FED sumažino ekonomikos augimo prognozes bei padidino bedarbystės prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-11-02 21:38 Komentarai: (0)
Šiandien posėdžiavę Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai, kaip ir buvo laukta, nusprendė nekeisti jau ilgą laiką faktiškai ties nuliniu lygiu išliekančios bazinės palūkanų normos. Taip pat buvo pranešta, kad minimo banko atstovai nusprendė sumažinti anksčiau skelbtas Amerikos ekonomikos augimo prognozes, bei padidinti bedarbystės rodiklio prognozes.

Už tai, kad bazinė palūkanų norma, kuri šiuo metu sudaro 0-0,25 procentus, nebūtų kečiama, balsavo devyni Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai, na o vienas pasisakė prieš. Be to, per šiandieninį posėdį ir toliau buvo nuspręsta tęsti Twist operacijos įgyvendinimą. Šios operacijos, kurios vertė 400 mlrd. dolerių, įgyvendinimo metu FED turimi trumpalaikės trukmės Amerikos valstybiniai skolos vertybiniai popieriai yra keičiami į ilgalaikės trukmės skolos vertybinius popierius. Be to, ir toliau bus tęsiamas reinvestavimas lėšų, gautų baigus galioti su hipotekos paskolomis susijusioms obligacijoms.

Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai taip pat patvirtino savo įsipareigojimą žemą bazinę palūkanų normą išlaikyti mažiausiai iki 2013 metų vidurio.

Po šiandien įvykusio Amerikos Federalinio Rezervų banko posėdžio pasirodžiusiame pranešime teigiama, kad per trečią šių metų ketvirtį galima buvo stebėti šalies ekonomikos paspartėjimą, tačiau bedarbystės lygis mažėja tik vos palaipsniui. Be to, FED atstovai pripažįsta, kad egzistuoja didelė rizika, jog ekonomikos perspektyvos ir padėtis gali pablogėti.

Kaip minėta, Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovai šiandien po posėdžio paskelbė, kad yra sumažinamos aukščiau skelbtos Amerikos ekonomikos augimo prognozės. Šių metų šalies ekonomikos augimo prognozė buvo sumažinta nuo 2,7-2,9 iki 1,6-1,7 procentų, kitų metų - nuo 3,3-3,7 iki 2,5-2,9 procentų, na o 2013 metų Amerikos ekonomikos augimo prognozė buvo sumažinta nuo 3,5-4,2 iki 3,0-3,5 procentų.

Anksčiau skelbtos Amerikos bedarbystės rodiklio prognozės buvo padidintos. Šių metų bedarbystė prognozė buvo kilstelta nuo 8,6-8,9 iki 9,0-9,1 procentų, kitų metų - nuo 7,8-8,2 iki 8,5-8,7 procentų, na o 2013 metų Amerikos bedarbystės prognozė buvo kilstelėta nuo 7,0-7,5 iki 7,8-8,2 procentų.
 
Dar nėra komentarų