"Trigalvis Slibinas" susidūrė su pasipriešinimu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-11-13 09:10 Komentarai: (0)
Lietuvos ir kitų Baltijos šalių užmojai pastatyti naują atominę elektrinę artimiausiu metu gali susidurti su rimtu pasipriešinimu, nes kai kas sąmoningai stengiasi sužlugdyti nacionalinio investuotojo steigimą.
Vakar Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas patvirtino gavęs tokią informaciją iš Valstybės saugumo departamento (VSD), rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Akivaizdu, kad ne visi patenkinti šiuo projektu. Tačiau kad ir kaip į tai žiūrėtų mūsų ekonominės grupės, jis yra skirtas tam, kad Lietuva turėtų didesnę energetinę nepriklausomybę“, – vakar kalbėjo G.Kirkilas.

Premjeras neatmetė, kad viešai pasirodžiusi informacija apie tai gali būti provokacija. Po susitikimo su prezidentu G.Kirkilas užsiminė, kad tuo galėtų būti suinteresuotos su „NDX energija“ konkuruojančios verslo grupės bei tie, kurie mėgina ieškoti formalių priekabių ir procedūriškai vilkinti projektą.

Vakar taip pat pranešta, kad kol kas nebus pradėtos Vyriausybės ir privataus kapitalo bendrovės „NDX energija“ derybos dėl nacionalinio investuotojo kūrimo.

Slaptame keliasdešimties puslapių dokumente, pavadintame „Rekomenduotinos kampanijos priemonės“, nurodomi veiksmai ir priemonės, kurios, nežinomų dokumento autorių nuomone, turėtų padėti žlugdyti nacionalinio investuotojo kūrimą.

Atominės elektrinės įstatymas iš tiesų gali nepatikti ir Rusijos dujų gigantui „Gazprom“.
Tai – vienintelis dujų tiekėjas, o jų suvartojimas ir priklausomybė nuo Rusijos uždarius elektrinę padidėtų.

Įstatyme numatyta, kad uždarius dabar veikiančią Ignalinos atominę elektrinę Lietuva steigs naują bendrovę, kuri įgyvendins naujos atominės elektrinės statybos ir kitus šaliai svarbius energetikos projektus.

Valstybė valdytų ne mažiau negu 51 proc. nacionalinio investuotojo akcijų, o mūsų šalis atominės elektrinės projekte turėtų 34 procentus.
 
Dar nėra komentarų