Juodosios rinkimų technologijos

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2009-04-20 Komentarai: (15) Kartai: 8971
Artėja Lietuvos Prezidento rinkimai, todėl sujudo sukruto visokie "juodųjų rinkimų technologijų" meistrai. Kalbu apie straipsnius, "demaskuojančius" Valdą Adamkų kaip KGB agentą. O kas gi tai rašo? Lygiai tokie pat KGB agentai ar bendradarbiai, kurie šiuo metu FSB nebevertingi ir jais galima pasinaudoti, o pasinaudojus išmesti.
Visi kas skaito mano dienoraščius, puikiai žino, jog visada buvau prastos nuomonės apie V.Adamkų. Bet ne dėl to, kad jis buvo dvigubas agentas (tokie agentai buvo mažai naudingi abiems pusėms, nes ir vieniems, ir kitiems skleisdavo dezinformaciją, tik pinigus iš abiejų spec. tarnybų pasiimdavo už melą). Man nepatiko jo vykdyta užsienio politika, nes už skambių frazių apie "vertybes" nuolat jautėsi didelė "nešvara" ir veidmainystė. Kam buvo jo politika naudinga? Žiūrint retrospektyviai, labiau Maskvai. Padėjo "sutvarkyti" Gruziją, nuolat įtampoje Rusijos atžvilgiu laikė Europą, netiesiogiai padėjo Rusijai iš Ukrainos "išmušti" pasaulines kainas už dujas, padarė Lietuvą labai Rusijai naudingu "priešu" ir pan. Ar buvo jo politika naudinga Bušui? Nė velnio - Bušas beveik visada likdavo durniaus vietoje. Ar buvo jo politika naudinga Lietuvai? Tik tiek, kiek pati Lietuva Valdu Adamkumi tikėjo.
Man juokingi tie, kurie dabar dievagojasi, jog V.Adamkus negalėjo būti užverbuotas KGB, nes nevažiavo į Maskvą švęsti rusų Pergalės dienos, blokavo Rusijos-ES derybas, nevažinėjo į Maskvą su vizitais, nuolat spjaudė ant dabartinės Rusijos valdžios ir t.t. Bet kam tai buvo naudingiausia, jei ne Rusijai, juo labiau pažiūrėjus ką Valdas slapčia darė! Rusijos KGB-FSB savo agentams visada leidžia (ką ten leidžia, liepia!) spjaudyti ant Rusijos ir nuoširdžiai vaidinti jai kenkiančiu - spec. tarnybų slengu tai vadinasi "priedanga".
Dabar mums visiems reikėtų pamąstyti, kam šis skleidžiamas purvas naudingas dabar? Atrodo Prezidento rinkimų rezultatas aiškus, kam tos "pastangos"? Ot ir ne! Prezidentas tai aiškus, juo taps D.Grybauskaitė, bet matyt pačiai poniai Daliai norima parodyti, kad ji irgi ant kabliuko! Maža kokie vasiliauskai kada su D.Grybauskaite kalbėjosi kokio nors KGB majoro akivaizdoje! O juk kalbėjosi!!!
Man asmeniškai D.Grybauskaitės testas bus jos elgesys Rusijos atžvilgiu po išrinkimo Prezidente. Jeigu ir ji spjaudys ant Rusijos, nevažinės vizitų į Maskvą, nesiderės su Rusija dėl Lietuvai naudingų dalykų ir t.t., vadinasi tai irgi kagėbistinė priedanga, ji irgi buvo KGB agentė/bendradarbė, o tęsdama V.Adamkaus politiką slapčia vėl veikia Rusijos interesų labui!.. Kaip mėgsta kartoti V.Putinas: "Чекисты бывшими не бывают!"
 
