Autorius | Žinutė |
2013-11-14 10:20 #368687 1 | |
centaspocento [2013-11-13 18:53]: Verčiau iškrovos dieną valgyti, pvz., vien avižas (ne po daug), kad prašluotų žarnyną Labai gerai prašluoja organizmą smėlis, čia vieną tokį gremliną rodė per teliką kažkada -------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |
|
2013-11-14 22:55 #368846 | |
Kiek skaitau arto žinutes, lengvas pyktis/priešinimąsis kyla. Tačiau galva suvokia, kad čia ribotos žinios lenda -
būtina domėtis daugiau. Ačiū už smegenų mankštą. Patiko: |
|
2013-11-15 09:02 #368871 | |
O, pasirodo kažkas ir skaito, nes likusieji tik prieštarauja - gina savo narvą iš vidaus.
-------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |
|
2013-11-15 09:57 #368884 | |
Veganizmas tai jau religija, o ne dieta Jiems faktu nereikia, uztenka to ka pasako vienas ar kitas ju lyderis, tipiska sekta.
Va cia trumpai paaiskina veganizmo mitus: http://authoritynutrition.com/top-5-reasons-why-vegan-diets-are-a-terrible-idea/ |
|
2013-11-15 14:21 #368956 | |
O kokia to filmuko esmė? Pažiūrėjau pačią pradžią, tai kilo klausimas, ar pranešėjas šoumenas, ar turi ir kažką bendra su medicina? Jis manęs neįkvėpė paaukoti 55 minutes . Ką jis propaguoja?
|
|
2013-11-20 09:22 #369548 | |
Mano įsitikinimus atitinkantis delfi straipsnelis (tokių retai būna) :
Daktaras D. Perlmutteris, neseniai išleidęs populiarumo susilaukusią knygą „Grain Brain: The Surprising Truth About Wheat, Carbs, and Sugar – Your Brain's Silent Killers“, įsitikinęs, jog būtina sumažinti ne vien nesveikų angliavandenilių vartojimą. Jo teigimu, grūdų valgymas gali baigtis silpnaprotyste, lėtiniais galvos skausmai, depresija, epilepsija bei kitomis sveikatos problemomis. D. Perlmutteris, kuris yra Amerikos mitybos koledžo bendradarbis, tikina, jog mūsų smegenis teigiamai veikia riebalai ir cholesterolis, o neigiamai – valgomi grūdai. Esą Alzheimerio ir kitoms sekinančioms ligoms kelią užkirsti galima pakeitus gyvenimo būdą ir mitybą. D. Perlmutteris leidiniui „Forbes“ tvirtino, jog jo siūlomas meniu beveik sutampa su tuo, ką žmonės valgė didžiąją dalį žmonijos istorijos. Jo teigimu, turime grįžti prie pirmykščio žmogaus mitybos įpročių, kai 75 procentus sudarė riebalai ir 5 procentus angliavandeniai. Statistinio amerikiečio dienos racione šiandien yra apie 60 procentų angliavandenių ir 20 procentų riebalų. Ekspertai mano, kad maistiniams baltymams tenkanti 20 procentų dalis liko beveik nepakitusi. http://www.delfi.lt/news/daily/health/valgantiems-koses-blogos-naujienos.d?id=63322102#ixzz2lATf09Ou |
|
2013-11-20 09:59 #369563 | |
Viskas logiška, tik nelabai įsivaizduoju, kur tiek reibalų gauti. Lašiniai ? Nieko kito nesugalvoju. Tik, kad lašinių galiu suvalgyti vieną kitą riekelę ir tai su duona. Vienų? hmmmm, turbūt galėčiau. Jaučiu jei namusoe būtų vien lašiniai, tai persivalgymas garantuotai atkrinta
Kas dėl grūdų, tai galovju panašiai. Javai, riešutai, ankštiniai visi jie yra sėklos, gamtoje sėklos skirtos ne valgymui, o dauginimuisi. Augalui visiškai neparanku, jei jo sėklas kažkas suvalgys, todėl jis kiek įmanydamas bando nuo to apsiginti, pvz. javuose yra glitimo, baltymo, saugančio sėklos genetinę informaciją nuo suvirškinimo, riešutai dažniausiai apsaugoti kieto kevalo, kitos sėklos turi net mirtinų nuodų, pvz. vyšnios kauliukas turi kalio cianido, ir pan. Tik žmogus sugeba nepaisyti gamtos taisyklių, iš sėklų išspausdamas aliejų ar iš javų iškepdamas duoną. Bet neabejoju, jog už tai susimoka lėtinėmis autoimuninėmis ir kraujagyslų ligomis. -------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |
|
2013-11-20 10:11 #369566 1 | |
Ojėj... Daugybė augalų visame pasaulyje prisitaikę daugintis, plisti gyvūnų pagalba, per jų virškinamąjį traktą. Vienas iš sėklų plitimo būdų, ir tikai ne retas, o įprastas. Pvz. braškės, avietės; kai kurių augalų sėklos netgi nesudygsta nepaveiktos tam tikrų gyvūnų rūšių virškinimo fermentų. Toks plitimo ne tik kad padeda nukeliaut gana toli nuo motininio augalo, bet ir patręšia augavietę. Net yra hipotezė, jog toks kai kurių nuodingų augalų prisitaikymas - užmuša savo valgytoją ir turi puikias trąšas. Ir sorry, ne žmonių čia išmislas sėklas valgyti...
