Amgen pelnas krito, tačiau mažiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-10-26 01:16 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje biotechnologijų kompanija iš Amerikos Amgen paskelbė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Dėl sumažėjusio dviejų pagrindinių kompanijos gaminamų produktų pardavimų pelningumo, pasikoregavo žemyn ir šios kompanijos pelnas, tačiau jis sugebėjo viršyti analitikų lūkesčius.

Amgen pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 3,816 mlrd. dolerių, ir palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išliko faktiškai nepakitusios.

Biotechnologijų kompanijos veiklos pelnas per praėjusį ketvirtį sumažėjo beveik aštuoniais procentais iki 1,479 mlrd. dolerių, tuo tarpu Amgen grynasis pelnas susitraukė beveik vienuolika procentų iki 1,236 mlrd. dolerių arba 1.28 dolerių akcijai. Atmetus per ketvirtį patirtas vienkartines išlaidas, kompanijos grynasis pelnas akcijai sudarytų 1.36 dolerius, kai analitikai prognozavo, kad jis vidutiniškai sudarys 1.27 dolerius.

Bendrai per pirmus devynis šių metų mėnesius Amgen kompanijai jau pavyko pajamas padidinti virš trijų procentų iki 11,212 mlrd. dolerių, bendrovės veiklos pelnas ūgtelėjo virš dviejų procentų iki 4,477 mlrd. dolerių, tuo tarpu grynasis pelnas nežymiai sumažėjo iki 3,605 mlrd. dolerių.

Investuotojai nekantriai laukia Amgen testuojamo naujo vaisto denosumab tyrimo rezultatų, kurie turėtų parodyti, ar šis vaistas sustabdo prostatos vėžio plitimą į kaulus. Analitikai pažymi, kad jei rezultatai bus teigiami, tai be abejonės rinkoje padidins šios biotechnologijų kompanijos akcijų kainą. Be to jau lapkričio aštuonioliktą dieną Amerikos farmacijos rinkos reguliuotojai priims sprendimą, ar leisti naudoti denosumab vaistus tiems pacientams, kurių kauluose jau yra išplitęs vėžys, kad tokiu būdu būtų sumažinti galimi šių pacientų kaulų lūžių atvejai. Ir tai tuo pačiu taip pat gali padidinti Amgen pajamas.

Po prekybinės sesijos metu didžiausios pasaulyje biotechnologijų kompanijos iš Amerikos Amgen akcijos nežymiai pinga, na o nuo šių metų pradžios jų vertė yra pakilusi daugiau nei dviem procentais.
 
Dar nėra komentarų