Verslininko pokštai

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2008-09-15 Komentarai: (23) Kartai: 8613
<deleted>
 
1.   Parašė Fox   2008-09-08 12:44  

kas del liudno vaizdo ir pasaulio susinaikinimo klausimo, tai Lietuvos nuopelnu nepervertinciau. Yra daug kalbanciu ir neperdaugiausia reiktu kreipti demesi i tai (ypac i vezejo asociacijos vadovo pasvarstymus apie klausimus is ne savo srities)
JAV ir be Lietuvos pagalbos butu pasiekusi to ko norejo.

O kalbant bendrai apie susinaikinima, tai tam net nereikia karo ar ginklu. Kad ir ta pati JAV. Ten 80% maisto produktu, parduodamu parduotuvese, yra is genetiskai modifikuotu zaliavu. Tas faktas nei ant vieno is ju pakuotes neminimas. Genetiskai modifikuotomis kulturomis uzseta milijonai kv/km zemes plotu, o tos kulturos laisvai plinta ir uzkrecia savo genais nemodifikuotus augalus. Lyg nieko ypatingo, bet JAV tik 3jose valstijose dar yra biciu, kitose gi - jos ismire. Tyrimu, kurie patvirtintu ar paneigtu tokio maisto kenksminguma zmogui, nera ir neplanuojama. Vat jums ir susinaikinimas.

 
2.   Parašė indenas   2008-09-08 12:58  

Nepervertinu Lietuvos "nuopelnų" ir aš.
Vienintelis "nuopelnas" - tai politinis narcizizmas (bet kokia kaina būti "matomiems" ir "regiono lyderiais") bei savarankiškos, orios ir pirmiausia Lietuvos bei Europos interesus ginančios užsienio politikos neturėjimas.
Blogiausia yra tai, kad tokia politika netiesiogiai sustiprinamos atvirai prorusiškos ar net kraštutinės politinės jėgos, kurios gali laimėti sekančius Seimo rinkimus.
Dar kartą pasakau, kad tauta turi tokią valdžią, kokios pati nusipelno. Tiesa, "neteisingą" tautos nuomonę visada galima "pataisyti" apkaltomis, Konstitucijos pažeidimais ar kišeninių teismų sprendimais.
Kai kas tai vadina "tikrąja demokratija" ir nori ginklu ją "įdiegti" visame pasaulyje...

 
3.   Parašė Laurynukas   2008-09-08 14:12  

Svarbiausia, kai visi (ypac lape su indenu) kalba apie tai, ka patys geriausiai zino ir ismano. O vat Linava prezidentas, tai nieko neismano.
:P

 
4.   Parašė indenas   2008-09-08 14:26  

to laurynukas
Ne tik "Linava" prezidentas nieko neišmano, bet ir "Lietuva" prezidentas nieko neišmano

Knygų Knygoje parašyta:
"Medį pažinsi iš vaisių. Geras medis negali duoti blogų, o blogas - gerų vaisių."

 
5.   Parašė Fox   2008-09-08 16:15  

Ka jau ka, bet ta "Knygų knyga" reiketu ismesti i siukslyna. Paklausit - kodel? Ogi todėl, kad ji pati yra siukslynas. Per amziu amzius ten siukslino kas tik netingejo, o dabar ji siukslina milijonu gyventoju protus. Tik isizurek ka pats rasai indenai!
Geras medis negali duoti blogu vaisiu))) Jau atmetus visas alegorijas galima tik pasijuokti, kai toks slamstas cituojamas. Ar gi ne is vaisiu sprendziame apie medi? Argi ne is darbu - apie zmogu. O toje "knygoje" jau viskas uz visus nuspresta ir pagalvota, pavadinta taip, kaip reikia autoriams, o jus, gerbiami skaitytojai, tik rykit, bo mes jau sukramtem.

kas del tautos nuomones taisymo apkaltomis ir kiseniniu teismu sprendimais - pritariu, nors juju dalyviu bei kaltininku visiskai neteisinu, nes kad ir gal ir nekalti buvo, visgi netinkami pasirode esa ka keisti.