|
|
2013-11-20 10:18 #369567 | |
centaspocento [2013-11-20 09:22]: . Jo teigimu, turime grįžti prie pirmykščio žmogaus mitybos įpročių, kai 75 procentus sudarė riebalai ir 5 procentus angliavandeniai. Mano kukliu supratimu, aukščiau pateiktas teiginys yra kažkokia klaida. Kur natūralioje gamtoje gali būti tiek daug riebalų? Čia tik šiuolaikiniai žmonės įprato valgyti rafinuotus koncentruotus produktus. Na bet gali, Cente, pamėginti porą dienų maitintis pagrinde gerdamas aliejų (nes net riebesniame margarine riebalų bus tik 60%). |
|
2013-11-20 10:21 #369568 1 | |
artas [2013-11-20 09:59]: . Augalui visiškai neparanku, jei jo sėklas kažkas suvalgys, todėl jis O kam paranku, kad jį kažkas suvalgys? Gal riebūs ruoniai tik apie tai ir svajoja, kad ateitų žmonės ir juos suvalgytų? |
|
2013-11-20 10:27 #369570 | |
Toks riebalų kiekis galbūt įmanomas šiaurės tautose, pas eskimus kokius, kurie ruoniais ir vėpliais minta, bet ir tai skamba per stipriai..
|
|
2013-11-20 10:33 #369572 | |
vk [2013-11-20 10:18]: centaspocento [2013-11-20 09:22]: . Jo teigimu, turime grįžti prie pirmykščio žmogaus mitybos įpročių, kai 75 procentus sudarė riebalai ir 5 procentus angliavandeniai. Mano kukliu supratimu, aukščiau pateiktas teiginys yra kažkokia klaida. Nu cia raso delfis is lempos, percituoja kazka. Realiu atveju jei maitinies mesa, esi mesedis, maisto didziaja dali baltymai turetu sudaryti, o ne riebalai. Aisku jei nekalbam apie ruoniu ir banginiu medziokle bet vel kiek tu riebalu suvalgysi...Pirmyksciai zmones daugiau medziotojai, o ne zvejai buvo gyveno miskuose arba savanose, bet ne siaurej. |
|
2013-11-20 10:33 #369573 | |
Manau straipsnyje tureta galvoje, jog 75% riebalai turi sudaryti ne kiekiu, o kolorijomis. Riebalai koloringi, ir ju kurkas maziau reikia. Taip pat riebalas riebalui nelygu, juk nera tas pats, kokie riesutai, ir virti lasiniai.
|
|
2013-11-20 10:35 #369575 | |
janto, daugintis per virškinamąjį traktą, tai ne tas pats, kas būti suvalgytam. Ar sumalta sėkla išdygs ? Ir kokia čia paguoda valgytojui, jei sėkla užmušą jį, kad panaudotų, kaip kompostą ?
