B.Bernanke – ekonomikos bėdos nėra laikinos, FED padės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-09-09 12:08 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Ben Bernanke pakartojo savo atstovaujamo banko įsipareigojimą teikti paramą klibančiai Amerikos ekonomikai, tačiau nepateikė jokių konkrečių pažadų ar informacijos, kokių veiksmų gali būti imtasi.

Jis priminė, kad jo atstovaujamas bankas savo žinioje vis dar turi priemonių, kurios galėtų paskatinti ekonomikos augimą. Rinkoje buvo spekuliuojama, kad FED įgyvendins peržiūrėtą „Twist“ operacijos versiją, kuri pirmą kart, siekiant sumažinti palūkanų normas, parduodant trumpalaikius skolos vertybinius popierius ir perkant ilgalaikius skolos vertybinius popierius, buvo panaudota 1961 metais. Ben Bernanke šios idėjos neapžvelgė, o parengė savo ekonomines pastabas.

Jis pripažino, kad ekonomikos problemos nėra vien laikinos. Tarp jų yra būsto rinka, kuri vis dar nesugeba atsigauti, be to ir toliau išlieka finansų krizės poveikis.

„Akivaizdu, kad atsigavimas po krizės buvo mažiau energingesnis nei mes tikėjomės“ – pareiškė Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Ben Bernanke.

„Gaunami duomenys rodo, kad kiti, ilgiau išliekantys veiksniai, taip pat stabdo ekonomikos atsigavimą. Dabar FED per ateinančius ketvirčius tikisi lėtesnio atsigavimo, nei buvo tikimąsi per birželio susitikimą, be to egzistuoja didesnė rizika susijusi su ekonomikos perspektyvomis“ – pridėjo jis.

Ben Bernanke dar kartą pakartojo savo raginimą skirtą Kongresui ir Baltiesiems Rūmams, kad šie įgyvendintų tinkamas kontrolės priemones susijusias su šalies valstybės skola ir biudžeto deficitu.

Artimiausias Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovų susitikimas įvyks rugsėjo 20-21 dienomis, ir rinkoje yra spekuliuojama, kad po šio susitikimo, FED gali pradėti įgyvendinti trečiąjį kiekybinį pinigų politikos švelninimo etapą bei kitas priemones, kaip pavyzdžiui sumažinti palūkanas mokamas už bankų pas Amerikos Federalinį Rezervų banką laikomus rezervus.

„Deja, recesija, be to kad buvo labai sudėtinga bei taip pat globali, buvo ir neįprasta, ir buvo susijusi tiek su labai giliu nuosmukiu būsto rinkoje, tiek su istorine finansų krize. Šios dvi nuosmukio ypatybės, individualiai ir atskirai, paveikė natūralų atsistatymo procesą, kurį sulėtino“ – pareiškė Ben Bernanke atsakydamas į kritiką, kad ekonomikos atsigavimas, nepaisant vykdytų beprecedenčių skatinimo veiksmų, nebuvo toks greitas, koks turėjo būti.

„Be to, tobulinant mūsų perspektyvų gaires, Amerikos Federalinis Rezervų bankas turi priemonių, kurios gali būti panaudotos papildomai stimuliuojant pinigų politiką. Mano kolegos ir aš, per savo susitikimą rugsėjo mėnesį, ir toliau svarstysime šiuos ir kitus susijusius klausimus, įskaitant, žinoma, ekonomikos bei finansų pokyčius, ir esame pasiruošę panaudoti šias priemones, jei reikėtų skatinti, atsižvelgiant į kainų stabilumą, spartesnį ekonomikos atsigavimą“ – reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Ben Bernanke.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,ekonomika,finansai)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

 
Dar nėra komentarų