Verslo ir rinkų naujienos » Korekcija buvo nuspėjama


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2018-02-07 12:49.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26741


Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard teigia, kad pastaruoju metu buvę kritimai akcijų rinkoje neturėtų stebinti atsižvelgus į tai, jog daugelio technologijų sektoriaus atstovių akcijų kainos yra užkeltos, be to, svarbus ir tas faktas, jog anksčiau nebuvo kokių rimtų korekcijų.

„Mes susidūrėme su labiausiai nuspėjamu išpardavimu istorijoje. Rinkos išaugo tiek daug, ir taip buvo daugelį dienų iš eilės be reikšmingų korekcijų, kad tiesiog buvo neįmanoma išvengti korekcijos“ - tikina jis.

Amerikos Centrinio banko atstovas pridūrė, kad neturėtų stebinti, jog kai kažkas pakilo keturiasdešimt procentų, kaip technologijų sektoriaus atstovės, kurios įeina į S&P500 indeksą, tam tikru metu tendencija pasikeičia ir sulaukiame korekcijos.

„Be to, daugelis vertybinių popierių rinkos specialistų jau seniai pranašavo, jog sulauksime korekcijos“ - priminė James Bullard.

Jis taip pat teigė, kad penktadienio duomenys, rodantys vidutinio valandinio darbo užmokesčio padidėjimą, prisidėjo prie iždo vertybinių popierių pajamingumo padidėjimo, nes investuotojai daro prielaidą, kad FED šiais metais ne du ar tris kartus, o keturis kartus padidins savo bazinę palūkanų normą.

„Tai gali būti klaidingas aiškinimas, nes kitos darbo užmokesčio priemonės yra labiau suvaržytos, o darbo užmokesčio didinimas nebūtinai turi įtakos infliacijai“ - reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas.