JAV rinkoje akcijų kainos koregavosi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-10-12 08:57 Komentarai: (0)
Po dienos metu pasiektų rekordinių aukštumų JAV akcijų rinka vakarop koregavosi ir smuktelėjo žemyn. Korekciją iššaukė aukštųjų technologijų akcijų išsipardavimas. Net analitikai nesugebėjo objektyviai paaiškinti kodėl įvyko toks staigus popietinis kritimas, tačiau tai galėjo sukelti kelios priežastys: neigiami analitikų pasisakymai apie Azijos internetinę paieškos sistemą „Baidu.com“, „JP Morgan“ darbuotojų skaičiaus mažinimas bei Europos centrinio banko komentarai. Taip pat galimas pelnų fiksavimas.

„Dow Jones Industrial Average“ indeksas ketvirtadienį nukrito 0,45 proc., „Standar & Poors 500“ fiksavo 0,52 proc. nuosmukį, o „Nasdaq Composite“ indeksas nusirito 1,4 procento. Prekybos pradžioje „Dow Jones“ bei „S&P“ buvo pasiekę rekordines aukštumas.

JAV investicinis bankas „JP Morgan“ ketvirtadienį pareiškė apie ketinimus sumažinti darbuotojų skaičių savo investicinės bankininkystės padalinyje. Tačiau gandai apie etatų mažinimą sklandė jau seniai, todėl tai rinkos dalyviams neturėjo būti staigmena. „JP Morgan“ akcijos ketvirtadienį atpigo 0,53 procento.

Didžiausias pasaulyje mažmeninės prekybos tinklas „Wal-Mart Stores“ padidino savo ketvirčio prognozes, nepaisant to, kad rugsėjo pardavimai ir buvo blogesni nei buvo prognozuota analitikų. Tokios naujienos pastūmėjo kompanijos akcijų kainą aukštyn 2,87 procento.
 
Dar nėra komentarų