Verslo ir rinkų naujienos » Atsikratykite akcijų, laikykite grynuosius pinigus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-05-24 16:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=36070


JP Morgan Chase banko strategas Marko Kolanovic pataria klientams atsisakyti akcijų ir turėti daugiau grynųjų pinigų tuo metu, kai derybų dėl JAV skolos lubų padidinimo rezultatai yra neaiškūs, nuosmukio rizika yra padidėjusi, o FED laikosi „vanagiškos“ pozicijos, praneša Bloomberg.

„Viltis sklandžiai išspręsti JAV skolos lubų problemą pakėlė rinkos nuotaikas. Nepaisant praėjusios savaitės atsigavimo, didesnės rizikos turtui nepavyko ištrūkti iš šių metų diapazono, o kreditų ir biržos prekių prekyba artėjo prie apatinės ribos" - teigė jis.

Bloomberg primena, kad Marko Kolanovic praėjusiais metais buvo vienas didžiausių Volstryto bulių. Dėl pablogėjusios ekonomikos perspektyvos ir didėjančios recesijos rizikos šiemet jis pakeitė poziciją į priešingą.

Todėl gruodžio viduryje, sausį, kovą, o dabar – gegužę, sumažino akcijų dalį pavyzdiniame banko portfelyje. Naujausioje ataskaitoje JP Morgan strategas atskleidė, kad situacijoje, kai akcijomis prekiaujama netoli šių metų maksimumo, banko modelinis portfelis atnešė dar vieną, trečią per keturis mėnesius, nuostolį.

Marko Kolanovic ir kiti JP Morgan Chase strategai teigia, kad akcijų rinka atsiskyrė nuo obligacijų rinkos ir susilpnėjo makroekonominiai duomenys.

„Neatitikimas išlieka tarp palūkanų rinkų, kurios tikisi, kad FED sumažins šiais metais, akcijų rinkų, kurios šiuos galimus sumažinimus interpretuoja kaip teigiamus rizikos atžvilgiu, ir FED niūresnės retorikos" - atkreipė dėmesį minimas strategas.

„Tikėtina, kad šis atotrūkis mažės akcijų sąskaita, nes tikėtina, kad palūkanų normų mažinimą lems tik rizikos atmetimo situacijos, o jei palūkanų normos išliks aukštesnės, jos turėtų turėti įtakos akcijų rinkos rodikliams ir ekonominiam aktyvumui“ – pridūrė jis.