Valios triumfas

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2008-10-08 Komentarai: (20) Kartai: 8489
Kas matė garsųjį Leni Riefenschtal filmą apie hitlerizmą, pavadinimą supras.
Pasižiūrėjau LTV brežnevinę laidą "Teisė žinoti", nes buvo klausinėjamas V.Adamkus. Atmeskim R.Miliūtės ir A.Matonio saldžiabalses komjaunuoliškas ištikimybės ir lojalumo "priesaikas" ir pažiūrim į esmę.
Deja, daug naujo prezidento kalboje nebuvo: svarbu ypač geri santykiai su JAV; Rusijos grėsmė; būtinybė Lietuvai gelbėti Kijevo(sic!) demokratiją (Gruzijos "demokratiją", reikia suprasti, jau "išgelbėjom"); "teisinga" dabartinė Lietuvos užsienio politika ir V.Adamkus kaip jos gynėjas nuo visokių "vietinių naivuolių" bei "pinigų maišų", pasirengusių akimirksniu parduoti Tėvynę Rusijai.
Bet V.Adamkus (matyt parengtas "teisingų" patarėjų) "demokratą" vaidino neblogai. Netgi paneigė R.Miliūtės kokčiai peršamą tezę, kad atėjusios "neteisingos", t.y. "prorusiškos" jėgos nedelsiant nuves tiesiai pas rusų mešką. Teigė, kad yra ne monarchas ir mums savo įpėdinių nebeparinkinės! Dar užsiminė kad vyksta "slapti" pokalbiai (ne derybos!), leisiantys mums "nesušalti žiemą" dėl IAE uždarymo Išreiškė nepritarimą Vokietijos flirtui su Maskva ir jos "realpolitik".
Bendras įspūdis po laidos: nuo pasidygėjimo vedėjų stabmeldiškumu ir bukumu, nuo pasibjaurėjimo kai kuriomis nuvalkiotomis prezidento tezėmis, iki tam tikro malonaus nusistebėjimo, kad vistik mūsų prezidentas išlaiko neblogą intelektualinę formą (žinoma, kiek tai jam įmanoma).
Savaime suprantama, pats grėsmingiausias išgirstas dalykas, kad Lietuva gins "Kijevo demokratiją" (matyt tokias instrukcijas parsivežė iš JAV). O tai jau vėl karas! Abiejų kadencijos (tiek šeimininko Dž.Bušo, tiek jo nuolankaus tarno V.Adamkaus) baigiasi, bet dar vieną karą sukelti matyt tikisi suspėti.....
 
1.   Parašė Fox   2008-10-09 09:51  

Vis paskaitau tavo komentarus (prisipazinsiu, kad tamdidele itaka padaro ju gausa) ir vis uzduodu sau ta pati klausima, kuri noreciau uzduoti ir tau
Koks tavo komentaru tikslas?

 
2.   Parašė indenas   2008-10-09 10:24  

Fox, kaip ir kiekvieno dienoraščio - "karšti" įspūdžiai prisiminimui.

 
3.   Parašė Fox   2008-10-09 12:23  

Na matau, kad "karstu" ispudziu tavo dienorasciams netruksta, bet tokio pobudzio rasliavai dienorasciu forma netinka. Jau vien pats apibrezimas - dienorastis - apibrezia vieno veikalo kasdieni papildyma mintimis. Mano manymu tinkamesne forma butu bendros temos vienas dienorastis, kur butu aptarinejami aktualus ivykiai. Tokioje situacijoje, kai dienorasciai liejasi vos ne po tris per diena, "uzkraunamas" puslapis o ir patys dienorasciai (ir ju autorius) darosi maziau patrauklus, kad ir kas ten butu rasoma. Tai tiek.

 
4.   Parašė indenas   2008-10-09 13:35  

Fox, tu klysti. Šis įrašas padarytas praėjus beveik mėnesiui po paskutiniojo. Man irgi būtų patogiau rašyti į vieną, bet tada dienoraštis nuskęs pagal pirmojo įrašo datą kažkur tinklalapio dugne ir niekas nebeužeis padiskutuoti/pakritikuoti O dabar, kad ir kokias "nesąmones" rašyčiau, yra daug tūkstančių click'ų ir nemažai argumentuotos kritikos, kas džiugina.