1.   Parašė runcis   2009-04-20 20:52  

Pries pora savaiciu Linkomanijoj aptikau mp3 formate V,Petkeviciaus knyga ,,Durniu laivas".Perklausiau ir iskilo klausimas. Kodel tik V.landzbergis padave V,Petkeviciu i teisma uz smeista,bet ne saves - o tevo.Kodel visi kiti pamineti kaip KGB agentai ,bendradarbiai nepaseke jo pavyzdziu?O gal sakau ten viskas parasyta teisingai.V,Adamkus ten taip pat paminetas kaip KGB agentas

 
2.   Parašė surskis18   2009-04-20 22:38  

Va norejau toki klausima gal net biski "ne i tema" uzduoti
Noriu aiskaus atsakymo be isisukinejimo

Kas tau yra politiniai autoritetai dabartinėje politinėje sistemoje ar istorijoje?

Manyciau labai paprastas klausimas

 
3.   Parašė indenas   2009-04-20 23:29  

Sūrskis ir Mauzeris
Į "paprastą" klausimą "paprastas" ir atsakymas.

O jei rimtai, man labiausiai imponuoja Vakarų Europos demokratai. Su savo "silpnumu", "stuburo neturėjimu", prisitaikėliškumu, egoizmu, bailumu bei visomis įmanomomis žmogiškomis silpnybėmis. Tik jie gali išsaugoti taiką ir klestėjimą pasaulyje! Jokiu būdu ne "stiprūs" (tiksliau, tokius vaidinantys), "neklystantys", ginantys "amžinąsias" vertybes, visada ir viską "žinantys" ir t.t.
Kad vėl nekiltų tas pats klausimas išvardiju:
Pirmoji, man imponuojanti stovykla: F.Roosevelt, S.Berlusconi, G.Schreder, H.Kohl, M.Gorbačiov (su žinomomis išlygomis), T.Halonen, D.Medvedev, R.Reagan, C.Bildt ir kitos pilkos, bet protingos, pelytės;
Antroji, man bjauri ir žmonijai pavojingiausia stovykla (toli gražu ne visi joje kvailiai!): W.Churchill, A.Hitler, V.Lenin, Mao Cze Dung, F.Castro, J.Stalin, G.W.Bush, V.Adamkus, M.Saakašvili, V.Putin, A.Sniečkus ir kt.

 
4.   Parašė Zu   2009-04-21 00:02  

Kvailos tavo kalbos, indene. Išsipagiriok.

 
5.   Parašė indenas   2009-04-21 00:31  

Net paskaičiau tavo žinutes, norėjau pažiūrėti kas čia toks protingas ir blaivus. Nieko gero. Panašu į vaiką. Geriau čia nekomentuok, nes vistiek nieko nepasakai Bandyti įžeisti bet kas gali, tam proto nereikia.

 
6.   Parašė surskis18   2009-04-21 16:48  

Nesupratau tavo mėgiamųjų ir nemėgiamųjų.

Pvz.
Roosveltas mėgstamas, tačiau Čerčilis jau "blogietis"?
Berlusconis garsėja savo netaktu, idiotiškais pareiškimais (pagal jį Obama cituoju yra "gražiai įdegęs"). Taip pat jis galima sakyti Italijoje naikina demokratiją. Galima nepamiršti ir jo nuolat įtariamų ryšių su mafija, bei nuolatinių korupcijos skandalų. Taip pat yra didelis Rusijos draugas, kad ir kokius tarptautinius teisės pažeidimus ši darytų.

G.Schreder, jei gerai supratau čia yra buvęs Vokietijos kancleris? Nes jei taip tai jo pavardė rašosi Gerhard Schröder Čia tarp kitko Jis Vakarų Europoje taip pat garsėjo kaip Rusijos draugas. Net įtartinai uoliai gynė Nord Stream projektą, o baigęs politinę karjerą gavo darbą Gazprom'e (keistas sutapimas indėne? turbūt gavo už savo meilę demokratijai).
Perkeliant bronzinį karį Taline gynė Rusijos poziciją.

R.Reiganas buvo aršus anti komunistas, ir tavo mėgstamos lanksčios politikos tikrai nepropagavo. Tiesa pasakius jis JAV buvo laikomas ultra konservatyviu.