 
6.   Parašė indenas   2008-09-08 17:14  

Fox, dėl Knygų Knygos kategoriškai nesutinku. Iš religinių knygų gimė ir ant jų laikosi žmonijos kultūra, menas ir moralė. Tiesa, tos knygos pasitarnavo (ir pasitarnauja) taip pat didžiausioms niekšybėms pateisinti. Nesmerkiu laisvamanių (jeigu jie ne bolševikai), bet su tokiais kategoriškais tavo vertinimais niekada nesutiksiu. Jeigu tu galvoji, kad šiame gyvenime galima pasakyti ką nors, kame nebūtų didesnių ar mažesnių prieštaravimų, tai tu labai klysti. Bet tose Knygose yra svarbiausias dalykas - Moralinė Tiesa. Netgi V.Landsbergis mėgsta kartoti (nors pats retai laikosi): "Neįmanoma pastatyti Tiesos rūmo ant Netiesos pamatų".
Šitas moralinis imperatyvas visada neklystamai padeda pasirinkti Tiesos poziciją. Jeigu pritaikyti realiam gyvenimui, pavyzdžių toli ieškoti nereikia:
Aiškiai buvo matyti kokia veidmainystė, klasta, melas ir niekšybė lydėjo pastarąjį M.Saakašvilio "žygį", todėl nuo pat pirmos dienos neabejojau kad jis pralaimės.
Sausio 13-ąją lietuvių pusėje buvo Tiesa, todėl jie, net būdami beginkliai, gana nesunkiai laimėjo prieš nepalyginamai galingesnę Sovietų imperiją (tik nereikia įžūlaus melo, kad tai V.Landsbergis, ar juo labiau JAV, "padovanojo" Lietuvai Nepriklausomybę).
Pastaroji JAV-Lietuvos-Gruzijos avantiūra nuo pirmų akimirkų buvo pastatyta ant Netiesos pamatų, todėl ji neturėjo jokių šansų laimėti. Lygiai dėl tos pačios priežasties sovietai nelaimėjo Afganistane, pralaimėjo Napoleonas ir Hitleris, tikrai dabar nelaimės amerikiečiai Irake, kaip nelaimėjo Vietname ir t.t.

P.S. Kad ir kaip kas vertintų R.Paksą (tikrai niekada nebuvau jo gerbėjas), bet jo apkalta buvo niekšiška ir melaginga pirmiausia moralės požiuriu, todėl jis anksčiau ar vėliau bus reabilituotas - kad ir po 50 metų, bet neišvengiamai.

 
7.   Parašė Fox   2008-09-08 18:07  

Taigi, indenai, kategoriskai nesutinki, bet cia pat tvirtini kad, nera dalyku siame gyvenime, kurie butu negincijami.
Kalbi apie keletos valstybiu bendra samoksla, bet nepastebi samokslo, gudriai suraityto knygos eilutese, paslepto ir priderinto tarp tos apdainuojamos morales pavyzdziu. Ta knyga, tai Trojos arklys, seniausias is visu virusu, kurie buvo sukurti. Jie ilenda tau i samone pirsdami amzinas morales normas bet kartu iskiepija iskreipta pasaulio vaizda, kurio palaikymas naudingas tik siaurai grupei zmoniu.

Neapsigauk, nes sugaisi ne viena savo gyvenima, kol uzsiaugintas samoningumo lygis, tau pades jas pastebeti. O svarbiausia tai stebek pats save. Stebek savo reakcija bei mintis, kurios kyla, kai kazkas pabando pasikesinti i "tos knygos" turini, kuri tu taip gini.

 
8.   Parašė indenas   2008-09-08 18:19  

Fox, iš tavo pamokymų susidaro toks įspūdis kad tu čia byloji Dievo vardu.
Paprastas vietininkas ar sūnus?

