„Maxima“ kovoja su infliacija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-10-31 10:03 Komentarai: (0)
Didžiausias Lietuvos mažmeninės perkybos tinklas „Maxima LT“ imasi iniciatyvos savo parduotuvėse mažinti prekių kainas.

Atsižvelgdama į šių dienų aktualijas bei visuomenės lūkesčius kovojant su infliacija, ‚Maxima“ apsibrėžė konkrečias priemones, kuriomis sieks sumažinti prekių brangimo poveikį.
Kainos bus mažinamos visais įmanomais būdais. Jau artimiausiomis dienomis „Maxima LT“ sumažins per 400 pavadinimų būtiniausių prekių kainas.

Įmonė taip pat stabdys prekių brangimą, optimizuodama savo veiklą bei mažindama sąnaudas. Šiuo metu dar kartą atidžiai peržiūrima tiekimo grandinė, mažinamos išlaidos logistikai bei kitiems verslo procesams, o sutaupyti pinigai investuojami į mažų kainų lygio palaikymą.

Labai svarbus vaidmuo šioje situacijoje tenka ir tiekėjams. Jau dabar „Maxima LT“ atstovai kalbasi su gamintojais, platintojais ir ieško bendrų sprendimų. Vyksta diskusijos, ką dar gali padaryti kiekviena iš šalių, kad sumažintų savo prekių ar paslaugų kainų kilimą.

Apie derybų rezultatus visuomenę informuoti ketinama artimiausiu metu.

„Įmonė neturi administracinių galimybių valdyti finansų rinkas, naudotis fiskaliniais instrumentais ar dirbtinai įšaldyti prekių kainas. Tačiau šiomis priemonėmis mes tikimės pristabdyti kainų augimo pagreitį“, - sako „Maxima LT“ generalinis direktorius Gintaras Marcinkevičius.
 
Dar nėra komentarų