"Investicinė sąskaita su lengvata" – ilgalaikiam taupymui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-10-31 14:20 Komentarai: (0)
Skatindamas ilgalaikį taupymą ir investavimą "Hansabankas" šiandien pristatė naują produktą – "Investicinę sąskaitą su lengvata". Be to, šis produktas užbaigė investicinio gyvybės draudimo koncepcijos pertvarką "Hansabanko" grupėje.

Naujasis "Hansa gyvybės draudimo" produktas skirtas žmonėms, kurie nori taupyti ilgesniam nei 10 metų periodui, kurie yra pasyvesni investuotojai ir aktyviai nesidomi rinkomis, tačiau gali prisiimti investavimo riziką.

"Investicinė sąskaita su lengvata" yra lanksti, lengvai įsigyjama ir paprastai valdoma paslauga – tai tiesiog sąskaita, į kurią pervedate pinigus taupymui. Tie pinigai investuojami pasirinktinai į vieną iš trijų investavimo krypčių – "Hansa fondų fondas 30", "Hansa fondų fondas 60", "Hansa fondų fondas 100". Krypčių keitimas – neribojamas ir nemokamas, taip pat yra galimybė atsiimti dalį sukauptų pinigų, jei klientas lėšas išlaikė ilgiau nei 1 metus.

Taupyti "Investicinėje sąskaitoje su lengvata" galima pradėti nuo 150-ies litų per mėnesį, įmokų periodiškumą klientas gali pasirinkti pats. Pavyzdžiui, sumokėjęs vienkartinę įmoką, klientas papildomai mokėti gali bet kada jam patogiu laiku, bei pasirinkti jam tinkamą ne mažesnę kaip 150 Lt įmokos sumą.

Ši į efektyvų taupymą orientuota investicinio gyvybės draudimo paslauga, suteikia klientui galimybę pasinaudoti ir gyventojų pajamų mokesčio lengvata. "Investicinei sąskaitai su lengvata" yra taikoma gyventojų pajamų mokesčio lengvata pagal atidėtų mokesčių principą. Tai reiškia, kad iš valstybės klientai šiais metais gali susigrąžinti iki 27 proc. į šią "sąskaitą" pervestų pinigų. Jei šie pinigai bus išlaikyti "Investicinėje sąskaitoje su lengvata" ilgiau nei 10 metų, tai atsiimant juos tereiks sumokėti 15 proc. pajamų mokestį nuo pervestų lėšų. Akivaizdi nauda, kurią vien šiais metais gali pasinaudoti klientai sudaro 12 proc. Išsiimant pinigus per trumpesnį laikotarpį nei 10 metų, ši valstybės lengvata negalioja.

"Pristatydamas "Investicinę sąskaitą su lengvata" "Hansabankas" baigė naujos investicinio gyvybės draudimo koncepcijos pertvarką. Siekiame, kad klientams taupymo ir investavimo paslaugos būtų kuo aiškesnės ir paprastesnės, todėl pagal pagrindinius kliento poreikius išskaidėme ir produktus. Anksčiau šiais metais pristatėme "Investicinius fondus plius" ir "Investicinių fondų portfelį", kurie skirti norintiems aktyviai investuoti didesnes sumas. "Apsaugota būsto paskola" buvo sukurta tam, kad klientai galėtų apsidrausti nuo nerimo prarasti būstą, jei šeima netenka pagrindinio šeimos maitintojo. "Investicinė sąskaita su lengvata" skirta ilgalaikiam taupymui bei mokesčių lengvatos susigrąžinimui. Šis naujas produktas savo paprastumu ir lankstumu turėtų pritraukti tuos, kurie nori taupyti ilgam laikotarpiui ", - pastebi "Hansabanko" Investicijų valdymo tarnybos vadovė Eglutė Bivainienė. Pasak jos, tikimasi, kad klientai įvertins tokią pertvarką ir noriai naudosis vienu taupymo, investavimo ar draudimo produktu vienam poreikiui patenkinti, taip gaudami didesnę naudą.

Dar vienas šio produkto privalumas yra labai aiškūs ir suprantami mokesčiai. Pasirinkusiems šią paslaugą nėra sutarties sudarymo mokesčio. Investicinei sąskaitai su lengvata taikomas mokestis nuo įmokų, kuris sudaro 2,5 proc., bei metinis turto valdymo mokestis, kuris yra 1,2% nuo sukaupto turto (min. 10 Lt/mėn.). Šiais metais atsidariusiems "Investicinę sąskaitą su lengvata" taikomas mažesnis minimalus turto valdymo mokestis (7Lt/mėn. vietoj 10Lt/mėn) visam sutarties galiojimo laikotarpiui.

Investicinę sąskaitą su lengvata bus galima įsigyti visuose "Hansabanko" padaliniuose pas klientų aptarnavimo specialistus, investavimo vadybininkus.

"Hansabankas" yra lyderis daugelyje taupymo ir investavimo sričių Lietuvoje – banko grupė valdo didžiausią gyvybės draudimo, pensijų fondų ir terminuotų indėlių rinkų dalį. Rugsėjo pabaigoje "Hansabanko" investuojamų privačių lėšų suma siekė 1,731 mlrd. litų.

"Hansabankas" priklauso pirmaujančiai finansinei grupei Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi daugiau nei 10,4 mln. privačių ir beveik 436 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Grupė turi 758 padalinius Švedijoje ir 286 padalinius Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba virš 16 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – 3 tūkst. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas","Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
Dar nėra komentarų