Įsimintinos prekybos akimirkos

» Dienoraščiai » sliux
Autorius: sliux Atnaujintas: 2009-04-06 Komentarai: (0) Kartai: 3561
Verčiu naują dienoraščio lapą, kuriame užsirašinėsiu įsimintinas prekybines akimirkas. Šitie įrašai labiau skirti asmeniniam naudojimui, kad ateityje būtų galima lengvai peržvelgti tiek savo klaidas, tiek ir gerus sprendimus.

Pirmas epizodas- kaip EW padėjo iš riebaus nuostolio išsikapstyti į gerą pliusą. Penktadienio prekyba FTSE100 futures sekėsi prastokai, o į sesijos galą dar ir pasimoviau su shortu, nes uždaryme grafikas stipriai suraliavo. Nusikalsdamas savo prekybos taisyklėms, nutariau palikti atvirą poziciją per savaitgalį. Sekmadienį sėdau "ruošti namų darbų", t.y. galvoti, kaip su atvira pozicija reikės elgtis pirmadienį. Atsispausdinęs grafiką griebiau pieštuką ir pradėjau dėlioti s/r lygius bei žymėti Elioto bangas. Nesu EW specas, bet gavosi tokia marmalynė:



Ieškodamas sau palankaus scenarijau, nutariau, kad dabar formuojamos korekcinės bangos, o penktadienio pabaigos ralis yra besibaigianti banga B. Kadangi prie 4050 penktadienį turėjome stiprų palaikymą, nutariau, kad banga B būtent ten ir baigsis. Ir galų gale galėsiu lengviau atsidusti, leisdamasis žemyn ant bangos C. Jos targetu pasirinkau 50% impulso retracement, kas yra ~3910. Paruošęs pamokas ramiai nuėjau miegoti, o šiandien viskas ėjosi kaip iš natų, shortą uždariau prie 3917 su geru pliusu:

 
Dar nėra komentarų