"Hansabankas" įbetonavo kapsulę į administracinio pastato pamatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Hansabankas Data: 2007-10-31 14:19 Komentarai: (0)
Šiandien į naujo "Hansabanko" administracinio pastato pamatus įbetonuota kapsulė, simboliškai pažyminti statybos darbų pradžią. "Hansabanko" administracinis pastatas statomas Vilniuje, Konstitucijos pr. 20. Planuojama, kad modernus finansinių paslaugų centras dešiniajame Neries krante iškils 2009-aisiais.

"Hansabanko" pastatas pradėtas statyti trikampyje, kur susilieja Neries slėnio parkas su Konstitucijos prospektu. Dėl unikalios vietos, ir pats pastatas bus statomas taip, kad maksimaliai integruotųsi į šią išskirtinę vietą mieste.

Administracinio pastato kompleksą sudarys vertikalus korpusas, susidedantis iš 2-jų atskirų pastatų – 14 ir 16 aukštų, - tarpusavyje sujungtų skaidriu atriumu, 4 aukštų korpusas šalia Konstitucijos prospekto ir žemesnioji pastato dalis, atsukta į Neries upę, ant kurios stogo bus įrengta terasa. Pagrindinė pastato ašis - pėsčiųjų pasažas, kuris tarsi pratęs senąją Ukmergės gatvę. Žemesnioji pastato dalis iš vienos pusės baigs formuoti krantinę, o iš kitos pusės įsijungs į Konstitucijos prospektą.

"Tiek priimdami sprendimą statyti naują administracinį pastatą, tiek rinkdamiesi jo projektą, tiek ruošdamiesi statyboms, elgėmės labai atsakingai, nes supratome, kad šis pastatas turi būti ne tik patogia ir jaukia darbo vieta "Hansabanko" darbuotojams, kompleksu, kuriame derėtų visuomenės ir verslo interesai. Šis pastatas taip pat pratęs Neries krantinės formavimą ir naujojo miesto centro - šalia upės - kūrimą. Norėtųsi, kad šis modernus finansinių paslaugų centras taptų simboliu naujojo Vilniaus – modernaus ir svetingo Vidurio ir Rytų Europos miesto," - sakė "Hansabanko" valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius, įbetonuodamas plieninę kapsulę su linkėjimais ateities kartoms.

"Hansabanko" naujasis administracinis pastatas bus atviras visuomenei - tiek pastato išorėje, tiek viduje bus daug erdvių, kuriomis galės naudotis ne tik banko darbuotojai, bet ir kaimyninių įstaigų darbuotojai, šalia gyvenantys kaimynai, bei visi vilniečiai ar miesto svečiai. Visuomenei bus atvira ant žemesniosios pastato dalies įrengta apželdinta terasa, nuo kurios atsivers puikūs vaizdai į upę. Daug viešų erdvių numatoma ir pastato viduje. Cokoliniame aukšte planuojama įrengti ne tik banko padalinį, bet ir kavinę, auditoriją, skaityklą.

"Hansabanko" administracinio pastato architektūrinis sprendimas priklauso architektų grupei, vadovaujamai Audriaus Ambraso. Pastato statybos darbus atlieka bendrovė "Ranga IV" laimėjusi rangovo konkursą šių metų vasarą. Projekto valdytojas – UAB "Contestus".

Naujasis "Hansabanko" administracinis pastatas pradėtas statyti 12,4 tūkst. kv.m. ploto sklype. Naujojo pastato aukštis bus 59,5 m., jis bus kiek žemesnis už šalia esantį viešbučio "Reval Hotel Lietuva" pastatą. Pastato plotas - apie 23,7 tūkst. kvadratinių metrų. Dar apie 19,4 tūkst. kvadratinių metrų bus skirta automobilių parkavimui - iš viso planuojama įrengti beveik 600 vietų automobiliams.

"Hansabankas" naują administracinį pastatą nusprendė statyti atsižvelgdamas į tai, kad šiuo metu banko centrinės būstinės, Vilniaus regiono skyriaus bei dukterinių bendrovių administracijų padaliniai yra išsidėstę net 9 pastatuose skirtingose Vilniaus vietose, todėl jų administravimas nėra pakankamai efektyvus, išlaidos didelės. Naujai statomas "Hansabanko" pastatas bus modernus finansinių paslaugų centras, integruotas į Neries upės slėnį, atviras visuomenei, patogus klientams ir darbuotojams.

"Hansabankas" priklauso pirmaujančiai finansinei grupei Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi daugiau nei 10,4 mln. privačių ir beveik 436 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Grupė turi 758 padalinius Švedijoje ir 286 padalinius Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba virš 16 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – 3 tūkst. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas","Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
Dar nėra komentarų