Cisco Systems veiklos rezultatai pagerėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-08-12 01:22 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje tinklo įrangos gamintoja iš Amerikos Cisco Systems paskelbė praėjusio ketvirčio ir bendrus finansinių metų veiklos rezultatus. Ūgtelėjo tiek kompanijos pajamos, tiek grynasis pelnas, tiesa pajamos buvo kiek mažesnės nei laukė analitikai, nes dėl silpnėjančios ekonomikos kompanijos buvo linkusios mažiau išlaidauti.

Cisco Systems pajamos per praėjusį ketvirtį ūgtelėjo 27 procentais iki 10.8 mlrd. dolerių, kai analitikai tuo tarpu prognozavo, kad kompanijos ketvirčio pajamos vidutiniškai sudarys 10.9 mlrd. dolerių.

Didžiausiai pasaulyje tinklo įrangos gamintojai iš Amerikos per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 2,325 mlrd. dolerių veiklos pelno ir 1,935 mlrd. dolerių arba 33 centus akcijai grynojo pelno, t.y. atitinkamai 59,2 ir 79 procentais daugiau nei buvo uždirbta prieš metus per tą patį laikotarpį.

Atmetus kai kurias per ketvirtį kompanijos patirtas vienkartines išlaidas, grynasis pelnas akcijai sudarytų 43 centus, kai analitikai prognozavo, kad jis vidutiniškai sudarys 42 centus.

Bendrai per praėjusius finansinius metus Cisco Systems pajamos sudarė 40 mlrd. dolerių, veiklos pelnas - 9,164 mlrd. dolerių, na o grynasis pelnas pasiekė 7,767 mlrd. dolerių sumą. Palyginus su ankstesniaisiais metais kompanijos pajamos padidėjo vienuolika procentų, veiklos pelnas – ketvirtadaliu, na o grynasis pelnas augo 26.6 procentais.

Po prekybinės sesijos metu rinkos dalyviams sužinojus didžiausios pasaulyje tinklo įrangos gamintojos iš Amerikos Cisco Systems veiklos rezultatus, jos akcijos driokstelėjo žemyn net apie aštuonis procentus, na o nuo šių metų pradžios minimos bendrovės vertybinių popierių vertė yra faktiškai nepakitusi.
 
Dar nėra komentarų