 
5.   Parašė Fox   2008-10-09 13:42  

Na, trys per diena buvo su potekste...
kas del dugno - reguliariai atnaujindamas viena dienorasti, pretenduoji buti pastebetas pradiniame puslapyje, kur rodomi trys paskutiniai atnaujinti dienorasciai. Tavo dabartine taktika islikti pastebetam (jei suprasi teisingai) "zemo lygio".
Taigi, sekmes "vartant karstas bulbes" Ziurek, kad neprisviltu!

 
6.   Parašė indenas   2008-10-09 14:27  

Ania?! Nu tada rašysim į vieną. Ačiū už patarimą ir sėkmės palinkėjimus Žinau kad kai kurios mano mintys "švelniakailiams" piliečiams atrodo šokiruojančios, bet negi geriau bus jeigu meluosiu?! Reikia naudotis kol dar yra demokratija, ateis Paksius su savo šunauja, užverš visus varžtus, kaip sako Profesorius Tada tik iš Lukiškių sms'us begalėsiu siuntinėti........

 
7.   Parašė Fox   2008-10-09 18:20  

Ner uz ka, ka tik i nauda butu.
kad ir koks svelniakailis bebutu sutverimas jis nemegsta kai pres kaili glostai.
Deja, del lukiskiu teks planus atideti. Ten sumontuota mob. signalus blokuojanti iranga.

 
8.   Parašė indenas   2008-10-09 20:04  

Nėra tokios blokuojančios įrangos, kurios laisva politinio kalinio mintis neįveiktų

 
9.   Parašė Fox   2008-10-09 20:25  

Laisvai minciai nereikia nieko iveikineti, nes jei reiketu ji nebutu laisva.

 
10.   Parašė indenas   2008-10-09 21:24  

Nepyk, Fox, bet didesnės nesąmonės nesu skaitęs. Per visą žmonijos istoriją nuo pat Jėzaus Kristaus (ir daug anksčiau!) kuo mintis laisvesnė, tuo didesnes kliūtis ji turėdavo įveikti!

 
11.   Parašė Fox   2008-10-09 21:42  

Nepykstu, nes zinau, kad jokiu nesamoniu neparasiau. Tu tik isiklausyk - kuo mintis laisvesne.... Kas tau pasako, kad tavo mintis yra laisva? Gal Algis ar Petras? Ar tik tada ji patampa laisva, kai tai konstatuojama is salies, arba tik tada, kai susiduria su kazkokiu pasipriesinimu ar priestaravimu?
Turiu priminti, kad ir patys juodziausi vergai (pries ir po Kristaus) zinojo sia paprasta tiesa - mintys nevarzomos ir laisvos. Vienintele kliutis, kuri gali trukdyti jai pasireiksti minciai slypi tik tavyje.

 
12.   Parašė indenas   2008-10-09 22:08  

Mielas Fox, galiu pasakyti tik, kad mano subjektyvia nuomone, Tu neteisus. O tai, kad tu sakai "jokių nesąmonių neparašiau" mane verčia pastatyti ausis ir plačiai išsižioti! Jau aš kiek nesąmonių per savo gyvenimėlį pasakiau ir padariau..............
Bet aš tai ne tu, ar ne?

 
13.   Parašė Fox   2008-10-10 13:57  

Na as turejau uomeny tik pastaraja zinute (ne visa savo gvenima).

Tu teisus, kad tai tavo subjektyvi nuomone.

Taipogi, tu teisus, sakydamas, kad tai, ka parasiau yra nesamone. Tik noriu patikslinti, kad zodis nesamone kiles is zodzio nesamoningas (samone ir jos nebuvimas arba trukumas). Kai sakai, kad kazkas yra nesamone, paprasciausiai nesi pasiruoses priimti tai, ka izgirdai ar pamatei.

Jei tai priverte tave "pastatyti ausis ir issizioti" tai esu kiek nustebes.. o i paskutini tavo klausima mano atsakymas turbut tave ne tik issizioti priverstu

 
14.   Parašė aris   2008-10-10 19:02  

To Fox - nusiraminkite. Taigi indenas gauna atlyginima uz tai, kad dirgintu zmones. Man patiko, kai parase apie Lanzbergi - niekas neasake. Ir dabar taip reikia, nes komisinius jam moka nuo anti-rusisku komentaru skaiciaus. Idenas dirba pries zmones, kuriems patinka ne maskolija...
Fox gerbiu paties nuomone - bet didziausias kirvis indenui butu ""tyla interneto eteryje""...Tai ir pdarykim taip...

