Verslo ir rinkų naujienos » "Burbonas": palankus metas investuoti į NT besivystančiose rinkose


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2007-11-27 11:56.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=1623


Nekilnojamojo turto veiklą užsienio kurortuose vystanti bendrovė "Burbonas" siūlo peržiūrėti savo investicijų struktūrą ir lėšas nukreipti į tas sritis, kur potencialas kainų augimui vis dar yra labai didelis – tai nekilnojamojo turto objektai Turkijos bei Egipto kurortuose.

"Turkija ir Egiptas yra šalys, galinčios pasiūlyti ne tik ištisus metus trunkančią vasarą, žydrą jūrą, savitą kultūrą, bet ir kasmetinį nekilnojamojo turto kainų augimą. Todėl tai yra patraukli investicinė alternatyva" – teigia "Burbono" komercijos direktorius Erikas Armalis.

Turkijos kurortai investicijoms patrauklūs dėl keleto priežasčių, t.y. nauji įstatymai, kurie tikėtina turės nemažą įtaką ne tik vidinei paklausai, bet ir dar labiau skatins užsienio investicijas. Vienas svarbiausių – paskolų įstatymas, įsigaliosiantis nuo 2008 metų, kuris leis finansuoti būsto įsigijimą. Naujasis įstatymas pakels vidinę nekilnojamojo turto paklausą, o tai savaime kels ir nekilnojamojo turto kainas. Taip pat Turkija pasižymi kylančia šalies ekonomika, narystės Europos Sąjungoje perspektyva, tiesioginėmis užsienio investicijomis, kasmet didėjančiais turistų srautais – tikimasi, kad šiais metais Turkiją aplankys 25 mln. turistų.

Tuo tarpu Egipto kurortai patrauklūs nekilnojamojo turto kainomis. Investicijos čia nereikalauja didelio sukaupto turto – vieno kvadratinio metro kaina prasideda nuo 700 litų. Prognozuojamas kapitalo vertės padidėjimas yra 20 proc. ir didesnis metinis brangimas. Pasak Eriko Armalio, dar vienas veiksnys, skatinantis šiuo metu investuoti į nekilnojamąjį turtą – valiutų kursų svyravimai. Egipte nekilnojamasis turtas dažniausiai perkamas doleriais arba svarais sterlingais, dėl to lietuviams, pirkti antruosius namus yra dar vertingiau. Per pastarąjį pusmetį šių valiutų pirkimo kaina smuko atitinkamai 9 ir 5 procentus.