Forex savaite 02.16-02.22

» Dienoraščiai » Raimis
Autorius: Raimis Atnaujintas: 2009-02-21 Komentarai: (7) Kartai: 10230
Mielas dienorašti,

Rašau tau, nes noriu pasipasakoti, kaip šią savaitę man sekės, o sekės, tiksliau nesisekė. Savaitės pradžia lyg atrodė neblogai iki antradienio. Taigi viskas nuo pat pradžių. Pirmadienio naktį prekiavau kaip visadq, atidarau-uždarau poziciją. Taigi turėjau short 1,2750, poto pamąsčiau, kad truputį rizikinga tokią poziciją šiuo metu turėti, taigi nusprendžiau pakeisti į long, palonginau 1,2755. Orderį įvykdė, kol bandžiau suvesti stop-loss, kaina nulekė iki 1,2625, Depozitas nebuvo yspūdingas, todėl dar panašesnis kritimas ir margin call. Viltis durnių motina, tačiau tikėjausi, jog po tokio kritimo, kuris galima sakyti buvo iš niekur, tikėjausi bent menkiausio atšokimo dodėl stop-loss uždėjau 1,2590. Stopai sušaudė, depozitas ir pelnas ištirpo. Galiu pasidžiaugti, kad paklausiau sliux, ir truputį pamažinau riziką, bet matant koks resultatas, rizika vis dėl to buvo dar ypač didelė . Poto sekė dar keli nuostolingo sandoriai, taigi trečiadienį liko 18$ depozito, iš 700$ neblogai pavariau sau mintyse pasakiau, ir išjungiau platformą

Tačiau pažiūrėjas vakar dienos uždarymo kainą, vos nesulaužiau klavietūros ir pelės . Šiuo metu EUR/USD kaina 1,2833. Taigi jei būtų buvęs mažesnis lotas, bei didesnis depozitas, būtų ne nuostolis, o pelnas gal

Prisipažinsiu EUR/USD palikau, ir perėjau į EUR/JPY M5, nusprendžiau truputį ne taip aktyviai prekiauti. Žiūrėsim kaip čia man seksis.

Po šio nesusipratimo su stop-loss, kuomet tiesiog nespėjau uždėti, internete susiradau kelis scriptus, kurie uždeda iškart stop-loss ir take profit, tikiuosi, bent šie dalykai truputį pagelbės, Beje sandoriui atlikti užtenka tik 1s . Dar mintis yra patobulinti, kad slinktų take profitas

Kitą savaitę vesiu nebe savaitinius dienoraščius, ko kasdieninius su statmentais ir pan. Tikiuosi didesnis viešumas leis daryti mažiau klaidų ir pan.
Paskutinės dienos statemanet

Kitą savaitę pradedu su 46,99$
 
1.   Parašė sliux   2009-02-21 13:33  

Raimis, užuojauta. Tik nekaltink dėl nesėkmės rinkos ar kažkokių atsitiktinumų (tipo nespėjai stopo įvest). Reikia išmokti prisiimti kaltę tik sau. Jei net ir susimažinęs pozicijos dydį sudeginai acountą dėl -150p judesio prieš tave, tai tikrai vis dar per "riebiai" prekiauji. Įtariu prieš tai varydavai su pilnu marginu ir kokiu 0.3 lotu Šiaip šitoje vietoje ir man labai sunkiai sekasi save kontroliuoti. Riziką suvaldyti ypač sunku, kai kelis kart pasiseka sėkmingai suprekiauti ir atsiranda pasitikėjimas savimi. Pats irgi ne kartą ant šito kabliuko užkibęs ir sudeginęs ilgai kauptą pelną per kelis treidus. Tau susivaldyti sunku bus dar ir todėl, kad likusį mikroskopinį depozitą norėsi kuo greičiau atstatyti į buvusį lygį. O toks skubėjimas dažniausiai baigiasi .. pats žinai. Bet kokiu atveju laikykis ir nepasiduok!

O kodėl pabėgai iš EURUSD, tipo per didelis violatility pasidarė ir bijai vėl būti nublokštas netikėtos bangos?

 
2.   Parašė Tonis   2009-02-21 14:31  

Pats matau tik klaidų virtinę. Klaidingai pasirenkama viskas: prekybos metas, prekybos tolygumas, lotų dydžiai. Viskas išbalansuota.

Pasitikėjimas ir tikėjimas priimamų prekybinių sprendimų teisingumu neturi realaus pagrindo nei patirties , nei žinių pavidale.

Žodžiu , ne kas.

Jei jau eini į long poziciją, turi jausti, kur gali būti dienos dugnas. Turi numatyti potencialius min , max bent jau dienos taškus ir bent jau maksimaliai su 50-100 pipsų paklaida .

