Talino biržoje akcijos buvo linkę toliau pigti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-11-07 16:51 Komentarai: (0)
Talino vertybinių popierių biržoje didžioji dauguma likvidžiųjų akcijų pigo ir nors ne itin neženkliai, tačiau sugebėjo indeksą nugramzdinti 0,29 procento. Biržoje prekyba nebuvo aktyvi, sudaryti 361 sandoriai, kuriais perleista akcijų už 1,231 mln. eurų.

Toliau skaudžiai žemyn žengia „Baltika“ akcijos. Trečiadienį pasibaigus prekybai jų kaina smuko dar 4,17 procento. Rinkos dalyvių netenkina demonstruojami bendrovės rezultatai, o ir visa rinka yra neigiama. Iš brangusių bendrovių būtų galima išskirti „Eesti Ehitus“ bei „Harju Elekter, kurių akcijos atitinkamai pabrango 2,83 ir 2,42 procento. Šios bendrovės paskelbė teigiamus trijų ketvirčių veiklos rezultatus.

Didžiausios dienos apyvartos savininkės ir vienos stambiausių Estijos kompanijų „Tallink Grupp“ akcijų kaina nepakito ir išliko ties 1,04 euro riba. Daugumos analitikų nuomone šiuo metu bendrovės akcijos yra pernelyg nuvertintos.

Rygos biržos indeksas trečiadienį pasirodymą baigė sumenkęs 0,15 procento. Prekybos metu akcijų buvo perleista už 152 tūkst. latų. Indeksą nusodino ir pakilti neleido atpigusios „Olainfarm“, „Ventspils nafta“ bei „Liepajas Metalurgs“ akcijos.
 
Dar nėra komentarų