 
15.   Parašė indenas   2008-10-10 21:14  

Na taip, numirsiu, jeigu aris ar Fox nepakomentuos, be jokių argumentų apie kalbamus dalykus O atlyginimą kur už dienoraščio rašymą įsakysit atsiimti? Net nežinojau kad jis priklauso "Tyla interneto eteryje" tikrai ne blogesnis variantas negu niekuo nepagrįsti kaltinimai arba tuščia sofistika.

 
16.   Parašė Fox   2008-10-10 23:56  

Argumentai? Nepanasu, kad butent to lauktu tokio pobudzio rasliavos autorius. Manau, geriausiu atveju, tu gauni tai, ko nori - argumentuotos kritikos, bet ne rimtu argumentu.
Matai, musu atlyginimu dydis uz rasyma skiriasi: tu ji gauni argumentuotos kritikos pavidalu, as gi ieskau dviejopo pobudzio atlygio: "skanaus" samojo ir brandzios minties.
Kiekvienai kiaulei savas luovys!

 
17.   Parašė indenas   2008-10-11 12:56  

Tai labai gerai, tikuosi kad tokia kiaulė kaip tu savo šnipo į mano "lovį" daugiau nebekiš O tai tikrai iš tavęs sklinda ne komentarai, o kažkokie kliedesiai:
"argumentuota kritika, bet ne argumentai", "atlyginimas, bet ne atlyginimas", "rašliava, bet ne pisliava" ir t.t.
Jukš prie savo lovio!
Su maksimalia įmanoma pagarba,

P.S. Beje, ta kritika, kurią išsakau dėl mūsų Prezidento vykdomos užsienio politikos, yra tik nekalto avinėlio mekenimas, palyginus su tuo, ką šalių vadovams tenka išklausyti tikrai demokratinėse valstybėse, kad ir tose pačiose Jungtinėse Amerikos Valstijose... Mūsų pokomunistinės valstybės piliečių kompleksai, baimės bei "drovumas" ir yra visų mūsų bėdų pagrindinis šaltinis.

 
18.   Parašė Fox   2008-10-12 21:29  

na va, prapuole visas samojis ir pradejo lysti tikrasis veidelis

Tai kam mekenti tik kaip nekaltam avineliui? Jei esi vilkas, nusimesk avinelio kaili ir stauk kiek eina. O tai to repertuaro retorika linkusi kartotis kaip uzstrigusi plokstele (Jav.. Adamkus...Lanzbergis..Rusija)

Prie savo lovio man eiti nereikia, nes nebuvau nuo jo pasitraukes. Tik demesi patrauke garsiai becepsintis ir placiai betaskantis savo jovaliuka kaimynas. Atrode skanu, bet niekad nereikia spresti apie edala is ji edancio.

P.S. tikiuosi priimsi duomen pasiulyma del vieno dienorascio pildymo. Ir dar...prie ko cia demonstruoti imanoma ar neimanoma pagarba, jei to negali uztikrinti..?

Sekmingo mekenimo

 
19.   Parašė indenas   2008-10-13 00:02  

Stebiu rinkimų rezultatą - manau dar bus progų savo "jovaliuką" pataškyti
Tavo pastarasis komentaras maloniai nustebino - pasirodo dar ir humoro jausmą turi...
Vadinasi, mes dar garsiai pačepsėsim ir pamekensim - visų skaitančiųjų malonumui
Beje, apie A.Valinską dar matyt teks ne kartą parašyti - tokio be perstojo tauškiančio idioto mūsų valdžioje dar nebuvo.....net R.Miliūtę su E.Kūriu pradedu labiau gerbti......

 
20.   Parašė Fox   2008-10-13 09:15  

taip, taip.... dar uzmirsai prideti - su visa imanoma pagarba. Tik, kad tavo padidejusi ar sumazejusi pagarba ar nepagarba vienam ar kitam asmeniui, nieko nesako skaitytojui ir nera koks tai kintamasis, vertas demesio.

Koks A.Valinskas bebutu, matau, kad jis jau padare viena naudinga darba net nespejes apsilti koju valdzoje - surinko visus balsus, kurie, daugiau ar maziau, butu atiteke TT. Berods beprisikelianciam prezidentui koja pakiso uz ji greiciau prisikelusi "numireliu" grupele.