"Hansabankas" gerina sąlygas verslo klientams

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Hansabankas Data: 2007-10-22 13:52 Komentarai: (0)
Per pastaruosius ketverius metus "Hansabanko" verslo klientų skaičius išaugo 2,4 karto iki 37345 įmonių. Jų atliekamų per mėnesį mokėjimų bendra suma padidėjo 6,3 karto ir šiuo metu yra 1,187 mlrd. litų.

Šiandien "Hansabanko" verslo klientai vidutiniškai per mėnesį atlieka 3,5 karto daugiau mokėjimo pavedimų nei 2003 m., pavedimų suma, per mėnesį tenkanti vienam verslo klientui, šoktelėjo 2,6 karto. Verslo klientų atliekamų per mėnesį tarptautinių mokėjimo pavedimų skaičius lyginamuoju laikotarpiu padidėjo daugiau nei 4,8 karto, o bendra jų suma - net 5,3 karto.

"Akivaizdu, kad finansinės verslo apimtys šalyje sparčiai auga, - sako "Hansabanko" Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Linas Paltanavičius. – "Taip pat skaičiai rodo, kad verslas globalizuojasi – daugėja lietuviškų įmonių sandorių su partneriais Baltijos šalyse, Skandinavijoje. Šios priežastys lemia įmonių poreikius naudotis spartesniais ir modernesniais bankų siūlomais sprendimais, elektroninės bankininkystės įrankiais". Augimas sąlygoja ir naujus specifinius verslo klientų reikalavimus: saugiau ir efektyviau valdyti savo lėšas, pinigų srautus, greitai ir patikimai atlikti įvairius mokėjimo pavedimus, turėti operatyvią ir išsamią informaciją apie savo valdomas lėšas. "Neatskiriama efektyvaus verslo dalimi tapo bankas internete", -pastebi L.Paltanavičius. - "Efektyvumo siekis mus paskatino sukurti "Telehansa.net" - išskirtinai verslo klientams pritaikytą internetinį banką, turintį visas funkcijas, reikalingas smulkių ir vidutinių įmonių efektyviam lėšų valdymui, atsiskaitymų vykdymui realiu laiku, savalaikės informacijos gavimui ir naudojimui."

Elektroninis įrankis - specialiai verslui

Atsižvelgiant į verslo klientų pageidavimus, "Telehansa.net" įdiegtos verslui reikalingiausios funkcijos: dviejų parašų sistema, galimybė internetinio banko vartotojams suteikti skirtingas vartotojo teises įmonės darbuotojams, grupiniai pavedimai, pavedimų parengimas tvirtinimui, mokėjimo dokumentų importas iš įmonės buhalterinės programos į "Telehansa.net" ir eksportas į buhalterinę programą, e-sąskaitų pateikimo ir gavimo funkcija, tiesioginio debeto administravimas, verslo klientų banke turimo turto ir įsipareigojimų apžvalga, paskolų grąžinimo grafikai, e-deklaravimo funkcijos.

Pasak "Hansabanko" Verslo bankininkystės vadovo, "Telehansa.net" leis šiuo internetiniu banku besinaudojančioms įmonėms sutaupyti darbuotojų darbo laiko ir lėšų, tapti dar operatyvesnėms, lankstesnėms ir įgyti papildomų pranašumų rinkoje greičiau atliekamų finansinių operacijų dėka.

Ateityje numatoma "Telehansa.net" įdiegti galimybę klientams, turintiems sąskaitas "Hansabank" grupės bankuose Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, per šį internetinį banką valdyti jas vienu prisijungimu.

"Hansabankas" priklauso vienai iš pirmaujančių finansinių grupių Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi apie 9 mln. privačių ir apie 500 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir Švedijoje. Grupė turi apie 480 padalinių Švedijoje ir 300 padalinių Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba apie 21 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – virš 3 tūkstančių. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas", "Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
Dar nėra komentarų