-------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |
|
2013-11-20 10:50 #369582 | |
vk [2013-11-20 10:21]: artas [2013-11-20 09:59]: . Augalui visiškai neparanku, jei jo sėklas kažkas suvalgys, todėl jis O kam paranku, kad jį kažkas suvalgys? Gal riebūs ruoniai tik apie tai ir svajoja, kad ateitų žmonės ir juos suvalgytų? Niekas nenori, bet va ateina baltas lokys ir pietauja sau ruoniena. Sorry bet cia ne argumentas kad augalas tipo nenori (o kas zino ko jis nori ?) kad jo seklos butu suvalgytos tai jos ir turi but nevalgomos. Zmogus yra visaedis ir kaip ir kiti visaedziai prisitaikes misti ivairiu maistu. O kad jus cia lakstot nuo vieno sveikatingumo straipsnelio prie kito, bandydami pora meteliu sau sutaupyt, neisvengiamo galo neisvengsit - isdvesit visi kaip ziurkes. Geros dienos. |
|
2013-11-20 11:12 #369589 | |
artas [2013-11-20 10:35]: janto, daugintis per virškinamąjį traktą, tai ne tas pats, kas būti suvalgytam. Ar sumalta sėkla išdygs ? Ir kokia čia paguoda valgytojui, jei sėkla užmušą jį, kad panaudotų, kaip kompostą ? O kas sakė kad paguoda valgytojui turi būt, čia jau augalo pranašumas. Tu rašei, kad augalui neparanku jog jo sėklas valgytų, bet pasirodo paranku, jog perleistų per virškinimo traktą. Tai kur čia subtilus skirtumas nuo valgymo? Kokia prasmė atskirinėt suvalgymą nuo suvirškinimo, jei teigi, kad augalai vengia būti praryti. Maniau kad ir kitose temose remiesi mokslo ir laiko patvirtinta informacija, labai tikiuosi, kad ne visur kalbos paremtos filosofiniais išvedžiojimais. |
|
2013-11-20 11:17 #369593 | |
Tikiuos artas atsiklause parshelio kurio lasinius valgo ar anas norejo but suvalgytas vardan arto geroves ? O jei parshelis atsisake, tikiuosi artas ji mandagiai itikino ?
Irankis parsheliu itikinimui, reikalui esant pritaikomas zmonems |
|
2013-11-20 11:25 #369595 | |
C, supratau mintį, gyvūnai irgi ginasi būti suvalgytais, kaip įmanydami: kas ragais, kas nagais, kas dygliais, kas nuodais... Vieninteliai vaisiai nori būti suvalgyti Ir kuo daugiau, tuo geriau, jei valgantysis apsirys, tai jau jo bėda.
-------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |
|
2013-11-20 11:40 #369602 | |
centaspocento [2013-11-20 09:22]: Mano įsitikinimus atitinkantis delfi straipsnelis (tokių retai būna) : Daktaras D. Perlmutteris, neseniai išleidęs populiarumo susilaukusią knygą „Grain Brain: The Surprising Truth About Wheat, Carbs, and Sugar – Your Brain's Silent Killers“, įsitikinęs, jog būtina sumažinti ne vien nesveikų angliavandenilių vartojimą. Jo teigimu, grūdų valgymas gali baigtis silpnaprotyste, lėtiniais galvos skausmai, depresija, epilepsija bei kitomis sveikatos problemomis. D. Perlmutteris, kuris yra Amerikos mitybos koledžo bendradarbis, tikina, jog mūsų smegenis teigiamai veikia riebalai ir cholesterolis, o neigiamai – valgomi grūdai. Esą Alzheimerio ir kitoms sekinančioms ligoms kelią užkirsti galima pakeitus gyvenimo būdą ir mitybą. D. Perlmutteris leidiniui „Forbes“ tvirtino, jog jo siūlomas meniu beveik sutampa su tuo, ką žmonės valgė didžiąją dalį žmonijos istorijos. Jo teigimu, turime grįžti prie pirmykščio žmogaus mitybos įpročių, kai 75 procentus sudarė riebalai ir 5 procentus angliavandeniai. Statistinio amerikiečio dienos racione šiandien yra apie 60 procentų angliavandenių ir 20 procentų riebalų. Ekspertai mano, kad maistiniams baltymams tenkanti 20 procentų dalis liko beveik nepakitusi. http://www.delfi.lt/news/daily/health/valgantiems-koses-blogos-naujienos.d?id=63322102#ixzz2lATf09Ou Supermokslininiu su savo atrastom revoliucijom ant kiekvieno kampo. Ne delfius, o biologijos knygutes pavartykit. |
|
2013-11-20 11:45 #369604 | |
Biologijos knygutėj rašo apie tinkamą žmogui maistą ?
-------------
BTC, AGLD, MANA, LPT |