Trojos arklys Europoje

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2008-11-07 Komentarai: (0) Kartai: 8108
Verda aistros dėl Europos Sąjungos ir Rusijos derybų atnaujinimo. Šitos derybos ir jų sėkminga baigtis svarbi abiems pusėms, nors teigiama, jog svarbesnė Europos Sąjungai.
Bet Jungtinių Amerikos Valstijų Trojos arklys Europos Sąjungoje - Lietuva - ir vėl jas blokuoja! Kodėl?
Yra keletas tokio Lietuvos elgesio paaiškinimų:
1)Jungtinėms Valstijoms bei Izraeliui ir toliau reikalingas vieningos Gruzijos placdarmas Irano puolimui, o rusų buvimas greta tam trukdo;
2)Rusų buvimas Gruzijoje trukdo ir JAV bei Izraelio planams apsupti Rusiją ir ją ateityje užkariauti;
3)Lietuva tarnauja kaip nesantaikos obuolys Europoje, kad neduokdie Europa ir Rusija neimtų glaudžiau bendradarbiauti, nes tai ne tik nenaudinga Jungtinėms Valstijoms bei Izraeliui, bet ir griauna jų agresijų planus. Principo "skaldyk ir valdyk" dar niekas neatšaukė;
4)pats absurdiškiausias - nors ir oficialus - paaiškinimas: Lietuva vienintelė Europoje ir pasaulyje gina kažkokias jai pačiai nesuprantamas "vertybes" (nes tų vertybių pačioje Lietuvoje nė su žiburiu nerasi).
Reikalaujama atstatyti status quo, t.y. padėtį iki Gruzijos karinio įsiveržimo į P.Osetiją (kad buvo būtent taip, retas pasaulyje dar nežino). Bet tai neįmanoma:
a)kodėl Rusija turi taisyti klaidą (o kaip žinia klaida dar blogiau negu nusikaltimas, anot Taleirano), kurią padarė M.Saakašvilis?!
b)kas bus su P.Osetijos ir Abchazijos piliečių ir tų 500 rusų kareiviukų saugumu, nes M.Saakašvilis ir dabar (tame tarpe V.Adamkui vizito Lietuvoje metu) dievagojasi "tęsiąs kovą"?!
c)iš politinio taško žiūrint Rusija nebegali atšaukti tų valstybių Nepriklausomybės pripažinimo, nes ką tada pasakys osetinai, abchazai, kitos Kaukazo tautos, patys rusai ir visas mąstantis bei moralės nepraradęs pasaulis?!
d)Gruzija, JAV ir Izraelis jau įrodė savo agresyvumą, klastingumą ir amoralumą, tuo pačiu galutinai pakirsdamos pasitikėjimą (jei toks dar buvo) jomis;
e)Europos Sajunga parodė ne tik savo bejėgiškumą neleidžiant įsiplieksti karui, bet netgi labai ilgą laiką nesugebėjimą (ar nenorą) suvokti kas ir kodėl įvyko bei vyksta! Koks dabar begali būti pasitikėjimas Europos Sąjunga kaip taikos užtikrintojais?!
 
Dar nėra komentarų