JAV investuotojai laukia infliacijos duomenų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-11-14 15:04 Komentarai: (0)
Po galingo ir didžiausio per pastaruosius du mėnesius indeksų augimo JAV akcijų rinka trečiadienį išjudino kitas pasaulio akcijų rinkas. Ypač teigiamai reagavo Azijos rinkos, Europoje taip pat dominavo žalia spalva.

Trečiadieniniai ateities sandoriai akcijomis rodo įvairiapusę dinamiką, o investuotojai šiuo metu laukia Federalinio rezervų banko Beno Bernankės pranešimo ir tolimesnių makroekonominių duomenų.

Ženklai apie sutramdytą infliaciją ir stiprų vartojimą gali padėti akcijoms pratęsti kilimą, tačiau tik ką prasidėjęs ralis gali labai greitai užsibaigti jei išlaidos pasirodys mažesnės nei tikėtasi arba infliacijos augimas bus per stiprus, rašo naujienų tinklapis CNNmoney.

Ekonomistų apklausos atliktos Briefing.com rodo, jog mažmeniniai pardavimai spalį teišaus 0,2 proc. ir augimas bus 0,4 proc. punkto mažesnis nei rugsėjį. Labiausiai lėtėjimą įtakos sumažėjęs automobilių pardavimas.

Dėl energetikos kainų augimo numatomas gamintojų kainų augimas sieks 0,3 proc., tuo tarpu rugsėjį gamintojų kainos augo 0,1 procento. Tuo tarpu prognozuojamas vartotojų kainų indekso kilimas dėl kylančių maisto bei energetikos kainų, turėtų siekti 0,2 procento.

Fed vadovo kalboje investuotojai klausysis ne tik situacijos apie ekonomiką, bet bandys išgirsti ir kokį nors ženklą apie galimus veiksmus dėl tolimesnio palūkanų normos likimo artimiausiame susitikime, kuris vyks gruodžio 11 dieną.
 
Dar nėra komentarų