Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel nepritaria naujoms ekonomikos skatinimo programoms


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2011-09-27 17:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=12566


Vokietijos Kanclerė Angela Merkel šiandien atmetė naujų ekonomikos skatinimo programų įgyvendinimo galimybę. Ji pabrėžė, kad kovojant su skolų krize, prisiimti dar daugiau skolų, yra bloga idėja.

„Mes nepritariame dar vienoms ekonomikos skatinimo programoms. Tikėjimas, kad ekonomikos augimą galima pasiekti vis labiau didinant skolas, yra klaidingas“ – pareiškė Vokietijos Kanclerė.

Pastaruoju metu net kelis kartus Amerikos atstovai ragino Europos šalis, kad šios įgyvendintų naujas ekonomikos skatinimo programas. Vakar Amerikos prezidentas Barakas Obama sukritikavo euro zonos šalis, kad jos per lėtai reaguoja į krizinę situaciją, ir tuo pačiu didina baimę visame pasaulyje.

Pasak Angela Merkel, tiek Europa, tiek Amerika praeityje labai aktyviai ėmusios paskolas, pačios apribojo savo ateities veiksmų laisvę.

„Svarbu, kad mes paliktume sąjungos skolų didėjimo kryptį ir kartu suformuotume stabilumo sąjungą“ – pabrėžė ji.

Vokietijos Kanclerė priminė, kad prieš tris metus, kai kilo finansų ir ekonomikos krizės, Vokietija pradėjo įgyvendinti kovos su recesiją planą ir tokiu būdu siekė padėti bankams ir ekonomikai. Jos nuomone, dabar susiduriame su trečiąja krizės faze, kuri yra susijusi su šalių skolomis.

„Mes susiduriame ne su euro krize, o su skolų krize“ – atkreipė dėmesį Angela Merkel.

Ji taip pat šiandien išreiškė pagarbą Graikijai, dėl šioje šalyje pradėtų įgyvendinti struktūrinių reformų. Vokietijos Kanclerė be to patikino, kad Vokietija darys viską kas įmanoma, kad Graikija atgautų pasitikėjimą finansų rinkose.

Šiandien vakare Berlyne Angela Merkel susitiks su Vokietijoje viešinčiu Graikijos premjeru George Papandreou.