C.Lagarde – mums reikia ryžtingų veiksmų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-09-09 15:49 Komentarai: (0)
Prieš prasidedant G7 grupės šalių viršūnių susitikimui, Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde paragino imtis ryžtingų veiksmų, kurie padarytų galą krizei.

„Pagrindinė žinia, kurią noriu pateikti šiandien, yra ta, kad šalys turėtų veikti nedelsiant bei drąsiai, nes pasaulio ekonomika šiuo metu pergyvena laikotarpį, kuris yra pilnas pavojų“ – pareiškė ji diskusijų metu.

Minimos diskusijos metu Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė taip pat įvertino ir Amerikos prezidento pristatytą programą, kuri yra skirta kovai su nedarbu. Kitais metais šiam tikslui planuojama skirti 447 mlrd. dolerių vertės lėšas, kurios turėtų padėti didžiausioje pasaulio ekonomikoje sukurti apie vieną milijoną naujų darbo vietų.

„Su malonumu priimu prezidento Barako Obamos pasiūlymus, kuriuos jis pristatė vakar vakare ir kurie yra sukoncentruoti ties ekonomikos palaikymu ir ties per trumpą laiką naujų darbo vietų sukūrimu“ – pareiškė Christine Lagarde.

Tačiau ne visus pasaulio šalių vadovų pasiūlymus Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė sutiko su entuziazmu. Christine Lagarde išlaikė savo poziciją dėl būtinybės padidinti Europos bankų kapitalus.

„Dėl padidėjusios rizikos ir neapibrėžtumo, bei egzistuojant būtinybei nuraminti rinkas, kai kurie bankai turi sustiprinti savo kapitalus“ – pabrėžė ji.

Priminsime, kad šiandien Marselyje prasideda dviejų dienų trukmės G7 grupės šalių finansų ministrų susitikimas, kurio metu turėtų būti paruoštas koordinuotas atsakas į šiuo metu egzistuojančias pasaulio ekonomikos problemas.
 
Dar nėra komentarų