„SAMPO plc.“ parduoda „SAMPO Bank“ grupę Danijos „Danske Bank“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SAMPO bankas Data: 2006-11-09 12:17 Komentarai: (0)
Suomijos finansinių paslaugų grupė „SAMPO plc.“ šiandien pasirašė susitarimą su Danijos „Danske Bank A/S“ dėl „SAMPO Bank“ grupės 100 proc. akcijų pardavimo. „SAMPO Bank“ priklausantys bankai Suomijoje ir Baltijos šalyse toliau tęs veiklą dabartiniu SAMPO pavadinimu.

„SAMPO plc.“ parduos „SAMPO Bank plc.“ grupę „Danske Bank“ už 4,05 mlrd. eurų. Sandoris apima Suomijos „SAMPO Bank plc.“, jam priklausančių bankų Baltijos šalyse ir Rusijoje bei investicijų valdymo bendrovių pardavimą. Sandoris neturės jokios įtakos „SAMPO Bank“ klientams.

Šiuo sandoriu parduodama „SAMPO plc.“ grupės dalis siekia 25 proc. konsoliduoto grupės turto, o jos veikla 2006 m. sausio-rugsėjo mėnesiais sudarė 31 proc. bendro grupės ikimokestinio pelno.

„Po šio sandorio SAMPO banko grupė taps sparčiausiai Šiaurės ir Baltijos regionuose augančios bankinės grupės dalimi. Žvelgiant iš SAMPO grupės pozicijų, „Danske Bank“ pasiūlymas buvo toks patrauklus, kad jo tiesiog nebuvo galima atmesti. „SAMPO Bank“ toliau tęs aktyvią plėtrą Suomijoje ir Baltijos šalyse“, – pabrėžė „SAMPO Group“ vykdantysis direktorius Björn Wahlroos.

Po akcijų pardavimo ir savininkų pasikeitimo „SAMPO Bank“ liks dabartinė vadovybė bei personalas.
„Dabartinėje „SAMPO Bank“ ir „Danske Bank“ grupių veikloje praktiškai nėra jokių „persidengimo“ taškų. Todėl manau, kad „Danske Bank“ yra geriausias iš visų įmanomų „SAMPO Bank“ savininkų, ir naujojo akcininko vadovybė toliau vykdys aktyvią plėtrą Suomijoje ir Baltijos regione“, – tvirtino B.Wahlroos.

„SAMPO Bank“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Mika Ihamuotila tęs savo darbą iki nustatytos datos, po kurios jis taps „SAMPO plc“ grupės direktorių valdybos nariu.

Kitos „SAMPO Group“ priklausančios bendrovės – gyvybės ir ne gyvybės draudimo įmonės –tęs veiklą pagal dabartinę plėtros strategiją nekeisdamos akcininkų. „SAMPO Bank“, kuris netrukus priklausys „Danske Bank“ grupei, ir gyvybės draudimo bendrovė „Sampo Life Ltd“ šiandien pasirašė susitarimą, pagal kurį „Sampo Life Ltd“ toliau galės pardavinėti gyvybės ir pensinio draudimo produktus naudodama „SAMPO Bank“ tinklą.

„SAMPO Bank“ ir „Danske Bank“ sandorį numatoma baigti pirmąjį 2007 metų pusmetį, gavus visų reikalingų reguliuojančių institucijų leidimus.
 
Dar nėra komentarų