Kodėl Lietuvoje nėra demokratijos

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2008-09-15 Komentarai: (5) Kartai: 8124
<deleted>
 
1.   Parašė xzxzx   2008-09-12 21:27  

Paksas, Uspaskich, Valinskas ir pan. nors ir nera tavo sarase, bet gero nieko nepadare/nepadarys. DAr kaip pavyzdys ir Zuokas(abonentas). Todel sakyti, kad del visko kalti buve komunistai nemanau, kad galima. o ziurint i praeiti sios dienos akimis, manau viskas nebuvo jau taip blogai. Lietuva Es ir NATO nare, ekonomika vystosi ir panasiai, tampame europieciais ... Galejo viskas buti ir daug blogiau

del jaunimo, bukaprociai bukaprotiskumu gali uzkresti tik kitu bukaprocius. o kai ateis kita karta manau viskas tikrai pasikeis

 
2.   Parašė indenas   2008-09-12 22:09  

xzxzx, negi kas nors mane taip suprato, kad visi tie, kurie nespėjo ar "nesugebėjo" tais laikais tapti komunistais-kgbistais jau automatiškai yra ko nors verti?! Bet juk esminis dalykas - priklausomybė. Nes tie, kurie buvo totalitarinės mašinos savanoriški sraigteliai, turi elgtis pagal tam tikrą (primetamą ar laisvanorišką) schemą, kuri tikrai ne visada naudinga mūsų šaliai.
Kaip žmonės pagalvotų apie V.Landsbergį ar A.Kubilių, jeigu jie staiga pradėtų aiškinti (mano nuomone, gryną tiesą!), jog Rusija (netapatinant Rusijos su Sovietų Sąjunga ir komunizmu), kuri per amžius buvo Lietuvos okupacijų, kančių, žudynių ir priespaudos šaltiniu, dabar pagaliau (Lietuvai vykdant teisingą politiką) gali tapti gerovės ir neregėto klestėjimo pagrindiniu šaltiniu!!!
O prieš giriant mūsų kolaborantus jog jie kažką "pasiekė", reikėtų apsidairyti aplinkinėse šalyse - pasiekimai ten tikrai ne mažesni ir be tautų išdavikų "pagalbos". O kiek žalos šitie mūsų kolaborantai padarė ir tebedaro!! Jie galvoja - uždraus sovietinius simbolius, kuriems patys meldėsi ir kitus vertė - ir žmonės viską pamirš bei atleis. Naivuoliai - visi viską žino ir prisimena.

 
3.   Parašė Fox   2008-09-14 21:49  

Tokiose kalbose daug kaltinimu ir neapykantos. Kaip zinia, kas kazka del ko nors kaltina, tas atiduoda jam kontrole ir valdzia.
Ir taip bus tol, kol dauguma to nesupras ir neisisamonins. ( del planu kazkur iseiti, .. irgi....) Kaltinimai, tai tiesiog issisukinejimas nuo asmenines atsakomybes. Nera blogos praeities, yra tik praeitis, is kurios nepasimokoma ir kuri kartojama vel ir vel. Jos nepakeisi dabartiniais zodziais, o ypac kaltinimais.

Nepasikliauciau aklai viltimi, kad staiga is kazkurios kisenes bus istrauktas pokyciu raktas, kuris atrakins duris naujai kartai ir pasipils is ten buriai kitaip mastanciu butybiu, pakeisianciu si niuroka vaizdeli. Ne kartose cia slypi visa pokycio jega. Pokycio jega ir energija slypi dabartyje. Jau senu senoveje ismintingi, karu uzgrudinti kovotojai zinojo, kad ju burys stiprus tiek, kiek stiprus silpniausias jo narys. Tai pritaikius siandieninei situacijai ir siai temai, galima pasakyti, kad bendras vaizdas keisis tik tada, kai silpniausia visuomenes grandis bus remiama ne socialiai (beje tai tik zodis toks, is tikro jie remiami pasalpomis, kas problemos nesprendzia) o visu pirma moraline, galimybiu suteikimo linkme, skatinant mastyti ir veikti.

 
4.   Parašė Gintarasn   2008-09-17 23:53  

gerai, kad rašliavą išsitrynei indėne, nes ačiū Rusijai( buvusiai CCCP,deja visas jų valdžios mentalitetas tarybinis) "gerovės ir neregėto klestėjimo pagrindiniu šaltiniu" vadinamai už viską sprogdinant savo piliečius daugiaaukščiuose, Čėčėnijos genocidą, o dabar ir Gruzijos okupaciją. Lietuva taip pat kenčia nuo penktos kolonos veiksmų.

 
5.   Parašė indenas   2008-09-18 09:57  

Puiku kad yra tokių kaip Gintarasn, V.Landsbergis, J.Stalinas(buvo) ir Co. Visada mums "tiesą" pasako
Ir kam tie Įrodymai, jeigu ir taip aišku?!