Autorius | Žinutė |
2014-12-04 12:21 #423016 1 | |
bomzasxxl [2014-12-04 10:27]: Apie Himalajų druską raktinis sakinys yra šis tame straipsnyje: "Sunku įsivaizduoti, kad kas ryžtųsi apsiryti 20 kartų brangesne druska vien tam, kad gauti varganus 5,43% RPN magnio arba 0,62% RPN kalio." Sunku įsivaizduoti, kaip 15 litų už produktą, kuris vartojamas kelis menėsius yra kažkam "sunkus įsivaizdavimas". O produktas skanesnis, švaresnis ir taškas. Kiekvienam savi sunkumai Nepykite, bet durnius komentarus ignoruoju ir neatsakau
|
|
2014-12-04 13:02 #423026 | |
Be abejo, kiekvienas renkasi kaip nori daryti - moralas toks - jei druską pirkdamas elgiesi neracionaliai - tai ir su tambesniais pirkiniais dažniausiai elgiesi neracionaliai - ne veltui posakis - dėk centą prie cento ir sudėsi eurą.
|
|
2014-12-04 13:53 #423032 | |
Pagal tamstą pirkti Hennessy vietoj Alitos yra neracionalu. Tegul taip ir būna..
Nepykite, bet durnius komentarus ignoruoju ir neatsakau
|
|
2014-12-04 14:06 #423035 | |
Bet dažnai juk mokama ne tiek už kokybę, kiek už vardą, reklamą ir gražesnę pakuotę. Ir nėra taip lengva atskirti, už ką tiksliai mokama. Pvz., akmens druskos niekas nereklamuoja, tai ji ir pigi. Imtų reklamuoti, pabrangtų . Apskritai tai kuo gaminys daugiau reklamuojamas, tuo jis įtartinesnis.
|
|
2014-12-04 14:12 #423036 | |
centaspocento [2014-12-04 14:06]: Apskritai tai kuo gaminys daugiau reklamuojamas, tuo jis įtartinesnis. Tiesos yra, bet tai ne taisyklė. Man pvz him.druska tiesiog skanesnė, kaip ir henesius. Ir nemačiau per medias kad kas juos reklamuotų. Tai pabandom tada pareklamuoti šitą Nepykite, bet durnius komentarus ignoruoju ir neatsakau
|
|
2014-12-04 15:01 #423051 | |
Nereikia daryti komedijų iš Himalajų druskos kainų.
Va tos druskos kainos: 500gr - 2.99 LT Kam brangu, tegu sutaupo litą ir perka smulkią baltą stalo druską. Joje yra virš 60 nuodingų priemaišų, tiesa labai mažais kiekiais, bet pastoviai vartojant tie nuodai kaupiasi ir ardo sveikatą, pirmoj eilėj smegenis ir DNR. Skaitantiems angliškai : http://healthwyze.org/index.php/component/content/article/115-the-truth-about-table-salt-and-the-chemical-industry.html Contrary to popular belief, table salt is not just sodium chloride. It also contains additives that are designed to make it more free-flowing. Ferrocyanide, talc, and silica aluminate are commonly included. Aluminum intake leads to neurological disorders, particularly when no selenium is provided to help the body to chelate it. Aluminum bio-accumulates inside the body, causing further degeneration over time. Talc is a known carcinogen, though its effects upon ingestion have not been heavily studied. While it was once used in baby powders, the majority of such products now use cornstarch instead of talc, because of the known health risks. The F.D.A. has a special provision to allow talc in table salt, even whilst it is prohibited in all other foods, due to toxicity issues. According to current regulations, table salt can be up to 2% talc.
