Verslo ir rinkų naujienos » JAV susitarta dėl skatinamųjų priemonių paketo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-03-25 11:52.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30588


Amerikos senatoriai ir administracijos pareigūnai susitarė dėl ekonominių paskatų, skirtų sušvelninti koronaviruso epidemijos padarinius ekonomikai, įstatymo.

Įstatymo projekto tekstas turėtų pasirodyti šiandien, praneša naujienų agentūra Reuters.

Tikimasi, kad į paketą bus įtrauktas 500 milijardų JAV dolerių fondas, skirtas padėti sunkumų patiriantiems sektoriams, ir panaši suma tiesioginėms išmokoms iki 3 tūkstančių JAV dolerių milijonams amerikiečių šeimų, taip pat 350 milijardų JAV dolerių paskoloms smulkiajam verslui, 250 milijardų dolerių didesnei pagalbai bedarbiams ir 75 milijardų dolerių ligoninėms - informuoja Reuters.

Paketu siekiama sušvelninti koronaviruso pandemijos, dėl kurios Jungtinėse Valstijose mirė daugiau kaip 660 žmonių, o užkrėstų daugiau nei 50 tūkstančių, padarinius, dėl to buvo uždaryta tūkstančiai įmonių, atleisti milijonai žmonių, o trečdaliui JAV gyventojų, t.y. 100 milijonų žmonių buvo liepta likti namuose.

Stimuliacinio paketo vertė viršija sumas, kurias JAV vyriausybė išleidžia gynybai, moksliniams tyrimams, greitkelių tiesimo ir kitoms programoms, pažymi Reuters.