 
9.   Parašė Fox   2008-09-08 21:36  

Na atsakydamas i si tavo klausima pasitelksiu tavo retorika:

Visi mes vieno medzio vaisiai. Sukure mus medis, o paskirtis musu galiausiai atkartoti vaisiaus virtima medziu.

 
10.   Parašė Karolina   2008-09-08 21:44  

indene, tai kaip pagal Tavo (ar Knygų Knygos) Tiesos/Netiesos teoriją galėjo sovietai aneksuoti Pabaltijį ir kitas valstybės prieš keliasdešimt metų? Kaip baudžiavos, spaudos draudimo laikotarpiai čia įsipaišo? Kodėl prieš sunaikinami hitlerininkai dar galėjo išžudyt milijonus žmonių? Jeigu sakysi, kad svarbiausia galutinis rezultatas - tai ar negali būt, kad karas su Gruzija - niekas, o galų gale Rusijai baigsis ne itin laimingai? (čia retorinis klausimas)

indenas:
Bet tose Knygose yra svarbiausias dalykas - Moralinė Tiesa.
Manau, ir taikymas turėtų tuomet apsiriboti moraliniais dalykais. Aš taikyčiau taip: po savo veiksmų Rusija yra pasmerkta. Sankcijų gal ir nesulauks, bet visi pamatė, kokie jos dabartiniai vadovai.
Jeigu, tamsta, pasigilintumėte į Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto paskelbimo detales ir tolesnius įvykius, suprastumėte, kad prof. V. Landsbergis buvo vedlys į laisvę.
Beje, paskutinis dienoraščio įrašo sakinys - tai ne Kubiliaus "logika", bet Jūsų interpretacija, parodanti, kaip Jūs suvokiate išsakytą mintį. O interpretuoja kiekvienas kaip jam labiau patinka, tik nebūtinai teisingai.

 
11.   Parašė indenas   2008-09-08 23:35  

Na kam, panele Karolina, taip tiesmukiškai ir dogmatiškai viską suprasti? Jeigu Tiesa visada triumfuotų, Žmonija jau seniai gyventų Rojuje. Deja, bet taip būna tik pasakose. Visiškai užtenka, kad mano teorija man suveikia tris kartus iš keturių

Jeigu, tamsta, pasigilintumėte į Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto paskelbimo detales ir tolesnius įvykius, suprastumėte, kad prof. V. Landsbergis buvo vedlys į laisvę.
...................................................................................................
Man nereikia gilintis į "detales" ir skaityti Lietuvos Istorijos Trumpąjį Kursą, kur parašyta, kad prof. V.Landsbergis buvo vedlys į laisvę - pats tuose įvykiuose dalyvavau, nors ir ne "iš vidaus".
Vienintelis tikras "vedlys į laisvę", kuris niekada nesvyravo, buvo Lietuvių Tauta. Antras pagal tvirtumą buvo V.Landsbergis (jei neskaitysime moratoriumo Nepriklausomybės Aktui, kurį, nors ir trumpam, nors ir susuktą į landsbergiškai gudrias išlygas, bet vistik brazauskai, prunskienės ir kiti "realistai" buvo privertę V.Landsbergį priimti - bet to "Trumpajame Kurse" turbūt nerašo).

O dėl A.Kubiliaus minties interpretacijos Tu teisi - panaudojau literatūrinę hiperbolę. Bet, mano nuomone, ji esmę atspindi. A.Kubilius dažniausiai yra neteisus Lietuvai (nors tikriausiai teisus savo partijai).

