Lažybos

» Dienoraščiai » damonn
Autorius: damonn Atnaujintas: 2010-07-24 Komentarai: (3) Kartai: 2570
Pasiėmiau laikraštį į rankas - pirmame puslapyje rašo apie krizę. Susinervinau. Aišku, ji paveikė visus, tad pasvarstęs, kad ne man vienam blogai, lietuviškai nusiraminau. Geriau įsijungsiu televizorių, žydrasis ekranas visada pralinksmina žydraisiais žmogeliukais. Bet ir čia laida, kurios pagrindinė tema krizė. Vėl susinervines išjungiu, bet ir vėl nusiraminu pasvarstęs, kad Kedžio tema pamažu nurungia krizės reitingus. Gal pedofilija ir neišgelbės nuo krizės, bet bent jau priverčia pagalvoti apie kažką kitą.

Kažko kito ieškau žiūrėdamas per langą, bet ir čia prisimenu frazę "krizė už lango". Geriau pasvarsčius, ji abejose lango pusėse. Pasidžiaugti galiu bent tuo, kad pagaliau įjungė šildymą, gal tik kiek pavėlavo...

Taigi, atėjo diena, kai nusprendžiau nebesigraužti dėl prainvestuotų pinigų ir išbandyti ką nors naujo. Dažasvydžio organizavimas pasirodė puiki, bet lėtai įsivažiuojanti alternatyva (gal apie tai kitą kartą). Besižvalgydamas kitų alternatyvų atsitiktinai užklydau į lažybų punktą ir štai aš stoviu su sutartimi rankose vos besimatantis iš už prekystalio (nesu žemas, tiesiog dauguma kitų aukštesni).

Pirmųjų lošimo dienų jau tiksliai nepamenu, nors praėjo gal tik dvi savaitės, tad nupasakosiu bendrais bruožais:

Pirmieji įnešti 170 Lt pastatyti gana įvairiai (tenisas, krepšinis, futbolas, amerikietiškas futbolas, dar kažkas...). Gal 5 skirtingi statymai ir nepatikėsit, laimėjau! Jei gerai pamenu, laimėjau gal du, todėl bendra suma sumažėjo... O pasaulio čempionato finale pastatyti 50 Lt už olandus irgi pasirodė nebuvusi tokia nuostabi investicija, kaip skaičiau interneto komentaruose...

Bet pirmosiomis dienomis pačiam nesinori pasitelkti savo jėgas, ypač pralošinėjant. O atsilošti taip norisi... Pirmoji didelė klaida!

Taigi skaitausi, kas ko tikisi intgerneto platybėse ir statau vėl. Vėl laimiu, bet mažiau nei pusę visų statymų. Negerai. Pasiskaitau išsamiau apie statymus ir randu būdą, kaip laimėjus gauti gerokai didesnę sumą, o juk to ir tereikia! Žinoma, medalis turi dvi puses, o manoji pusė buvo ta, kad tokiu būdu ir laimėjimo tikimybė gerokai sumažėja. Ir štai labai greitai pralošiu beveik visus statymus, tik paskutinį laimiu (taip pat paskutinę akimirką) ir atsilošiu gana nemažai

Visgi nusprendžiu daugiau šio būdo nebenaudoti ir imuosi savarankiškų sėkmės paieškų, statydamas savo jėgomis. Kadangi pinigai tikri, tai štai jums ir antroji didelė klaida!

Praėjus maždaug savaitei nuo statymų pradžios balansas taip sumažėja, kad tenka įnešti dar pinigų (100 Lt). Darausi panašus į beviltiškai priklausomą nuo lošimų žaidėją arba investuotoją į OMXV. Trečioji didelė klaida!

Netrukus ir to nebeužtenka, savos lėšos išseko, skolinuosi iš dažasvydžio biudžeto ir nešu dar 100 Lt. Ketvirtoji didelė klaida!

