Ilgas kelias prasideda nuo pirmo zingsnio.

» Dienoraščiai » valerij
Autorius: valerij Atnaujintas: 2007-03-17 Komentarai: (6) Kartai: 8238
Sveiki kas skaitys sita pirma gyvenime bandyma kazka periodiskai rasyti, stebeti ir sistematizuoti. MEs su mano draugu Vitalijum nutarem pasitelkti savo burimo, vadybos, fizikos, info gaudymu ir t.t.zinias tam kad truputi uzdirbti. O pagrindinis tikslas gauti truputi ziniu. Tai pradzia galima apibendrinti taip:
1. Pasiskaitem labai daug informacijos apie investavima - Kiosaki, Schaffer, Tvid, ir t.t. - Isvada: tokios knygos tik skatina investuoti, tai teisinga, siulo keleta investavimo strategiju, bet tikrai neduoda ziniu kaip prekiauti. Todel teko nupirkti dar keleta rimtesniu knygu - Short ir t.t. Nebloga buvo knyga rusu kalba apie investavimo strategiju klaidas.
2. Nuejome i SEB investavimo 60 min paskaita. - Išvada: kad seb bando aktyviai dirbti tai sveikintina, bet tu paslaugu kokybe labai prasta. Paskaitoje mes uzduodavome konkrecius klausimus, o vadybininke matyt turejo savo kalba, tai naudingos info beveik negavome. Tik pagal tam tikrus zodzius mes padareme tam tikras isvadas.
3. Labai daug aptarinejome musu investavimo tikslus ir aplamai investavimo strategija. Nutareme:
3.1. invseticija tai bus ne tik pinigu uzdirbimas, bet ir TAUPIMO budas, nes nutareme periodiskai investuoti pinigus i vert.popierius.
3.2. nutareme investuoti i inv.fondus, nes obligaciju pelningumas mazas, o akcijomis prekiauti neturesime tiek ziniu ir info.
3.3. nutareme investuoti i NVS fonda Japan Fonda ir Europos.
ISVADOS: - musu pamastymai - viena didele klaida. Investicijos tikrai ne taupimo budas, nes kaip parode krize, info reikia nuolat stebeti ir kada butina reikia fiksuoti pelna, nes galima konkreciai viska prarasti. Zinoma mes galvojome apie ilgalaika investavima, bet manau strategija pirk pigiau parduok brangiai yra teisingiausia.

Tai viso to rezultatas - mes investavome i SEB fondus kiekvienas apie 1000, as sudejau viska i NVS, o draugas i NVS, JAPAN, Europe ir t.t. Cia mes issiskireme nuomonese: jis norejo diversifikuoti o as pasielgiau pagal napoleona ir Ušakova: maximum kariuomenes tam tikroje vietoje ir tam tikru laiku. Ir kaip pasake Napoleonas :

BOG NA STORONE BOLSIX BATALIONOV.

Rasykite komentarus, butu malonu.
 
1.   Parašė zybi   2007-03-17 10:44  

Daug zmoniu, kurie daug pasieke rase dienorascius. Bet dienorascio rasymas dar nereiskia kad daug paseksi, reikia analizuoti savo praeitus zingsnius.
Daugelis mano mokyklos mokytoju sake: "tam kad kazka gerai ismokti reikia tureti sistema, ir pagal ja mokytis". Sistema ir disciplina, mano nuomone, viena is svarbiausiu investavimo pusiu.
Del SEB'o tai jis man nelabai patinka, aiskiu priezasciu negaliu pasakyti del ko butent (mano asmenine pozicija del SEB'o). Na dabar jie vykdo aktyvia kompanija, kad pritrauktu daugiau zmoniu, kurie investuotu per juos arba i ju fondus, o del ko ? ---> Tam kad uzsidirbti. Na gal nelabai tinkamas tam metas, kai vyksta korekcija. Vykdytu gruodzio-sausio menesi, daugiau zmoniu pritrauktu, grazu rodyti rezultatus kai jie tik "up", butent tada naujokai ir ateina i rinka (tada atejau ir as).
Mano pirmosios investiciojos buvo i inv.fondus, veliau i akcijas (siuos savo zingsnius vertinu, kaip "kiaules", bet stengiuosi dabar mokytis is klaidu).

 
2.   Parašė zybi   2007-03-17 10:46  

Sorry uz neryslias mintis, turbut tai sestadienis ir ta niuri nuotaika

 
3.   Parašė sliux   2007-03-17 12:14  

Na pradžia sakyčiau labai griežtai suplanuota Teorinės žinios ir investavimo plano susidarymas yra gerai, tik dažnai paskui būna sunku to plano laikytis. Ypač pradedantiesiems O su išvada, kad padarėte klaida tai nesutikčiau. Nors pirmas blynas ir prisvilo, tačiau tai ne dėl jūsų žioplumo o dėl netikėtai į rinkas įsisukusios korekcijos, kurią numatyti vargu ar buvo galima. Vienu žodžiu nenuleiskit nosies ir toliau laikykitės tose knygose perskaitytų patarimų.

 
4.   Parašė valerij   2007-03-18 08:56  

Dekoju visiems uz komentarus. Kaip baigusiem vadyba tai zinau kad planavimas yra viena is svarbiausiu vadybos funkciju. Tai tikrai bandome viska planuoti, o idealiu planu nebuna, jie koreguojami. Klaida manau buvo ne investavimo pradzioje, o poziuri i tokias investicijas kaip i taupimo buda.
ir aciu zybi uz niuria nuotaika. Per rozinius akynius viskas optimistiskai matosi.
Ir klausimas. O as jau negaliu rasyti savo tekste? Tik redaguoti? Negalesiu rasyti kasdien?

 
5.   Parašė Symka   2007-03-18 14:59  

Zibi: jei jau dabar pas tamsta nekokia nuomone apie SEB isivaizduok toki scenariju: SEB aktyviai gruodzio ir sausio menesi kviecia zmones investuoti, grazus rezultatai nerealus pelnai, zmones net pasiima paskolas, kad tik daugiau uzdirbti ir tada babach!! ir vasario menesi viskas ritasi zemyn. Tad kaip tuomet tu pagalvosi apie toki banka i kuri tiek daug vilciu sudejai, laikei ji savo pranashu, kuris tau pades sukrauti milijonus....?

 
6.   Parašė zybi   2007-03-18 16:09  

Tiesa paziurejes SEB puslapyje radau: "Bankui praėjusių metų rudenį surengus pirmąją investavimo konsultacijų kampaniją, per pusantro mėnesio dalyvavo per 8 tūkst. žmonių, jie sudarė daugiau kaip 11,5 tūkst. investavimo sutarčių." (Gyventojams investuoti trukdo klaidingi įsitikinimai (2007 03 15) )
Turbut dalis zmoniu jau nusivyle.
Bankai, finansines institucijos nepriklausomai nuo padeties rinkoje, vistiek gaus savo komisinius, valdymo mokescius.
Ziurint i laika greiciausiai SEB vykdo sias akcijas tam tikru laiko tarpu, mazai atsizvelgus i padeti rinkoje.