Jei nesupyksi norėčiau, kad bent šiuos mano pastebėjimus pakomentuotum, argumentuotum, kodėl tau šie žmonės patinka ar ne? Vis tik įdomu

 
7.   Parašė aris   2009-04-21 17:05  

Chebra nurimkit, indenui moka atlyginima Rusijos ambasada. Jis pats apie tai galetu prisipazinti - A. Palcekis gi cia...KUo daugiau mes cia reaguojam ir cia pasisakinejam - tuo daugiau jis gauna. Ta pati jis daro ir spekuliantai.lt tinklalapy; Geriausia nieko neatsakyti. Jis tersia si puiku tinklalapi, nors dau kartu zadejo nieko cia nerasyti ir is cia iseiti... Cia investuotoju forumas...Kad butu"öbjektyviau" truputi pakritikuoja ir KGB - juokas.

 
8.   Parašė indenas   2009-04-21 17:40  

ari, aš nieko prieš tūkstančiu eurų per mėnesį mažiau iš Rusijos ambasados gauti, kad tik tu čia nesireikštum

surski18, jau kiek rimčiau parašei. Taip, truputėlį specialiai suplakiau, puristai turėjo sureaguoti Schröder parašiau be ö, nes tingėjau jos ieškoti - vokiečių kalbą moku. O tai, kad G.Schröder nuspėjamas egoistas, yra labai gerai - nėra didesnių niekšų už vaidinančius šventuosius. Kad dabar nuolat palaiko Rusijos pusę irgi natūralu: "kieno vežime sėdi, to ir giesmę giedi". Aš juk nesiūlau iškarti megztųjų berečių, nors jų garbstomomis ikonomis ir nesižaviu.
F.Roosevelt'as ne tapatus Čerčiliui, jis labiau nuosaikus. Galiu net apytiksliai pacituoti Ruzveltą: "Per antrąjį pasaulinį karą labiausiai nusiplūkiau karučiu stumdamas Čerčilį į kalną"
R.Reagan'as, nepaisant jo pagirtino antikomunizmo, nepasibodėjo pabūti "lankstus" bei su M.Gorbačiovu pasirašyti daug svarbių susitarimų, kai kurie iki šiol galioja.
S.Berlusconi ne šventasis, tik dėl to jį priskyriau prie žmonių, o ne suakmenėjusių dogmatikų stovyklos. Be to, juo nuolat pasitiki italai - tai vaizduojantiesiems "demokratus" irgi turėtų šį tą reikšti. O tai, kad kažkas kažką pavadino "gražiai įdegusiu" ar "blondinais mėlynomis akimis", man visiškai jokios reikšmės neturi. Žiūriu į vykdomos politikos ir asmenybės esmę, o ne į vulgarias detales. Jeigu būtų kitaip ir tokį mielą guvų senuką V.Adamkų kritikuoti juk amoralu. O kad to "mielo senuko" politika prisidėjo prie tūkstančių ne mažiau mielų Irako, Afganistano, P.Osetijos ir Gruzijos senukų žūties tarsi ir nesvarbu, ar ne?.. Pažiūrėk, kaip žydai purto kretančius, pusiau aklus, net aplinkoje nebesiorientuojančius senukus, jeigu randa įrodymų juos aktyviai prisidėjus prie Holokausto.........

 
9.   Parašė surskis18   2009-04-21 22:44  

Tu ne visus savo pasirinkimus argumentavai. Nesupratau kuo tau imponuoja Berlusconis ir Schröderis

Beje Čerčilis buvo idealus vadas tuo metu. Leisk priminti, kad jis premjeru tapu tą dieną kai baigėsi Keistasis karas. Įsivaizduok kas būtų jeigu tuo metu Britanija būtu buvusi lanksti ir nutarusi sudaryti taiką/pasiduoti su vokiečiais. Manau, kad tada vokiečiai būtų galėje mesti daug daugiau kariuomenės prieš tavo mylimus rusus (gal net patys britai būtų prisidėję). Kare reikia stiprių, o ne lanksčių vadų .

