fed pradės mažinti bazines palūkanų normas JAV. Tai skatina globaliai investuojančius investicinius fondus didinti savo portfeliuose akcijų ir atitinkamai mažinti obligacijų kiekį. Todėl vis didesnės lėšos yra permetamos į kylančias rinkas.

Antradienį ir trečiadienį kilo viso regiono biržų indeksai. Trečiadienį kilimu išsiskyrė Vengrijos BUX (+1,62%). Labiausiai kilo banko “OTP” iki 7720 forintų (+1,6%), IT bendrovės “Synergon” (+1,0%), bei farmacijos bendrovės “Richter” (+1,0%) akcijų kursai.

Varšuvos biržoje į padanges kyla neseniai debiutavusios vienkartinius švirkštus gaminančios bendrovės “HTL – Strefa” akcijų kursas. Už viešo pirminio akcijų platinimo metu kainavusią 36 Zl akciją dabar mokama 121,5 Zl. Antradienį vienu metu akcijos kursas buvo pakilęs net iki 142 Zl. Didelė apyvarta šiomis akcijomis rodo, kad jas noriai perka tiek pavieniai, tiek instituciniai investuotojai.

Sanitarinę keramiką gaminanti bendrovė “Cersanit” (šiuo metu vyksta jos paskelbtas oficialus pasiūlymas supirkti bendrovės “Opočno” (didžiausio “Dvarčionių keramikos” akcininko) akcijas) paskelbė, kad jai priklausančios bendrovės nemokės dividendų iš pelno gauto už 2006 m. Visas pelnas bus nukreiptas į investicijas. Ateinančių metų vasarą bendrovė atidarys panašaus profilio gamyklą Ukrainoje, o š.m. spalio mėnesį įsigijo Rumunijos gamyklą “Romanceram”.

Rusijos biržoje toliau auga telekomunikacijų bendrovių akcijų kainos, čia lyderio pozicijas užima “Uralsviazinform” (+5,36%) bendrovė. Trečiadienį bendrovė paskelbė, kad dalyje jos aptarnaujamų Rusijos sričių įves nelimituotą abonentinį mokestį, mažesnį už Federalinės tarifų tarnybos nustatytą žemiausią ribą.
Analitikai mano, kad nepakankamai įvertintos šioje biržoje yra AO “Magnit” akcijos. Pagal paskelbtus 9 mėnesių finansinius rezultatus šios bendrovės grynasis pelnas išaugo 7 kartus iki 42,23 milijono USD.

Praeitą savaitę truputį smuktelėjęs vėl kyla didžiausios Balkanuose Belgrado biržos indeksas. Čia didžiausią apyvartą pasiekia banko sektoriaus bendrovių akcijomis. Per praeitą savaitę labiausiai, net 16,83% pakilo “Agrobanka” akcijų kursas.
Rusijos bendrovės labai domisi Serbijoje privatizuojamomis energetikos bendrovėmis. “Lukoil”, kuris jau yra įsigijęs “Beopetrol” ir “Rosneft” yra laikomi potencialiais didžiausio Serbijos naftos koncerno “Naftne industrije Srbije” (NIS) pirkėjais.

Pagal užsienio žiniasklaidą parengė “Finasta”
 
Dar nėra komentarų