JAV akcijų rinka antradienį pasistūmėjo į viršų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-11-21 09:50 Komentarai: (0)
Po dar vienos neramios sesijos JAV akcijų rinka antradienį pasistūmėjo į viršų. Iki 98 dolerių už barelį pabrangusi nafta suteikė pretekstą investuotojams pirkti energetinio sektoriaus bendroves, kurios vakar ir parodė didžiausią augimą. Prekybos pradžioje indeksai pasisuko į šiaurę, tačiau vėliau dėl blogų būsto rinkos duomenų jie apsivertė ir pradėjo leistis žemyn ir prekybos pabaigoje vėl sugrįžo į žaliąją zoną.

Federalinis rezervų banko antradienį paskelbė savo pastarojo susitikimo protokolą, kuriame rašoma, kad JAV ekonomika kitais metais sulėtės, tačiau banko vadovas Benas Bernanke išreiškė nenorą mažinti palūkanų.

„Dow Jones Industrial Average“ indeksas antradienį pakilo 0,4 proc., „Standart & Poor 500“ indeksas ūgtelėjo 0,45 proc., o „Nasdaq Composite“ pasistiebė 0,13 procento.

Vyriausybės remiama antroji pagal dydį JAV paskolų teikėja „Freddie Mac“ vakar paskelbė apie savo 2 mlrd. dolerių nuostolį per trečiąjį ketvirtį. Po tokių naujienų bendrovės akcijos atpigo 28,69 proc., o tarpu tokias pačias paslaugas teigiančios ir taip pat vyriausybės remiamos kompanijos „Fannie Mae“ akcijos taip pat pigo 24,83 procento.

Tuo tarpu antradienį taip pat rezultatus paskelbusios didžiausios statybų bendrovės „D. R. Horton“ akcijos brango 2,49 proc. nors ji taip pat pranešė apie trečiojo ketvirčio nuostolį.
 
Dar nėra komentarų