 
12.   Parašė newbie   2008-09-09 01:50  

indėne, nors stengiuosi išlikti nuošalyje tavo pamastymų dienoraštyje apie kvailą ir blogą Lietuvos valdžią bei humanišką ir išmintingą Rusijos politinį elitą, kartais sunku susilaikyti. Vienas pasiteisinimas - bent į pašaliniams nerekomendujamą zoną nelindau. Deja, iš šono akivaizdžiai matosi, kaip kuo toliau, tuo labiau varai į pievas. Jei dar pajėgi objektyviai priimti realybę, atsakyk (visų pirma sau) į tokius klausimus:
1.a)Jei tarkim investuodamas prarandi, ar nebenori atstatyti savo portfelio vertės?
b)Jei uždirbi pakankamai daug, ar jau nebenori daugiau?
2.Ar veiksminga yra prevencija, t.y. kai svarstomi būdai ir imamasi priemonių, siekiant išvengti galbūt kada nors įvyksiančios (o gal ir ne) bėdos?
3.Kiek vertas pagarbos kelklupsčiaujantis padlaižūnas?
4.Ar logiškas yra siekis už kažkam suteiktą naudą (nors tai buvo taip pat ir tavo interesas), siekti atitinkamos grąžos?
Gal vis tik verta pažiūrėti ir iš kito kampo: visų pirma toks Lietuvos politikų elgesys santykiuose su didžiąja kaimyne yra tam tikra prevencija, turinti apmažinti Rusijos apetitą. Ir galbūt labiausiai tai aktualu ne kažkokiai Amerikai, o pačiai Lietuvai. Kiek Rusija gerbia ir myli subinlaižius, geriausiai iliustruoja kaimyninės šalies prezidento Aleksandro Genadjevičiaus pavyzdys. O ir kitas prezidentas- N.Sarkozy pasirodė labai kvailai,- nes kai prieš mėnesį, pasišaipęs iš Lietuvos perspėjimų, Maskvoje pasirašė gudrią (jo supratimu) sutartį; bet kažkodėl šiandien, kai pabrukęs uodegą vėl nulėkė į Maskvą, išsiaiškino, kad jos nieks nesiruošia laikytis. Tad buvo priverstas tartis iš naujo, dar pablogindamas savo sąlygas... Duodamas šiandien interviu, Sarkozy atrodė apgailėtinai (priešingai nei Medvedevas). Galvok, indėne, paprasčiausiai galvok: remkis elementariom žmogiškom ydom - godumu, baime, pykčiu, melu ir pan.- ir galvok. Juk tai paprasčiausiai politika.

 
13.   Parašė Laurynukas   2008-09-09 09:34  

indene, po savo prirasymu visokiu ir politikavimu, kaip tu dar kazka gali vapeti apie moraline tiesa, apskritai tiesa, geri, blogi ir pan?????? bet kuriuo atveju kalbedamas apie ruskius ir ju sali bei juos gindamas, gali naudoti visokiausius argumentus, visaip vartyti, politikuoti, politizuoti, ekonomizuoti, skaiciuoti, teisinti ir pan. bet turek bent trupineli savigarbos, nebuk toks slyksciai neturintis aiskios pozicijos ir nekisk sitose kalbose sneku apie moraline tiesa ir pan. tokius pamastymus turetum pasilikti savo vaikams, kuriems nepavydziu. nes garantuoju, kad isaugs visiski p*z**ukai, kaip ir tu.

 
14.   Parašė indenas   2008-09-09 10:21  

newbie,
O tu neįžvelgi dabartinėje Lietuvos valdžioje keliaklūpsčiaujančio padlaižūno?
Ir kur aš kalbėjau apie humanišką bei išmintingą Rusijos (ar JAV) elitą? Aš tik sakiau, kad negali būti taip, kad rusai visada neteisūs vien dėl to, kad jie rusai, o amerikiečiai visada teisūs vien dėl to kad jie amerikiečiai! Ir sakiau, kad visada yra valstybių interesai (jeigu Lietuva tokių "neturi", nereiškia kad ir kitos valstybės neturi).
Kodėl Lietuvos santykiai su Rusija negalėtų būti ne blogesni negu su Gruzija, Vokietija ar Ukraina? Tik dėl to, kad tai neatitinka JAV, kuriai mes taip begėdiškai padlaižiaujame, interesų?!
Ir ką Rusija daro blogo Lietuvai? Užsuko naftos vamzdį? Kad taip bus kalbėjau dar tada, kai nafta tekėjo pilnu srautu, o konservatoriai rėkė neprileisiantys Ivano prie vamzdžio! Dabar Ivanas pats nebeina prie vamzdžio - vėl blogai.

