Balkanų rinkose į viršų kilo Kroatijos ir Slovėnijos rinkos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-12-05 09:58 Komentarai: (0)
Slovėnijos akcijų rinkoje antradienį įsižiebė šiek tiek optimizmo ir pagrindinis indeksas „SBI 20“ paaugo 0,59 procento. Augimą paskatino didesnis likvidumas, o dienos apyvarta siekė 5,3 mln. eurų. Investuotojų dėmesį vėl labiausiai traukė farmacijos bendrovė „Krka“, kurios akcijų kaina paaugo 2,7 proc. iki 117,46 euro, o dienos apyvarta viršijo 2,3 mln. eurų. Didesne apyvarta taip pat išsiskyrė ir telekomunikacijų sektoriaus bendrovė „Telekom Slovenije“. Jos akcijos pabrango 0,2 procento.

Serbijos akcijų rinkoje antradienį apyvarta išaugo beveik dvigubai lyginant su pirmadieniu ir pasiekė 5,9 mln. eurų. Tačiau abu indeksai nusileido po 0,51 procento. Aktyviausiai prekiauta buvo banko „AIK Banka“, telekomunikacijų bendrovės „Pupin Telepom“ bei holdingo „Energoprojekt“ akcijomis. „Pupin“ akcijos pabrango 1,01 proc., „AIK“ atpigo 0,16 proc., o „Energoprojekt“ pakilo 1 procentu.

Kroatijos „Crobex“ indeksas antradienį paaugo 1,1 proc., o dauguma akcijų kursų judėjo į viršų. Labiausiai prie indekso augimo prisidėjo laivybos kompanijų „Uljanik plovidba“ bei „Atlantska plovidba“ akcijų brangimas. Jų kainos pakilo atitinkamai 3,5 ir 3 proentais.

Bulgarijos akcijų rinkoje antradienį vyravo neigiamos nuotaikos. Pagrindiniai indeksai „Sofix‘ ir „Bg 40“ nusileido atitinkamai 1,81 proc. ir 3,34 procento. Visos didžiosios biržos kompanijos patyrė didelį pardavėjų spaudimą, tačiau didieji investuotojai vis dar buvo atsitraukę nuošaly. Bankinis sektorius kaip ir visoje Europoje taip pat judėjo žemyn.
 
Dar nėra komentarų