Dėl Reigano nepulsiu ginčytis, nes nesu per daug studijavęs, bet manau, kad jis kaip Čerčilis buvo tvirtas ir griežtas lyderis. Gorbačiovas buvo lankstusis. Tiesiog Reiganas suprato, kad su savo "žvaigždžių karų" programa gali sugniuždyti SSRS.

Na, o kad Holokausto rengėjai, ar prie jo prisidėję žmonės turi būti nubausti, nesvarbu kokio amžiaus būtų. Gal Izraelis tikrai galėtų taikyti kažkokių nuolaidų seniems ir pan. tačiau kaltininkai turi būti nubausti.
Kaip ir Holokausto taip ir Holodomoro, didžiųjų valymų ir kitų tuo pačiu metu vykusių nusikaltimų rengėjai. Deja viena valstybė to nenori...

 
10.   Parašė indenas   2009-05-01 10:37  

Vėl ne taip supratai. Man ne "imponuoja" Berlusconis ar Schröderis, bet man tai yra
mažiausia blogybė, kaip ir pati demokratija
Čerčilio idealizuoti nereikia. Kaip karo vadas jis buvo nevykėlis, "pasižymėjęs" dar Pirmojo pasaulinio karo metu. O tai, kad nesusitarė su Hitleriu, "dėkoti" reikia labiau Hitleriui, o ne Čerčiliui. Kaip politikas ir publicistas jis žinoma buvo labai įžvalgus, bet vėlgi - nematyti totalitarinės komunizmo esmės, net ir tvyrant pergalės prieš nacionalsocializmą euforijai, galėjo tik aklas. Dar labiau ginčytini Čerčilio "nuopelnai" dėl Fultone paskelbto Šaltojo karo. Žinoma, jei ne jis, tai kas nors kitas būtų paskelbęs - tai buvo neišvengiama. Lietuviai vis nerimsta dėl šios Čerčilio "garbės": net V.Adamkus pamėgdžiodamas bandė
skelbti Šaltąjį karą! Todėl ir sakau, kad W.Čerčilio mąstymo esmė buvo "dogmatinis demokratizmas", kuris ir leido man jį priskirti prie sustabarėjusių "vanagų" politinės stovyklos.

 
11.   Parašė indenas   2009-05-01 10:40  

<Tęsinys ir Pabaiga>

Ne R.Reagano "žvaigždžių karų" programa ir ne Vytautas Landsbergis sugriovė Sovietų Sąjungą. Komunizmas jau buvo pasmerktas pirmiausia dėl jo ekonominio neefektyvumo (čia Marksas buvo teisus). Šitas milžinas ant molinių kojų tų kojų nebeturėjo - visa Rytų Europa jau buvo nusikračiusi komunizmo. Tereikėjo menkiausio vėjelio pūstelėjimo. "Broliškų respublikų" nacionalizmas bei separatizmas ir pasitarnavo tuo vėjeliu. Nereikia nuvertinti ir V.Landsbergio, kaip nuosekliausio ir tvirčiausio nacionalisto, turėjusio nacionaliniu požiūriu labiausiai vienalytę ir labiausiai kompleksuotą tautą, nuopelnų. Bet tai tebuvo viena iš daugelio paskutiniųjų vinių į komunizmo karstą.
O tai, kad Rusija tebekenčia nuo postimperinio sindromo nėra joks stebuklas. Nuo tokių sindromų kenčia ir Didžioji Britanija, ir net Portugalija su Prancūzija. Nekalbant jau apie Lietuvą, kuri daugybę šimtmečių dievina savąją "didingos praeities" imperiją - Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę - ir iki šiol nesiruošia atsiprašyti nei Gudijos, nei Ukrainos, nei Rusijos už tuometę okupaciją bei atlyginti padarytą materialinę ir moralinę okupacinę žalą Yra maža viltis, kad Rusija savo "didingą imperinę praeitį" pamirš greičiau negu per šimtmečius Rusai ne tokie konservatyvūs kaip lietuviai ar britai

 
12.   Parašė surskis18   2009-05-03 13:08  

Ką antru postu komentavai nesupratau
Apie postimperinius sindromus, ar LDK praeitį ir užkariavimus nekalbėjau. Nenukreipk temos.

