FED padarė pauzę, kuri gali užsitęsti ir kitais metais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-12-11 21:01 Komentarai: (1)
Kaip ir buvo prognozuota, po trijų iš eilės bazinės palūkanų normos sumažinimų Amerikos Centrinio banko atstovai nutarė padaryti pauzę, kuri gali užsitęsti per visus kitus metus.

Tad šįkart per paskutinį šiais metais vykusį dviejų dienų posėdį JAV monetarinės politikos vykdytojai nutarė nieko nekeisti ir toks sprendimas priimtas vienbalsiai. Prieš tai ji tris kartus iš eilės buvo nukirpta po 0,25 procento. Tad dabar bazinė palūkanų norma sudaro Amerikoje 1.5 - 1.75 procento.

Taip pat skelbiama, kad FED atstovai mano, kad kitais metais nereikės koreguoti pinigų politikos, t.y. bazinė palūkanų norma nebus keičiama, na o 2021 metais, remiantis jų prognozėmis, ji bus kilstelta vieną kartą. Rugsėjį laukta, jog 2020 metais bent vieną kartą monetarinė politika bus sugriežtinta.

„Dabartinė pinigų politikos pozicija yra tinkama palaikyti nuolatinę ekonominės veiklos plėtrą, geras darbo rinkos sąlygas ir infliaciją artėjančią prie simetrinio Komiteto dviejų procentų tikslinio lygio“ - rašoma Centrinio banko pranešime.

„Komitetas toliau stebės gaunamos informacijos poveikį ekonominei perspektyvai, įskaitant pasaulinius pokyčius ir silpną infliacijos spaudimą, nes vertins tinkamą federalinių fondų normos tikslinio diapazono kelią“ - priduriama.

Amerikos Centrinis bankas šiandien taip pat pristatė savo atnaujintas makroekonomines prognozes. Ekonomikos augimo prognozės išliko nepakeistos, t.y. šiais metais bendrasis vidaus produktas augs 2.2 procento, kitais metais dviem procentais, o dar kitais metais - 1.9 procento. Tuo tarpu šių metų bedarbystės prognozė sumažinta nuo 3.7 iki 3.6 procento, kitų metų - nuo 3.7 iki 3.5 procento, o 2021 metų - nuo 3.8 iki 3.6 procento.

FED šių metų metinės bazinės infliacijos prognozė sumažinta nuo 1.8 iki 1.6 procento, o kitų dviejų metų nepakeista ir siekia atitinkamai 1.9 ir du procentus.

„Šiuo metu ekonomika ir pinigų politika yra geroje vietoje. Dabartinė pinigų politikos pozicija greičiausiai išliks tinkama, jei gauta informacija ir toliau patvirtins komiteto ekonominę perspektyvą“ - spaudos konferencijoje sakė Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Jerome Powell.
 
1.   Parašė topl0305   2019-12-11 23:11  

Che che che... "ekonomika ir pinigų politika yra geroje vietoje" - skamba labai neblogai