Europos biržose antradienį vyravo negatyvios nuotaikos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-10-31 10:04 Komentarai: (0)
Pagrindiniai Europos akcijų rinkos indeksai antradienį nusileido žemyn. Europos rinkose, kaip ir visame pasaulyje, vyravo Federalinio rezervų banko sprendimo laukimo nuotaikos. Neigiamų nuotaikų taip pat pridėjo ir Šveicarijos banko „UBS“, Vokietijos chemijos pramonės bendrovės “BASF“ bei automobilių padangų gamintojos „Continental“ trečiojo ketvirčio rezultatai, kurie buvo blogesni nei buvo tikėtasi.

„Jei Fed per daug sumažins palūkanas tai bus tik mažytė problema, bet jei palūkanos nebus sumažintos tai išsirutulios į didžiulę grėsmę“, - teigė „Pointon York“ strategas Rogeris Nightingale.

Londono „FTSE 100“ indeksas antradienį nusileido 0,7 proc., Paryžiaus „CAC 40“ smuktelėjo 0,55 proc., o Vokietijos „DAX“ indeksas fiksavo 0,4 proc. kritimą.

„UBS“ akcijos antradienį atpigo 1,3 proc. po to, kai bankas pranešė apie pirmąjį ketvirčio nuostolį per pastaruosius penkerius metus. Tačiau jis taip pat pridūrė, kad per paskutinįjį metų ketvirtį jau matysime banko pelną.

Blogi „Continental“ ketvirčio rezultatai nusmukdė ir kitus padangų gamintojus, tokius kaip „Michelin“. Londono biržoje blogiausiai antradienį sekėsi kasybos sektoriaus kompanijoms.
 
Dar nėra komentarų