Kodėl vaikai valdo Lietuvą?

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2009-01-12 Komentarai: (5) Kartai: 8095
Perskaičiau VU TSPMI doktoranto Lauryno Kasčiūno ir VU TSPMI magistrantės Živilės Dambrauskaitės straipsnelį "Ar įmanoma pragmatiška Lietuvos politika Rusijos atžvilgiu?". Kadangi visada įtariau, kad mūsų sąmonę ir užsienio politiką bando valdyti vaikai ar suvaikėję asmenys, kuriais naudojasi žymiai gudresni šešėlyje liekantys ir naudos iš tokio vaikiškumo turintys veikėjai, tenka pakomentuoti ir šį moksleivišką rašinėlį

"Pirma, dėl savo „kietakaktiškumo“ nuolat išsišokanti Lietuva rizikuoja tapti atstumtąja ES šalimi, t.y. eina saviizoliacijos keliu"
Ne "rizikuoja tapti", o jau seniai tapo! Iš Lenkijos prezidento šaipomasi, mūsų paranojikų privengiama, o kai jų išsišokimai tampa nebepakeliami, tiesiog pasiūloma užsičiaupti.

"Antra, vertybinė retorika, kuria Lietuva vadovaujasi santykiuose su Rusija, neduoda jokios realios naudos (šuo loja, o karavanas eina) ir skatina Maskvą imtis energetinio šantažo priemonių (dažnai „ištraukiamas“ argumentas, jog būtent dėl stačiokiškos užsienio politikos Lietuva už dujas moka didesnę nei europinę kainą)."
"Vertybinė" retorika ne "neduoda jokios realios naudos", bet duoda realią žalą! Pirma, civilių žmonių žudikų, nafta turtingų šalių okupantų ir dujų vagių rėmimas bei gynimas "vertybėmis" gali būti tik labai iškreiptos "moralės" asmenims
Antra, tokia paranojiška Lietuvos politika labiausiai naudinga būtent Kremliui, nes iš "priešų" tiesiog būtina už viską imti kuo didesnę kainą. O kadangi Maskvos "priešas" dar ir be galo kompleksuotas bei paniškai bijo, tai derėtis nedrįsta ir su viskuo besąlygiškai sutinka.

"Akivaizdu, jog ES santykiams su Rusija yra būdinga bedantė inercija. <...> Ir jei šie jautrūs Rusijai klausimai ES viduje yra vertinami kaip Lietuvos išsišokimas su užuominomis apie eilinį kartą praleistą progą patylėti, nejučia gali kilti klausimas – kam mums iš viso tokia sąjunga yra reikalinga?"
Štai čia tai gryna tiesa! Nedelsiant reikia išstoti iš "bedančių" Europos Sąjungos ir NATO, o tada būsim laisvi ir "dantingi" bent jau karą Rusijai paskelbti!

"Rusija mažųjų valstybių nuolaidas supranta kaip silpnumo ženklą, kuris skatina ją tik didinti spaudimą."
Apie kokias "nuolaidas" kalbama? Nėra jokių nuolaidų, nes tiesiog dėl nieko nesikalbama. Kartą P.Vaitiekūnui išsprūdo: "Mes negalime pagerinti politinių santykių tarp Lietuvos ir Rusijos, nes tų santykių tiesiog nėra". Jeigu dabartinis "pašėlęs lojimas" iš po dėdės Bušo skverno suvokiamas kaip "pagarbą keliantis stiprumo ženklas", tai........

"Akivaizdu, jog tarp Baltarusijos ir Rusijos negali būti jokių lygiaverčių mainų. Negali jų būti ir tarp Lietuvos ir Rusijos."
Žinoma, kad lygiaverčių mainų tarp Lietuvos ir Rusijos būti negali Gali būti tik dabartiniai ypač naudingi Rusijai mainai. Su kuo mūsų "politikos vaikus" bei jų kvailumu besinaudojančias "gimtąsias" Lietuvos monopolijas ir sveikinu!..
 
1.   Parašė lorpak   2009-01-12 17:53  

Labas, indene.

