Fed turi tęsti QE, nes rizika yra ribota

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2013-03-05 14:47 Komentarai: (2)
Amerikos Federalinio Rezervų banko viceprezidentės Janet Yellen nuomone, šis bankas ir toliau turėtų tęsti dabar vykdomas aktyvų supirkimo programas, ir tam kas mėnesį bendrai išleisti po 85 mlrd. dolerių, tačiau tuo pačiu atidžiai stebint su tuo susijusias išlaidas ir riziką.

„Atsižvelgiant į potencialius kaštus, kurie atsiranda dėl Amerikos Federalinio Rezervų banko vykdomų aktyvų supirkimo programų, manau, kad jie turi būti nuolat stebimi. Dabartiniame etape aš nematau priežasčių, kodėl reikėtų mažinti aktyvų supirkimų programų apimtis“ - pareiškė ji.

Janet Yellen, kuri kaip minėta užima Amerikos Centrinio banko viceprezidentės pareigas, pakartojo Fed vadovo Ben Bernanke teiginį, jog itin žemos palūkanų normos, bei 3,09 trilijonų dolerių vertės Fed balansas, yra pajėgūs įveikti bet kokią grėsmę finansiniam stabilumui.

„Aš įvertinau balanso riziką, ir toliau pasisakau už labai aktyvų dabartinės pinigų politikos, kuri yra skirta skatinti spartesnį šalies ekonomikos atsigavimą, bei kurios pagalba siekiama didesnio užimto, vykdymą“ - reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko viceprezidentės Janet Yellen.
 
1.   Parašė Fenas   2013-03-05 14:50  

jau kas antra diena pradejo eiti patvirtinimai apie QE tesima

 
2.   Parašė IT17   2013-03-05 15:01  

palaikymas...