 
15.   Parašė indenas   2008-09-09 10:22  

<Tęsinys>

Tie patys konservatoriai rėkė (ir dabar rėkia!) kad jeigu dujų vamzdis eis per Lietuvą, Gazpromas atsiųs jo saugoti kariuomenę ir sukels grėsmę nacionaliniam saugumui. Rusai susitarė su Vokietija nutiesti tą nelaimingą vamzdį jūra, aplenkiant valstybes-rėksnes, vėl negerai - dabar jau mus "skriaudžia".
Lietuva vetavo ES-Rusijos derybas tame tarpe dėl "įšaldytų" konfliktų Kaukaze, aktyviai prisidėjo kad tie konfliktai taptų "karštais" ir aktyviai rėmė M.N.Saakašvilio "karinę operaciją". Dabar jau klykia kad Rusija užpuolė, suskaldė ir "okupuoja" Gruziją!
Ir dar šimtai panašių "pats muša - pats rėkia" pavyzdžių.
Galima įsivaizduoti kokiais idiotais lietuvius laiko Europa ir visas normalus pasaulis dėl mūsų valdžioje "demokratiškai" pasodintų marionečių "neadekvatumo"...
P.S. Dėl D.Medvedevo "pasipūtimo" - tai jis tiesiog idealiai pasinaudojo klaida ir labai tuo patenkintas, nes sustiprino savo valdžią ir konsolidavo Rusijos visuomenę. O iš N.Sarkozy tyčiotis nereikėtų - mes (su JAV pagalba) labai daug prisidėjome prie to, kad tiek jį, tiek ir visą Europą pastatytume į pralaimėjusių idiotų vietą..................

 
16.   Parašė Fox   2008-09-09 10:51  

Manyciau reiketu visiems zvelgti kiek placiau. Kas dabar vyksta visame pasaulyje?
Ogi vyksta tai, ka kai kas vadina globalizacija. Nesvarbu ar tu didelis ar mazas, ar stiprus ar silpnas, turtingas ar vargsas. Minimum ka reikia tureti siandiena, kad i tave kreiptu demesi - tai save, savo kuneli. O tas gleznas kunelis turi savo igeidziu, uzprogramuotu jame nuo pat jo atsiradimo. Tos uzprogramuotos reikmes, reikalingos kunelio funkcijoms palaikyti ir yra pagrindine priezastis, del ko sukasi visa ekonomika (pats pasaulis nenustotu sukesis, jei kartais musu neliktu)
Siais laikais, kai elektroniniai pnigai migruoja greiciau uz paukscius ir be jokio sezoniskumo, kai tuos pinigus uzdirbantys zmogeliai gali rinktis kurioje valstybeje juos uzdirbineti, kai juos uzdirbineti gali kitose valstybese net ten niekada nebuves, kai zmogelis gali judeti, bendrauti ir kuriti bei dalintis su kitais beveik nevarzomai, vis labiau ir labiau isryskeja pagrindines varomosios, vsam tam procesui palaikyti ir vystyti reikalingos, jegos poreikis. O ta jega visiems seniausiai zinoma - energija.
Deja koks sviesus ir pazenges siandieninis pasaulis bebutu, jo ekonomika paremta viduramziu energijos saltiniais. O jie siandiena ne tik kad sunkiai isgaunami bet dar ir ginami teritoriskai, kas pakerta visus logiskumo, ir morales principus.

