Pradžia

» Dienoraščiai » zybi
Autorius: zybi Atnaujintas: 2007-06-23 Komentarai: (0) Kartai: 8054
Praėjo pusė metų kai esu traders portale.
Užtikau jį visai netikėtai, per google kažko iekojau. Buvo gruodis ir viskas taip gražiai atrodė: akcijų, fondų vertės tik kilo ir kilo. Kadangi turėjau truputuką pinigų kurių man nereikėjo nutariau juos kažkur investuoti. Nagrinėjau, nagrinėjau ir nutariau, kad pradėdančiajam užteks pradžiai tik fondų, o akcijomis užsiimsiu vėliau. Pasirinkimas krito ant Finastos fondų, beje ir Finasta pora minučių nuo mano namų. O prekybai akcijomis pasirinkau Hansabanką, ir mokesčiai mažesni, ir visi pinigai tame banke guli.
Sausio pabaigoje atidariau vertybinių popierių sąskaita Hansabanke, bei tą pačią dieną Finastoje. Kadangi kažkaip pelningumas vienodai man atrodė NEF, CEF ir RF fondų, tai polygiai inešiau sumas.
Jau po poros dienų nusprendžiau nupirkti ir pirmųjų akcijų, tai buvo KNF po 1,18, spėjau brangiausiai paimt Vėliau vasario galas ir korekcija. Viskas krito ir fondų vertės ir akcijų. Buvo pirmoji mano skaudi pamoka. Kovo menėsį jau jokių sandorių nevykdžiau. Balandį - gegužę nupirkau įvairių akcijų: PTR, RST, VDG, SRS. Geguzę ivyko ir pirmas sėkmingas akcijų pardavimas, pardaviau VDG su ~20 procentų prieaugiu, vėliau biržėlį pardaviau SRS su 10 procentų pelnu (nors truputį paskubėjau).
Gegužės menėsį atsikračiau Finastos RF fondo, per 4 menėsius tik apie 1 procento prieaugis, gautus pinigus įdėjau į NEF ir CEF.
Šią savaitę vėl atsisukau į fondus ir įsigijau Hansos NT, nes labai jau vėlioja jo pelningumas.
Ateities planai: neapsiriboti tik OMXV, pabandyti OMXT ir kažkaip nepatingėti nueiti iki Sampo ir įsigyti jų fondų
Savo lėšas nuo metų pradžios padidinau apie 10 procentų, pradžiai skaitau gerai
 
Dar nėra komentarų