Lietuviškosios grožybės Eurovizijos veidrodyje

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2009-05-16 Komentarai: (6) Kartai: 8011
Sukėlė čia Dima-Saša furorą
Eurovizinė daina visai miela, padainavimas su smulkiomis klaidelėmis, sceninė laikysena gana nenatūrali, balsas - tikrai ne operos solisto, silpnokas ir siauroko diapazono, scenografija minimalistinė ir tuo patraukli kitų balaganų fone.
Bet aš ne apie tai. Dima-Saša sudainavo paskutinį posmą rusiškai - o tada viskas ir prasidėjo.......
Jaunųjų konservatorių vadas keiksmais ir laužyta bei slavizmais užteršta gimtąja(?) lietuvių kalba paskelbė, kad iškilo mirtinas pavojus Tėvynei:
- Sasha "okupantų kalba" pasiūlė kartu su jo degančia širdimi Rusijai pasiimti ir Lietuvą!!!
Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad 83% lietuvių į viską pažiūrėjo blaiviai. Tuo tarsi ir galima būtų baigti, bet viskas tik prasideda. Pasipylė "atviri laiškai", grasinimai teismais ir politiniai pareiškimai, sukunkuliavo aistros. Visi nori iš gabaus jaunuolio dainelės "užsidirbti" papildomą duonos kąsnį ir gauti visokių dividendų šiais krizės laikais
O dėl ko kilo visas sąmyšis? Tiesiog šiuo rusišku posmeliu Sashos prodiuseriai siekė labai žemiškų tikslų:
a)gauti papildomų balų iš slaviškų valstybių;
b)pagerbti (jeigu norite - įsiteikti) Eurovizijos šeimininkams;
c)bandyti "užsikabinti" už milžiniškos Rusijos muzikinės rinkos.
Viskas. Jokios politikos.

Labai tikiuosi, kad Martynas Tyla nebeeskaluos šios temos ir kvailai nesitampys po teismus. Daina juk buvo apie meilę, o ne apie karą!
Kas būtinai nori įžvelgti politiką, tegu įžvelgia pirmiausia teigiamą Sashos Sono gana neblogo pasirodymo prasmę:
Lietuvos rusas, lietuvių tautos demokratiškai išrinktas kaip geriausias jos atstovas šiam Eurovizijos konkursui, ištarė meilės žodžius ir ištiesė bendradarbiavimo ranką savo didžiąjai kaimynei!
 
1.   Parašė modo   2009-05-15 23:17  

Eurovizinė daina visai miela, padainavimas su smulkiomis klaidelėmis, sceninė laikysena gana nenatūrali, balsas - tikrai ne operos solisto, silpnokas ir siauroko diapazono, scenografija minimalistinė ir tuo patraukli kitų balaganų fone

Tamsta žiūriu muzikologas ir show verslo subtilybių žinovas Pagirtinas sakyčiau įžvalgumas Nebijoma susilaukti akmenukų į savo daržą už tokios erezijos skleidimą?
Tik kam jau taip kontraversiškai vertinti

Sashos Sono tikrai neblogo pasirodymo


Visą kitą toliau surašyta neblogai.

P.S. Jau bandau spėti atsakymą - perskaičiau tamstos postus ir....

 
2.   Parašė Valentinas18   2009-05-16 14:07  

Del tavo parasytos pradzios visiskai nesutinku, manau jis nepriekaistingai sudainavo (bent mano ausis taip girdejo) o del isvardintu a b c punktu dedu dideli pliusa.

 
3.   Parašė aris   2009-05-16 17:39  

Indene, kaip vėl malonu išgirsti tamstos orgastinę meilę rusijai! Ir iš kur tiek jausmo? Kažkaip šį kartą pamiršai parašyti ką nors blogo apie JAV ir Europą? Nieko, tikiuosi tolimesniuose komentruose susilauksim ir to. Pagalvokim...Kažkaip neįsivaizduoju, kad uz ruskijos eurovizija dainuotu koks nors, tarkim, japonas ar brazilas ar gruzinas...Kažkaip nesivaizduoju, kad ruskija išrinktų moterį prezidentu (ar tarkim, kaukazietiškos išvaizdos žmogų)... Bet labai ją myliu, šitą plačią tėvynę...

 
4.   Parašė indenas   2009-05-16 20:57  

ari, mano mielas orgastini skaitytojau, o aš jau parašiau prašymą Rusijos ambasadai sumažinti man algą 2 tūkst. EUR per mėnesį, nes toks VIP'as aris prisiekė ir kitiems prisakė manęs čia neskaityti

Ką gi, dėkui tau, pirmadienį Latvių gatvėje darbo diena, dar spėsiu tą prašymą atsiimti

 
5.   Parašė augisss   2009-05-16 23:26  

ari,jei teisingai supratau,tai paciam nepatinka,kad siemet Rusijai[anot taves-ruskija] atstovauja ukrainiete,o dedes stalino neisivaizduoji vadovaujant Rusijos zemems?

 
6.   Parašė surskis18   2009-05-19 21:38  

o indene tu pasirodo ne tik "politologijos" ekspertas, bet ir muzikologas. kaip saunu, kad Lietuvoje yra tiek universaliu zmoniu. Kitais metais manau turetum:

1. Tapti VRK pirmininku ar bent jau nariu.
2. Vadovauti kokio nors universiteto taptautines politikos katedrai
3. Organizuoti Lietuvos Eurovizijos atranka ir paskui padeti pasiruosti nugaletojui.

Manau, kad pagal tavo komentatoriaus galimybes galetum uzsiimti dar bent pora veiklu. Manau neprazusi, juk taip viska nusimanai...