Planeta tai visu musu prieglobstis. Ji nepriklauso mums, kaip ir oras bei vanduo. Mes jos nesukurem, kaip nesukurem ir nei vieno elemento, is kurio isgauname energija. BET kazkodel pasaulis pasidalines zeme teritoriskai, dar sumane pasisavinti ir jos elementus, kurie teisiskai priklauso visiems. Va cia ir yra ir bus visu ateities konfliktu priezastis.

 
17.   Parašė indenas   2008-09-09 10:57  

Fox, man gal irgi nepatinka kad Kuveitas turi daugiau naftos negu Lietuva. Teisinga būtų pasidalinti per pusę
Dėl globalizacijos sutinku.

 
18.   Parašė Fox   2008-09-09 11:02  

Kuveitas jos neturi, tiesiog jos yra ten kur zeme teritoriskai pavadinta Kuveitas.

 
19.   Parašė Laurynukas   2008-09-09 11:11  

indenuk, vel tu grybauji ir demaguogauji. siuo atveju dristu pritarti lapinui, kad is esmes tu turtu valstybes nesukure ir nei naftos, nei duju neprimyzo ir nepriperde. Be to, kalba neina apie tai, kad dalintis reiketu su kazkuria viena salimi (pavyzdziui Lietuva). Cia jau pasireiskia jusu grobikiski ir gobsiska natura.

 
20.   Parašė Fox   2008-09-09 11:13  

Kodel niekas neapmokestina saules spinduliu, tenkanciu per metus kiekvienos valstybes plotui per metus? (tai apskaiciuoti nesunku) Juk is ju irgi isgaunama energija!? Bet ne, mokama tik uz prietaisa, kurio pagalba saules spinduliai verciami energija.

PAFANTAZUOKIM:
Idomu kaip butu tokiu atveju, kai pvz. imtu ir atskiltu menulio gabalas (i ji pataikius meteoritui) ir ta gabala pritraukus zemes gravitacijai jis nukristu Lietuvos teritorijoje. Ji istyrus paaisketu, kad jame yra pilna elemento reikalingo taip vadinamam "saltajam" branduolines energijos isgavimo budui (beje kas seniausiai zinoma ir nustatyta, kad tokio elemento menulyje istisi klodai) kaip tada - kas nukrito i tavo darza tas tavo?

 
21.   Parašė indenas   2008-09-09 11:20  

Laurynuk, malonu kad tu pas mane lankaisi, bet nesupyk jeigu aš su tavim per daug nediskutuosiu
Nepatinka man žmonės, neturintys humoro jausmo.

Štai su newbie ir Karolina (gal dar kas atsiras) - labai mielai. Todėl, kad jie kalba argumentuotai, be vulgarybių ir įžeidinėjimų, nors ir "juodai" su manimi nesutinka. Tuo geriau - ginčuose galima "išsigryninti" pozicijas ir argumentaciją.

 
22.   Parašė Laurynukas   2008-09-09 14:38  

Ach tu jau dabar viska cia suverti humoro jausmui. tipo viskas cia juokais. ech tu, isverstaskuri.
man ir nereikia, kad su manim diskutuotum, bet eigu yra toks forumas, kur vieni raso, o kiti komentuoja. tai tu turi teise rasyti, as komentuoti.as tau nesakau tu cia geriau nerasyk, as su tavim nediskutuosiu ir nekomentuosiu.

 
23.   Parašė indenas   2008-09-09 15:38  

Ne, Laurynuk, juokais buvo tik Lietuvos dalinimasis nafta su Kuveitu. Bet ir to užteko
Dėl Dievo, komentuok kiek širdis geidžia - aš "bano" teisės neturiu ir turėti nenoriu.
Tik vėl turiu priminti, kad tai ne forumas, o asmeninis dienoraštis - man pačiam bus įdomu po metų ar dviejų pasižiūrėti kur aš buvau teisus, o kur newbie, Karolina, Fox, aris ar kiti protingi žmonės. Ir esu suinteresuotas, kad vertingų minčių netektų su žiburiu ieškoti per visokias bevertes blevyzgas