Bitcoin accepted here - 1JjA1x5CgANZAvBWxyUChtys8Ebp9toVsY
www.sintagon.com alus, pliusas music intel samsung LG_Electronics |
|
2014-12-04 15:02 #423052 | |
O tokios nebandėt-mėsą minkštinanti druska 70g
Sudėtis: druska, cukrus, papainas. http://www.sauda.lt/lt/produktu-sarasas7.html Maniau,kad kažkokia chemija bet papainas pasirodo iš papajų vaisių gaunamas natūralus fermentas,kas likot gyvi po vartojimo pakomentuokit Pasitikiėjau savo valstybe ir jos įstatymais,Lietuvos banku,audito UAB "Ernst & Youn Baltic", UAB "Deloitte Lietuva"
Balansas:2012-2013m.SNO+UBK=-76 452Lt. |
|
2014-12-04 15:27 #423060 | |
Ale ot stebuklas, papaino prisireikė. Tereikia nepatingėti tą patį lietuvišką svogūną smulkiai supjaustyti, kad būtų kuo daugiau sulčių ir užpilti ant mėsos. Bus tas pats.
|
|
2014-12-04 15:33 #423063 | |
Ne visi yra svogūno mėgėjai ir ne visiems jis tinka
Pasitikiėjau savo valstybe ir jos įstatymais,Lietuvos banku,audito UAB "Ernst & Youn Baltic", UAB "Deloitte Lietuva"
Balansas:2012-2013m.SNO+UBK=-76 452Lt. |
|
2014-12-04 15:34 #423064 | |
Na tai mėsą suminkštini ir gali ją toliau kept ar virt jau be svogūnų Be to, galima rasti kitų atitikmenų, kurie turi panašų poveikį. Pavyzdžiui, rūgštūs vaisiai, kefyras.
|
|
2014-12-04 15:37 #423066 | |
Kas nors esat užsiciklinę vien ant alyvuogių aliejaus? Ar drąstiškai pakeitė tradicinių jūsų patiekalų skonį. Vistiek biškį skirias ir kitas koloritas, bet tipo sveikesnis už saulėgražų, tad pavaidinsiu madingą pakol nesibaigs eksperimentas...
|
|
2014-12-04 15:46 #423068 | |
Manuo nuomone kalbeti apie alieju, kad vienas sveika kitas ne - nesamonė. Ne visi aliejai tinka kepimui -pavyzdžiui kepti ant alyvuogių aliejaus neracionalu (brangu) ir nesveika - geriausiais kepimui tinka palmiu aliejus - jes gerai toleruoja aukšta temperatūrą, o alyvuogių - tik salotoms pagardinti.
|
|
2014-12-04 15:52 #423072 1 | |
Kas nors esat užsiciklinę vien ant alyvuogių aliejaus? Man iki šiol nedaeina, ar jis turi būti šiek tiek karstelėjęs, ar čia tik prekybininkų pasiteisinimai. Paprastai tai riebalų karstelėjimas reiškia oksidaciją. Pvz., jei sėmenų aliejus karstelėjęs, tai reikia mesti jį lauk. Gal kas žino kokią nekartaus alyvuogių aliejus rūšį? O kad normalus alyvuogių aliejus yra geresnis už visus saulėgražų, rapsų ir panašius, tai nėra abejonių. Visa esmė polinesočiosios riebalų rūgštys. Kuo jų mažiau, tuo geriau. Be to, kituose augaliniuose aliejuose pilna Omega 6. Jos perteklius šiuolaikinėje mityboje ir taip didelis. Seniau Omega 3 ir Omega 6 balansas racione būdavo panašus. Kepimui vienareikšmiškai tinka tik sotieji riebalai: taukai, sviestas, palmių ir kokosų aliejai. Taukai daug kam neskanu ir atseit nesveika, ant sviesto ir ypač kokosų aliejaus kepti brangu, o palmių aliejus mažiau žinomas ir nelabai skanus. Tai rezultatas tas, kad dauguma lėtai nuodijasi su saulėgrąžų, rapsų aliejais ir margarinais. |
|
2014-12-04 15:52 #423073 2 | |
Geriausia kepti ant taukų. Gryni riebalai. Be to - sotieji. Tai reiškia, kad kepimo metu formuojasi itin mažai nepageidaujamų junginių.
