Aktyvumo skatinimo sistema

» Straipsniai » Tinklapio naujienos
Narių aktyvumo ir skatinimo taškais sistemos pristatymas.
versija spausdinimui
Autorius: C# Data: 2006-10-15 19:46 Komentarai: (0)
Nors mūsų portalo lankomumas auga, tačiau tenka pripažinti, kad tinklapio nariai yra gana pasyvūs. Norėdami paskatinti visus aktyviau diskutuoti forume, rašyti straipsnius ir komentarus, balsuoti apklausose ir vertinimuose bei kitaip prisidėti prie kokybiško portalo turinio gausinimo, pradėjome kurti aktyvumo skatinimo sistemą. Ši sistema kol kas yra tik bandymo stadijoje ir ateityje dar tikrai bus modifikuojama bei tobulinama, tačiau jos pagrindinės savybės, principai ir paskirtis labai keistis neturėtų.

Principai
Narių aktyvumas ir indėlis į portalo turinį bei funkcionalumą bus vertinamas taškais. Nors taškais stengsimės vertinti kiekvieną, net ir menkiausią indėlį (pvz. spustelėjimą ant vieno iš balsavimo variantų), tačiau jokiu būdu neskatinsime ir netoleruosime „perdėto“ aktyvumo, kai rašinėjamos nereikšmingos, nereikalingos, neargumentuotos žinutės ir komentarai ar įvedamas kitas „nekokybiško“ turinio. Mūsų portalas nesiekia turėti daugiausiai narių ar daugiausiai žinučių forume. Mūsų tikslas turėti kokybiškas ir įdomias diskusijas bei visiems reikalingą ir naudingą kitą tinklapio turinį. Skirtingo tipo ir „sudėtingumo“ indėliai bus vertinami skirtingu taškų skaičiumi. Tikslus taškų skaičius kol kas yra tik bandomasis ir tobulinant sistemą dar bus keičiamas, kol rasime optimalų ir visiems priimtiną vertinimo sistemą.

Paskirtis
Be abejo, kad skatinti narių aktyvumą, jie turi turėti galimybę šiuos „uždirbtus“ taškus prasmingai panaudoti. Kol kas dar neturime konkrečių projektų, tačiau galvojame apie tokius galimus taškų naudojimo būdus:

- surinkus tam tikrą taškų skaičių, narys bus perkeltas į „aukštesnę“ narių grupę ir galės naudotis kitiems neprieinamomis portalo paslaugomis, funkcijomis ar įrankiais;
- didžiausi indėlininkai turės pirmumo teisę naudotis mūsų partnerių nuolaidomis ar akcijomis (pvz. mažesniais finansų maklerių komisiniais ir panašiai);
- didžiausią indėlį (taškų skaičių) turintiems nariams bus teikiama pirmenybė dalyvauti ribotą pakvietimų skaičių turinčiuose renginiuose, susitikimuose ir konferencijose;
- taškais bus galima atsiskaityti už reklamos paskelbimą ar reklaminių skydelių demonstravimą mūsų portale;
- internetinių mokėjimo sistemų pagalba taškus bus galima konvertuoti į realius pinigus;
- ir t.t.

Čia aprašėme tik pačius bendriausius aktyvumo skatinimo sistemos principus ir savybes. Kaip jau minėjome, ko gero dar ilgai ją teks kurti ir tobulinti. Tiksliai nežinome ar tokia sistema pasiteisins ir ar ji bus priimtina mūsų tinklapio nariams. Tačiau tikimės, kad ji padės mūsų portalui populiarėti, didins jo narių skaičių bei gausins tinklapio turinį ir funkcionalumą. Taigi kviečiame visus būti aktyviais ir prisidėti bei padėti kuriant portalą, kuris tarnaus Jums.

Artimiausiu metu pasistengsime aprašyti ir paaiškinti, kaip publikuoti straipsnius, įvesti nuorodas ir atlikti kitus, taškais vertinamus veiksmus. Bandomąją tinklapio narių indėlio statistikos sritį galima rasti „Bendruomenė“ -> „Indėlis“.
O visas nuomones ir pasiūlymus apie tokią aktyvumo skatinimo sistemą kviečiame išsakyti šioje diskusijų temoje.

traders.lt komanda
 
Dar nėra komentarų