Smagu, taip galima apibudinti mano nuotaiką, perskaičius tavo eilinį postą tema" Lietuva ir Rusija - ar mes labiau draugai ar priešai". Man jau pradeda patikti tavo bravūriškas stilius.
Kodėl britams nebaisi saviizoliacija, jie net neplanuoja būdami ES, atsisakyti savo dievinamo svaro. O Skandinavijos šalims? Taigi bedantė inercija ES jau pradės užknisti daugelį, ypač kai pašals. Man net labai patinka, kad Ukraina parodė netolimą visos ES perspektyvą. Kitą vertus, galėčiau prisiekti, kad Ukrainos korta Vokietija ir Rusija žaidžia, norėdama įbauginti kvailus europiečius ir prastumti dujotekį Baltijos dugnu. Atseit, mums labai rūpi Europos ateitis. Jei čia neįsikiš skandinavai, bus mėšlas su tuo dujotekiu. Vokietijos - Rusijos tandemas man žiauriai nepatinka nuo garsiojo pakto 1939m. laikų. Eilinį kartą jie visus išdurs ir dar gražaus pinigėlio susižers - Europos "gelbėtojai". Jei jau rusams ranka nesudrebėjo savo žmones pasprogdinti, kad galėtų į Čečėniją koją įkelt, tai ši afera tik vaikų žaidimas. Slovakai jau viešai gailisi , kad sustabdė savo AE. Dabar it kokie ubagai, liko prie suskilusios geldos, nes šventai vykdė visus ES nurodymus. Ar mes irgi būsim romūs it kokia avelė vedama aukoti, kai reiks Ignalinos AE stabdyti?!

 
2.   Parašė indenas   2009-01-12 18:51  

O man Rusijos-Vokietijos dabartinis tandemas "žiauriai" patinka. Kibusios viena kitai į gerklę tos šalys brutaliausiu būdu išsižudė 50 mln. savo žmonių, bet tai joms netrukdo dabar kuo puikiausiai bendradarbiauti. Kad taip Lietuvai vietoj seno "neatleidžiančio" amerikono kokį šlubą "neprincipingą" vokietį, a?
Nereikėtų Rusijai tiesti to dujotiekio Baltijos dugnu, jeigu nebijotų Baltijos šalių šantažo, a'la Ukraina. Tiesa, pritariu V.Putinui, kad Baltijos šalys ekonominių santykių su Rusija srityje, nepaisant liežuviu ginamų JAV "vertybių", kol kas elgiasi pavyzdingai. Tai būtų puikus koziris prisiprašyti tą Rusijos-Vokietijos dujotiekį per Baltijos šalis ir Lenkiją, jeigu...
Dar man patinka delfyje komentuojančių vaikų "išmintis": tuoj bus pasiekta termobranduolinė sintezė, atsiras pigūs alternatyvūs energijos šaltiniai ir "ruskiai savo dujas atgal į subinę galės susikišti" Galima pagalvoti, kad pačiai Rusijai nebus milžiniškos naudos, pranokstančios bet kokias dujas, iš tokių grandiozinių mokslo ir technikos proveržių Žinoma, dar reikia, kad tie proveržiai įvyktų anksčiau, negu Žemėje baigsis nafta ir dujos...

 
3.   Parašė lorpak   2009-01-12 19:43  

Na, anksčiau negu nafta ir dujos , žemėje baigsis gėlas vanduo. Mano giliu įsitikinimu, karai pasauliniai
vėliau(gal net visai greit) kils dėl vandens. Kad tik nereiktų kurti alternatyvių vandens šaltinių, siekiant išgyventi, o ne universalaus kuro ir energijos šaltinių , siekiant įgyvendinti savo ambicingus pseudo projektus. Prisiminus, kaip fantastinė Žiulio Verno vaizduotė nuo kapitono Nemo laikų, labai nuosekliai mus veda iki antimedžiagos sukūrimo Deno Brauno romanuose. Ir tuo pat metu skaitai apie bandymus tą pačią medžiagą sukurti, kažkur po Šveicarija po 1 - 1,5m. Turėtų būti juokinga, jeigu nesidarytų mažumėlę baugu

 
4.   Parašė lorpak   2009-01-12 19:49  

Bet visai tikėtina, kad vietoj šlubo vokiečio gausim narcizalapį valinskį - negi pagaliau nenusipelnėm
gyventi geriau?!

 
5.   Parašė Andriusas   2009-01-13 09:05  

kas mate grineviciutes laida tam pasidaro aiku kas valdo lietuva dujotekana(gazprom) as ir stebejausi ko tokia tyla mirtina buvo privatizupojant toki objekta strategini , nei vienas pseudopatriotas nepirstelejo, vat tau tau ir kovotojai su rusijos itaka.