Šaunuolis Vygaudas Ušackas!

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2009-03-05 Komentarai: (0) Kartai: 8001
Labai gerai, kad šiuo "pobušiniu" laikotarpiu Lietuvos diplomatija netampa nekritišku tam tikrų agresyvių Rusijos sluoksnių politikos priedėliu. Kalbu apie Lietuvos, nors ir negrabius, prieštaravimus dėl NATO ir Rusijos pilnaverčių santykių atnaujinimo. Ta pati politika, kuri buvo visiškai neteisinga, mūsų šaliai (ir ne tik!) žalinga Dž.Bušo laikais, dabar absoliučiai priimtina ir Lietuvai naudinga bei garbinga. Savaime suprantama, tik atmetus V.Adamkaus ir jo parankinių šališkumą, kraštutinę rusofobiją, buką valstybinių santykių ideologizavimą bei vaikiškai nekrentant ant pilvuko ir kaprizingai nestyrenant kojelėmis Jokiu būdu nereikia bijoti ko nors (tiek Rusijos, tiek Vakarų, tiek Gruzijos) supykdyti ar "suerzinti"!
Žinoma, nesu toks naivus, kad patikėčiau, jog Lietuva viską daro savarankiškai ir tai nėra suderinta su Vakarais, pirmiausia su JAV, bet spaudimas Rusijai dėl Gruzijos teritorinio vientisumo turi išlikti. Reikia siekti, kad tie teritoriniai Gruzijos reikalai būtų aktyviai sprendžiami, dalyvaujant tiek Rusijai, tiek Gruzijai, tiek visai tarptautinei bendruomenei!
Beje, nereikia galvoti, kad Rusijai labai reikalingos tokios pusiau kriminalinės separatistinės ekonominės ir politinės siurbėlės ant jos kūno, kaip Pietų Osetija ar Abchazija. Rusijai tik rūpi jos pačios saugumas ir gerovė. Todėl Rusija nė kiek ne mažiau suinteresuota dėl P.Osetijos, Abchazijos ir Gruzijos santykių taikaus tarptautinio sureguliavimo. Dėl solidžios ir nuoseklios Lietuvos diplomatų laikysenos mes tikrai netapsime niekieno "priešais"
 
Dar nėra komentarų