Verslo ir rinkų naujienos » B.Gates: mes turėsime dar vieną finansų krizę kaip 2008 metais


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-03-08 14:05.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26903


2008 metų finansų krizė sukėlė didžiulį nuosmukį ir buvo prarasta milijonai darbo vietų. Atsigavimui prireikė keletos metų, na o daugelis amerikiečių vis dar jaučia krizės poveikį. Tačiau anot Microsoft įkūrėjo Bill Gates, mes turėtume pasirengti dar vienai krizei.

Paklaustas, ar mes ateityje turėsime panašią krizę kaip buvusi paskutinioji, minimas milijardierius teigė, jog tam reiktų pasirengti.

„Taip. Sunku pasakyti kada, bet tai tikrai bus“ - tikino Bill Gates.

„Laimei, mes per paskutinę praėjome pakankamai gerai. Warren Buffett kalbėjo apie tai, ir jis supranta šią sritį gerokai geriau nei aš“ - pridėjo jis.

Nepaisant perspėjimo, tiek Bill Gates, tiek jo ilgametis draugas Warren Buffett yra optimistiškai nusiteikę Amerikos ekonomikos atžvilgiu. Warren Buffett tikino, jog šios šalies ekonomikos laukia augimas, na o daugelio amerikiečių vaikai gyvens daug geriau nei jų tėvai.

„Nepaisant šios prognozės, jog mūsų laukia smūgiai priekyje, aš esu gana optimistiškai nusiteikęs, kaip naujovės ir kapitalizmas pagerins žmonių padėtį visur“ - reziumavo Microsoft įkūrėjas Bill Gates.