“HSBC Holdings” investuotojus nuteikė optimistiškai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-11-14 15:36 Komentarai: (0)
Didžiausias Europos bankas “HSBC Holdings” trečiadienį paskelbė, kad jo trečiojo ketvirčio pelnas išaugo palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, o pajamų augimas padėjo padengti nuostolius dėl JAV hipotekinių paskolų krizės. Bankas oficialiai neskelbia ketvirtinių veiklos ataskaitų, o metiniai rezultatai bus paskelbti tik 2008 metų kovo trečią dieną.

Toks „HSBC“ pranešimas investuotojams dar kartą įrodo, kad bankas neturi didelių įsipareigojimų susijusių su rizikingosiomis obligacijomis. Po šių naujienų banko akcijos pabrango daugiau nei 4 procentais.

Pagrindiniai banko konkurentai “Citigroup“, „Merrill Lynch“ ir „UBS“ per trečiąjį ketvirtį dėl kreditų krizės patyrė 45 mlrd. dolerių nuostolių. Tuo tarpu „HSCB“ vykdė aktyvią plėtrą Azijoje, Okeanijoje bei Artimuosiuose Rytuose. Tai padėjo bankui diversifikuoti savo pajamas bei užtikrinti solidų augimą.

„HSCB“ pagal kapitalizaciją rinkoje šiuo metu yra didžiausiass bankas pasaulyje (neskaitant Kinijos bankų), kadangi kitų didžiausių pasaulio bankų akcijų vertė šiais metais ženkliai sumažėjo.
 
Dar nėra komentarų