|
|
2014-12-04 15:55 #423074 | |
centaspocento [2014-12-04 15:52]: Man iki šiol nedaeina, ar jis turi būti šiek tiek karstelėjęs, ar čia tik prekybininkų pasiteisinimai. Pasiteisinimai. Gal brokuota partija, gal dar kas, bet prieš savaitę ar dvi dariau daržovių mišrainę su alyvuogių aliejum ir valgydamas pajutau kartumą. Sakau, gal kalti nelabai švieži produktai, bet pasirodo, kad aliejus kaltas buvo. Naudojant kito gamintojo to nepastebėjau. |
|
2014-12-04 15:56 #423075 | |
centaspocento [2014-12-04 15:52]: Gal kas žino kokią nekartaus alyvuogių aliejus rūšį? Rinkis graikiškus jie švelnesni Pasitikiėjau savo valstybe ir jos įstatymais,Lietuvos banku,audito UAB "Ernst & Youn Baltic", UAB "Deloitte Lietuva"
Balansas:2012-2013m.SNO+UBK=-76 452Lt. |
|
2014-12-05 08:25 #423164 | |
centaspocento [2014-12-04 10:30]: 8 kartus didesnis kalio kiekis skamba gražiai, bet realybėje tai 10-yje gramų druskos yra tik 0,6 proc. paros normos. Kitaip sakant, druskos įtaka bendram kalio suvartojimui yra absoliučiai nereikšminga, nes skirtumą sudaro tik dešimtosios procento dalys. o kaip su jodu? jei gerai supratau, jo šioje druskoje nėra? nes tą akmens druską joduoja, o ši naturali, į ją nieko "nedadeda", tai gaunasi, kad jodo nėra? |
|
2014-12-05 09:16 #423167 | |
Specialiai jodo į ją nededa, tai gali būti nebent natūraliai. Manau, kad jei ir yra, tai mikroskopiniai kiekiai.
|
|
2014-12-05 12:33 #423187 | |
Agata [2014-12-03 10:59]: vk [2014-12-03 10:28]: Tokie grūdai, sudrėkinti ir palikti šiltai, per naktį sudygs. O sudygę grūdai turi dvigubai daugiau veikliųjų O po to apdoroji termiškai? Kas darosi tada? Čia buvo ne mano tekstas apie grikių daiginimą. Aš grikių nebandžiau daiginti, nes neturiu tokių, kurie dygtų. Aš pats daiginu kviečius, po to juos valgau tiesiog žalius be nieko, o kai atsibosta kramtyti, tada galima trumpai užvirinti ar tiesiog verdančiu vandeniu užpilti - tada jie truputį pasikeičia, bet irgi lieka savotiški, yra dar ką pakramtyti. Teoriškai net ir užvirinti padaiginti grūdai yra vertingesni nei nedaiginti, tai yra veikliosios medžiagos neturėtų visiškai suirti užvirinus. Sudaiginti grūdai laikomi geriausi, kai tik tik pradeda kaltis - daigelis būna 1 mm ilgio, ta prasme nereikia kelias dienas daiginti ir vėliau valgyti žolę. Paskutinį kartą daiginant sūnus pasiėmė grūdelių ir vazonėlin pasodino - dabar labai graži žolė, bet lapeliai neskanūs. Realiai normaliai valgomi grūdai yra pirmą dieną tik pradėję dygti ir dar po to porą dienų visai neblogi. Galima dygimą sulėtinti, padėjus dėžutę šaldytuvan. |
|
2014-12-05 12:35 #423188 | |
vk [2014-12-03 12:36]: sliux [2014-12-02 21:19]: t.y. svoris išliko 94,5 kg. Mano svoris šiandien 94.6 kg, reiks tave apklenkti iki Naujųjų, kol tu dar nesusiėmei. Šįryt 93.5 kg - turbūt pradėjau blogti nuo kalbų šioje temoje. |