I metai

» Dienoraščiai » Egis
Autorius: Egis Atnaujintas: 2007-03-17 Komentarai: (1) Kartai: 8236
Nors visciukus iprasta skaiciuot rudeni, bet jo gero tiek laukt per ilgai. Uazrasysiu sau, o gal dar kam idomu bus pradedanciojo investuotojo/ spekulianto istorija. Viskas prasidejo nuo mergos,- Finasta CRE fondo. Po to 2006 02 nutariau apsipirkt aciju. Paemiau TEO,APG, o kadangi VST negavau dar ir MNF po 10,39 viso uz 7k.Kaip istorija parode ne geriausias laikas buvo, bet pamoka gavau labai nebrangiai.
Taip atsitiko, kad vasara atsirado daug laisvo laiko tai nutariau igyvendint savo sena svajone ir rimtai uzsijamt investavimu.Prisklauses ivairiu patareju ir analitiku patarimu pasidariau portfeli is 10 akciju ir 2 obligaciju fondu ir maza dali akcijoms.Gerai, kad uzteko proto, visa portfeli skelt i 2 dalis (fondai, akcijos) ir pamatuot kur didesne graza.Po pirmu 2 men. nutariau, kad obligacijos tikrai ne man ir permeciau i akcijas. Pirmi pirkiniai buvo SRS po 45, LFO po 15, bet kadangi buvo ikalta i galva, kad graza is invest. 5-10% yra labai gerai tai pasistengiau greit atsikratyt - pvz LFO pardaviau po 16, ir ves emiau ir emiau TEO ,2,24, 2,22, 2,2 ,2,14 kad pasimazint pirmo pirkinio savikaina- po to meciau po 2,18..
Veiksmo daug, apyvaros daug - SEB'e nedaug truko iki 0,25% komisiniu, o uzdarbio nelabai.Teko susirast uzrasus is studiju laiku ir prisimint, kad yra dar toks dalykas kaip TA.Google surado traders ir spekuliantus - portfelyje atsirado daug UKB, APG,TEO pavyko teisingai pasisupt ant bangu, siek tiek uzsienietisku akciju, fondai irgi ant bangos - vienu zodziu pelnas virsijo planus.
Ir cia atejo kovas su korekcija (tokio meskos dar nebuvau mates). Kaip bebutu keista labiausia per portfeli kirto fondai (idomi savybe auga letai, krenta greitai).
Isvadas padariau paprastas - pardaviau puse fondu ir per siuos metus tokiu instrumentu zadu is viso atsisakyt (nebent kinijos ar vietnamo noresis).
Artimiausi tikslai: portfelis max 5 akcijos; pabandyt USA marekta
 
1.   Parašė sliux   2007-03-17 12:06  

Pirmieji investavimo/spekuliavimo žingsniai labai jau klasikiniai Daugelio istorija turbūt panašiai prasideda. Aš iš pradžių irgi apyvartas neblogas SEB'ui dariau. Per 2005m. su 30k vertės portfeliu virš 300k apyvartą sugebėjau sugeneruot, ko pasekoje ~1200Lt komisinių sumokėjau o uždirbau gal tik kokius 3000Lt Nors postfaktum, bet skaičiavau, kad nespekuliuodamas ir ramiai sėdėdamas bučiau uždirbęs bent 10k