Paskutinis ketvirtis AIG buvo pelningas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-02-25 15:43 Komentarai: (0)
Praeityje buvusi didžiausia pasaulyje draudimo bendrovė AIG, kuri tik su Amerikos valdžios pagalba išvengė bankroto, ir toliau aktyviai pertvarko savo veiklą. Kompanija paskutinį praėjusių metų ketvirtį ir tuo pačiu metus baigė užfiksavusi pelną, tačiau tas pelnas buvo sugeneruotas pardavus tam tikrus verslus ir turtą.

AIG per praėjusį ketvirtį uždirbo 11,176 mlrd. dolerių grynojo pelno, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo patirtas 8,873 mlrd. dolerių vertės grynasis nuostolis. Tačiau atmetus per ketvirtį 17,641 mlrd. dolerių vertės pelną gautą pardavus tam tikrus verslus ir turtą, šios kompanijos grynasis ketvirčio nuostolis sudarytų 6,465 mlrd. dolerių.

Draudimo bendrovės bendros pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 21,083 mlrd. dolerių, kai prieš metus jos siekė 18,784 mlrd. dolerių.

Per visus praėjusius metus AIG bendros pajamos sudarė 77,301 mlrd. dolerių, kas palyginus su ankstesniais metais, buvo 2,6 procentais daugiau. Na o kompanijos grynasis pelnas per 2010 metus sudarė 7,786 mlrd. dolerių, kai metais anksčiau buvo patirtas 10,949 mlrd. dolerių vertės grynasis nuostolis. Per 2008 metus AIG grynasis nuostolis sudarė net 99.3 mlrd. dolerių, kai per 2007 metus buvo uždirbta 6.2 mlrd. dolerių grynojo pelno.

Per praėjusius metus AIG kompanijos vadovybė už beveik 37 mlrd. dolerių pardavė American Life Insurance Co. kompaniją. Šiuo metu Amerikos valdžia yra pagrindinė minimos draudimo kompanijos akcininkė, tačiau šalies valdžia planuoja parduoti savo turimas AIG akcijas.

Prieš prekybinės sesijos metu AIG akcijos nežymiai brangsta, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė pakilo daugiau nei penkiasdešimt procentų, tiesa nuo šių metų pradžios AIG akcijos jau driokstelėjo žemyn net apie trisdešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų