Euro zonos atstovai sutarė dėl naujo pagalbos plano Graikijai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-06-03 15:00 Komentarai: (0)
Euro zonos šalių atstovai iš esmės susitarė dėl naujo trijų metų trukmės plano skirto Graikijai, kuris, atsižvelgiant į padidėjusį finansavimą iš išorės, turėtų būti realizuotas iki 2014 metų vidurio, šiandien paskelbė naujienų agentūra Reuters, kuri remiasi su derybomis susijusiu šaltiniu.

Per Vienoje vykusį septyniolikos euro zonos šalių atstovų susitikimą, kuris pasibaigė penktadienį vidurnaktį, iš esmės buvo patvirtintas naujas planas skirtas Graikijai.

Remiantis derybose dalyvavusiu šaltiniu, antrasis pagalbos planas Graikijai, kuris papildys 110 mlrd. eurų vertės pirmąjį priimtą praėjusių metų gegužę, tam tikra dalimi apims ir investuotojus iš privataus sektoriaus, tačiau šis indėlis bus ribotas, kad nebūtų sukelta sumaištis kreditų rinkose.

Konkrečios detalės susijusios su antruoju pagalbos planu Graikijai, t.y. kiek pinigų skolins kiekviena šalis bei tarptautiniai partneriai, turi būti nustatytos iki birželio dvidešimtą dieną įvyksiančio euro zonos šalių finansų ministrų susitikimo.
 
Dar nėra komentarų