TVF sumažino anksčiau skelbtas savo ekonomines prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-08-30 15:10 Komentarai: (0)
Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai savo atliktoje naujausiose analizėje, kurios ataskaita bus pristatyta rugsėjį, sumažino savo anksčiau skelbtas tiek Amerikos, tiek euro zonos bei tuo pačiu pasaulio ekonomikų augimo prognozes.

Šių metų Amerikos bendrojo vidaus produkto augimo prognozė buvo sumažinta net nuo 2,5 iki vos 1,6 procentų. Na o kitais metais didžiausia pasaulio ekonomika turėtų augti tik dviem procentais, o ne 2,7 procentais, kaip prognozuota anksčiau.

Tuo tarpu euro zonos ekonomikos augimo prognozes Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai sumažino mažiau nei buvo sumažintos Amerikos ekonomikos augimo prognozės. Jų manymu, euro zonos ekonomika šiais metais augs ne dviem procentais, kiek mažiau, t.y. 1,9 procentais, na o kitų metų euro zonos ekonomikos augimo prognozė buvo sumažinta nuo 1,7 iki 1,4 procentų.

Tuo tarpu anksčiau skelbta šių metų Vokietijos bendrojo vidaus produkto augimo prognozė nebuvo sumažinta. Remiantis Tarptautinio Valiutos Fondo analitikų prognoze, šiais metais Vokietijos ekonomika turėtų augti 3,2 procentais, tačiau jau kitais metais šios šalies bendrojo vidaus produkto augimas bus per pus lėtesnis, t.y. sudarys tik 1,6 procentus, nors anksčiau laukta dviejų procentų augimo.

Na o pasaulio ekonomikos augimo prognozė šiems metams buvo sumažinta nuo 4.3 iki 4.2 procentų, tuo tarpu kitais metais remiantis atnaujintomis prognozėmis, Tarptautinio Valiutos Fondo analitikai spėja, kad pasaulio ekonomika augs 4.3 procentais, o ne 4.5 procentais kaip prognozuota anksčiau.
 
Dar nėra komentarų