Verslo ir rinkų naujienos » Fondai ir bankai nori trumpesnės prekybos sesijos Europoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-11-07 16:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30001


Bankai ir fondų valdytojai nori sutrumpinti prekybos sesiją biržose Europoje devyniasdešimt minučių, praneša naujienų agentūra Reuters.

Visų pirma už prekybos sesijos sutrumpinimą pasisako Europos finansų rinkų asociacijos (AFME) atstovai. Tai organizacija, vienijanti didžiausius bankus, investicinius bankus, fondus ir reitingų agentūras. Į ją įeina Goldman Sachs, JP Morgan, Bloomberg, UniCredit, HSBC, Nordea, Standard & Poor's, BlackRock ir kiti. AFME taip pat palaiko Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Investicijų asociacija.

Organizacijos pažymi, kad Azijoje prekybos sesijos trunka šešias valandas, Volstryte - šešias su puse valandos, o tuo tarpu Europoje prekiaujama net aštuonias su puse valandos. Remiantis jų siūlomu pakeitimu, prekyba Senojo žemyno rinkose vyktų nuo 9 iki 16 valandos (GMT). Pagrindinėms Europos rinkoms tai reikštų, kad prekybos sesija iš ryto sutrumpėtų valanda, ir tuo pačiu ji pasibaigtų pusvalandžiu anksčiau nei dabar.

Toks asimetriškas poslinkis susijęs su noru kuo ilgiau išlikti rinkoje vakare, kad investuotojai Europoje galėtų sureaguoti į atidarymą Volstryte. Lobistai taip pat pažymi, kad pirmosios prekybos valandos nėra pačios įdomiausios Europoje pagal pasiektą apyvartą, o 1/3 apyvartos sukuriama paskutinę prekybos valandą. Tikimasi, kad sutrumpinus sesiją pavyks sutaupyti, o prekybos kokybė sumažės tik nežymiai. Tai taip pat leis geriau sutelkti dėmesį į po prekybinę veiklą.

Reuters praneša, kad Londono vertybinių popierių birža įsipareigojo apsvarstyti šį pasiūlymą, o Euronext tikisi užmegzti dialogą su biržos nariais, biržoje kotiruojamomis bendrovėmis ir fondų valdytojais, kad pasirinktų optimalų sprendimą. Deutsche Boerse biržos atstovai atsisakė komentuoti šiuo klausimu.