Aš sakiau, kad nusikaltimų žmonijai autoriai, nesvaru kokio jie amžiaus ar būklės TURI BŪTI NUBAUSTI.

P.S. Kiek žinau Čerčilis dar nepasibaigus WWII suprato, kad Europa gali atsidurti po komunistų padu. Jis bandė imtis veiksmų, tačiau lankstusis Ruzveltas nerodė iniciatyvos.

 
13.   Parašė indenas   2009-05-04 14:37  

Pernelyg dažnai kartoji žodį "nesupratau" Turbūt mokykloje dvejetais mokeisi(mokaisi)
Bet tiek to, pabūsiu kantrus.
Apie postimperinius sindromus užsiminiau tik dėl to, kad pasakei jog "viena valstybė" (įtariu, jog atspėjau kuri) nenori pripažinti savo nusikaltimų. Todėl susiejau tai su postimperiniu "tos valstybės" sindromu ir pagrindžiau, jog šia liga (nepagydomai?) sergančių yra ir daugiau. Tuo pačiu leidau suprasti, kad sunkiau yra surasti valstybių (nepriklausomai nuo jų dydžio), per savo istoriją "neprisidirbusių", negu vienaip ar kitaip nuskriaudusių ar skriaudžiančių savo artimesnius ir tolimesnius kaimynus ar net brolius

P.S. Kas galėtų paneigti galimybę, kad jei ne F.Ruzvelto ir Džono Kenedžio "lankstumas", mes čia jau nerašinėtume?..
Beje, tik niekam nesakyk, bet per tame tarpe Lietuvos išprovokuotą Gruzijos-Rusijos karą pasaulis irgi buvo ant branduolinio susinaikinimo slenksčio Jei ne visų dabar keikiamo G.W.Busho "lankstumas", dar nežinia kaip viskas būtų pasibaigę. Ar tai aš nemačiau, kaip visi trys branduolinio ginklo slaptažodžius turintys Rusijos aukščiausi asmenys (D.Medvedev, V.Putin ir A.Serdiukov) demonstratyviai susirinko Centriniame Armijos valdymo punkte M.Saakašvilio agresijos pradžioje?! Rusija ne be pagrindo turėjo įtarimų, jog Jungtinės Amerikos Valstijos M.Saakašvilio rankomis pradėjo karinę agresiją prieš Rusiją!!!

 
14.   Parašė Gintarasn   2009-05-17 15:58  

Replika, ne į temą: Čėčėnijos karą gal irgi Lietuva išprovokavo, gal nereikėjo nei dugiabučių sprogdinti? O šis išsidavimas ką byloja:"...Jungtinės Amerikos Valstijos M.Saakašvilio rankomis pradėjo karinę agresiją prieš Rusiją."ar ne tai, kad Gruzijos dalis JAU priklausė rusijai?

 
15.   Parašė indenas   2009-05-17 22:38  

Ne, ne tai reiškia, Gintarai.
O reiškia tai, kad jei M.Saakašviliui būtų pavykę išstumti surusėjusius pietų osetinus iš jų žemių į Rusijai priklausančią Šiaurės Osetiją, jis "entuziastingai" būtų "ėmęsis" Abchazijos, o tuomet vistiek būtų tekę įsikišti Rusijai, bet jau suliepsnojus visam Kaukazui, tame tarpe Rusijai priklausančiai jo daliai - o tada iki pasaulinės katastrofos vos pusė žingsnio...
Avantiūristai privalo būti sustabdyti pačioje pradžioje!
Nepriklausomai nuo to, kaip jie besivadintų: Leninas, Hitleris ar Saakašvilis.........

O iš tikrųjų pasaulyje nenutrūkstamai vyksta geopolitiniai galios žaidimai: dažniausiai "teisesnis" tas, kas stipresnis...