Nuostoliai didėja, plunksnos svyla, o tai priverčia ieškoti kitų lošimo būdų. Ir štai juos randu. Pradedu statyti už pajėgesnes komandas, ne pavienius žaidėjus, kurie yra nepatikimi. Taip pat apsiriboju beveik vien krepšiniu. Kitaip tariant, investuoju į tai, ką išmanau. Dar reikėtų paminėti, kad beveik viską pastatau ant vienintelio įvykio... Penktoji didelė klaida!

Laimei, laimiu. Juk lažybose sėkė taip pat praverčia Ir štai keliauju aukštai iškelta galva į lažybų punktą, paimu 200 Lt, kad liktų tik pradinis įnašas (tada dar nežinojau, kad netrukus vėl įnešiu 100 Lt ateidamas šiek tiek žemiau nuleista galva).

Eina antra savaitė, pagaliau susikūriau bent kažkokią statymų sistemą (jos neturėjimą ko gero reikėjo įvardinti kaip didelę klaidą). Nemažai mano paties nuostabai, savaitei įpusėjus perlipau į pelno zoną, o dar po kelių dienų net gerokai joje įsitvirtinu. Finansinė sėkmė verčia svajoti apie šviesų rytojų, o svajonės verčia priiminėti neatsargius sprendimus... Ir visgi, ar svajonės yra didelė klaida?

Antroji savaitė į pabaigą, svajonės sklaidosi tėkšdamos į veidą šlapią realybės skudurą, kuriuo matyt buvo plautos lažybų punkto grindys, nes ant jo prilipo nemažai lapelių, liudijusių buvusius statymus. "Kaip per dvi savaitęs sugebėjai atlikti beveik 100 statymų?" Tikriausiai tokio klausimo nenoriu išgirsti iš namiškių, net vien tokia klausimo forma liudija mano priklausomybę nuo lažybų, kurias pats ėmiau laikyti jei ne savo darbu, tai bent kasdieniu užsiėmimu.

Norisi pasigirti, kad sėkmingu užsiėmimu, nes balansas rodo apie 330 Lt (Įnešiau 270 Lt, geriausiais laikais buvo apie 500 Lt). Ir visgi, kruopščiai slepiu šį užsiėmimą nuo namiškių, nuo savo merginos, nes kad ir kaip norisi pasigirti, 60 Lt per dvi savaites neatrodo tobulas praturtėjimo planas

Taigi, tesiam ir svajojam Savo statymų čia neviešinsiu (nebent bus nemažai pageidavimų), tiesiog kai galėsiu, papasakosiu visą istoriją, kaip (ne)sekasi.

P.S. Lietuvoje prasidėjęs Europos septyniolikmečių vaikinų krepšinio čempionatas yra tikras delikatesas lažybų gurmanams, tad statymų man tikrai nepritrūks kasdien, o jei prognozuodamas neatsiliksiu no žirafos, tai ir finansų turėtų nepritrūkti Kita vertus, varžymasis su įsivaizduojamais priešininkais ar gyvūnais - šeštoji didelė klaida!
 
1.   Parašė lorpak   2010-07-25 12:59  

Tai ....priklausomybės pradžia.....Kada galioja .....dar santykis 50:50.

Dar neaisku, kas ka - tu ja, ar ji tave....Taciau panasu, kad "laimi"pastaroji, juk tu meluoji....Vadinasi tai niekur neveda.....Niekur. Ne, ko gero veda....i nusivylima....savimi, tavimi....

Pradzioje ispudis, kad kontrole tavo rankose. Taciau jei meluoji nesvarbu kam, nesvarbu delko - esi pralaimejes.....Tegul bus, kad pralaimi lazybas....

Taciau labai taves prasau - nepralaimek gyvenimo....

 
 
3.   Parašė newbie   2010-07-25 14:14  

damonn, užskaityta su dideliu pliusu. Labai taikli paralelė tarp lošimo ir šių laikų investavimo - bent aš čia įžvelgiu aprašytą puikų "protingos" daugelio investuotojų naudojamos aksiomos "perkam lūkesčius, parduodam faktus" iliustravimą. Pagarba už mastymą, ypač įvertinant paties amžių.