Penktadienį , kai jau buvau priprekiavęs daug dienos pelno , atsipalaidavau ir nuo 1,2730 ėmiau šortuoti kylantį EUR/USD. Tačiau nuostolį fiksavausi nedvejodamas. Dienos pelnas sumažėjo trečdaliu, bet išliko pakankamas.

Padarei klaidą - suvok, kad ją padarei kuo greičiau ir kuo greičiau imk minusą . Tik toks požiūris turi ateitį.

 
3.   Parašė Raimis   2009-02-21 14:47  

Suvokiu, suvokiu, ir nieko nekaltinu. Pats pridirbau nesąmonių, pats ir bandysių ištaisyti. Perbėgau į eur/jpy, nes ten truputį man geriau grafikas juda, ir geriau TA veikia. Sliux anksčiau varydavau ir su 0,5 lotu, ir 0,6 tas 150 pipsų smigimas buvo su 0,3 loto, anksčiau turėjau irgi panašių gan didelių nuostolių, tačiau tik kažkodėl dabar suvokiau, kad visų pinigų juk neuždirbsi, ir su mažu depozitų vaikščioti ant peilio ašmenų yra absurdas. Tik nesuprantu, kodėl taip vėlai suvokiu, vis tas noras daug daug daug

kelias dienas prekiavau su 0,01 lotu, , peršokti nuo 0,5 iki 0,01 tai..... tačiau pastebėjau, kad darau mažiau klaidų, kad mažiau nervuojuos, Pažiūrėsiu kaip seksis kitą savaitę, naudosiu scriptą, kuriame bus nustatytas minimalus lotas, bei stop-loss, gal taip seksis viską suderinti. Turint tokį mikroskopinį depozitą, kaip tik yra tikslas, jį padidinti, didelio loto negalėsiu naudoti, net bus realiai baisu su 0,02, nes atidaryti tokia poziciją, jau reiktu beveik viso depozito.

Toni galbūt neturiu aš tokių šaltų nervų kaip tu, dar patirtis maža, mintyse dažnai galvoju "Durniau, durniau, žiūrėk kur grafikas juda, taigi ne ta kryptis" bet uždaryti pozicijos taip ir nesugebu.

Stengsiuos nepasiduoti, ir laikytis iš paskutinių jėgų. Manau visiems bus įdomu stebėti, kaip seksis psicholigiskai valdyti save. Žinau kokios pagrindinės klaidos, sugebu jų nedaryti savaitę, tik depozita padidėja, ir prasideda klaidų virtinė

 
4.   Parašė Tonis   2009-02-21 15:10  

Yra vienas matematinis niuansas. Labai svarbus.

Kad nuo 100 $ išaugt iki 1000 - reikia + 900 % pelno pririnkt, o kad nuo 1000 $ sugrįžt iki nulio, tereikia 9 kartus mažesnio procentinio nuostolio -100 %.

+100 % uždirbti nesunku, kaip ir patirti -100 % nuostolį, nu bet ne +900 %....

 
5.   Parašė sliux   2009-02-21 16:21  

Na va atspėjau dėl loto dydžio 0,5 lotas tikrai buvo neleistinai daug tokio dydžio depozitui. Pabandykim paskaičiuoti: prekiaujant EURUSD M5 grafiką reikia naudoti ne mažiau kaip 20p stopą. 0,5 lotui tai būtų 100$ rizika. Kaip žinia visi pataria kiekvieno treido metu nerizikuoti daugiau kaip 2% kapitalo, tai tavo atveju norint prekiauti 0,5 loto depozitas turėjo būti 100$/0.02= 5000$. Su tokiu depozitu ir tą 150p kritimą būtum lengvai pergyvenęs, nes depas būtų sumažėjęs tik -15%, iki 4250$.

 
6.   Parašė Raimis   2009-02-21 16:28  

o mano depozitas buvo 10x mažesnis. Tik kažkodėl suvokiama, kuomet depozitas baigia sudegti, čia tikriausiai žmogaus psichologija

 
7.   Parašė Tonis   2009-02-21 16:43  

Ne, ne psichologija, o patirtis. Jau atsidarydamas poziciją visada įvertinu pipso vertę ir atlaikyti būnu pasiruošęs 200-400 pipsų, priklausomai nuo situacijos. Jei norisi dar pirkti - perku kitose sąskaitose irgi su tokiu pačiu atlaikymu.

200-400 punktų atlaikau ir pozicijų nepasilieku rytdienai . Šiaip, stengiuosi be klaidų dirbti, kad netektų realiai atlaikynėti daugiau 50 pipsų. Perku prieš kylant, o ne kritimui tik įsibėgėjant.