Draugo Kirkilo atostogos

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2008-09-15 Komentarai: (17) Kartai: 8127
<deleted>
 
1.   Parašė V++   2008-08-19 13:12  

Daugiau klausyk rusu ziniasklaidos.. Dar ne tokiu pasaku isgirsi ;)

 
2.   Parašė indenas   2008-08-19 13:58  

Ten ne rusų, greičiau žydų žiniasklaida. Objektyvumo ten visada tikrai daugiau, negu buvo kitoje Vakarų žiniasklaidoje pirmosiomis konflikto Gruzija-P.Osetija(Rusija) dienomis.
Aš buvau pasibaisėjęs, kai tiesiog kaip burtų lazdele mostelėjus 90% pasaulio žiniasklaidos ėmė mušti į vienus vartus, nė kiek nesibodėdama pačių šlykščiausių manipuliacijų. Tikrai tiesą sakau, nes daug tos "nepriklausomos ir objektyvios vakarietiškos demokratinės žiniasklaidos" tada žiūrėjau ir klausiausi.
Štai ir netikėk žmogus po to visokių globalistų-trockistų masonų ložių ar panašiomis zeitgeist'inėmis sąmokslų teorijomis

 
3.   Parašė xzxzx   2008-08-19 14:08  

indenas,

man idomu pasidare , ka tu manai apie lietuvos okupacija? ar tai buvo tik savanoriskas prisijungimas prie ruskiu ?

 
4.   Parašė indenas   2008-08-19 14:29  

Tai tikrai nebuvo savanoriškas prisijungimas prie komunistinės Sovietų Sąjungos (kurią tu netiksliai vadini "ruskiais", nes jos absoliutus diktatorius tuomet buvo mūsų dabar dievinamos gruzinų tautos atstovas, o aukščiausiuose valdžios postuose rusų buvo mažuma).
Bet tuo pačiu smetoninė Lietuvos valdžia gėdingai išdavė ir paliko likimo valiai savo tautą. Tauta pati vėliau kovojo su okupantais miškuose, nuolat už nosies vedžiojama JAV propagandos, kuri teigė tuoj tuoj išlaisvinsianti lietuvius iš vergijos, nors net nesiruošė to daryti (kaip čia nepalyginsi su dabartiniu JAV elgesiu karo Gruzijoje atveju?!).
Taigi, Lietuvos okupacija ir aneksija tikrai buvo, bet tuometės smetoninės Lietuvos valdžios išdavystė ir po to sekęs masinis lietuvių kolaboravimas su okupantu (daugybė sovietų kolaborantų ir dabar valdo Lietuvą ir jos turtus bei žemes!) leidžia Rusijai neigti okupacijos faktą ir, geriausiu atveju, sutikti tik su "aneksija", tarsi aneksija galima be okupacijos

 
5.   Parašė V++   2008-08-19 15:33  

indenas:
Ten ne rusų, greičiau žydų žiniasklaida. Objektyvumo ten visada tikrai daugiau, negu buvo kitoje Vakarų žiniasklaidoje pirmosiomis konflikto Gruzija-P.Osetija(Rusija) dienomis.

O varge.. Butu juokinga, jei nebutu siurpu.

 
6.   Parašė indenas   2008-08-19 15:46  

to V++
kiekvienas turi teisę į savo nuomonę Man kažkodėl atrodo, kad tu nei esi to radijo klausęs, nei supranti rusiškai
Ir iš viso, kiek tau metų?;)
Jeigu pilnametis, pasakysiu paslaptį (tsssssssss......): ne viskas, ką tau sako ta žiniasklaida, kuria tu, kaip suprantu, besąlygiškai pasitiki, yra tiesa;)

 
7.   Parašė V++   2008-08-19 18:32  

indene, as puikiai suprantu rusiskai, be to pastaruosius du metus gyvenau salyje, kuri yra artimoje draugysteje su Rusija. Turejau tikrai daugiau nei pakankamai galimybiu isitikinti, kad siu dienu rusu ziniasklaida yra saliska ir aktyviai kontroliuojama valdzios strukturu.

Zinoma, as neteigiu, kad vakaru ziniasklaida yra sventa.. Anaiptol. Taciau mums galvos tam ir duotos, kad atsirinktume, kuo tiketi, o kuo ne.

indenas:
Ir iš viso, kiek tau metų?;)

Itariu, kad daugiau, nei tau

 
8.   Parašė indenas   2008-08-19 19:09  

V++, tai puiku. Tada nesuprantu kodėl "Радио Свобода" tau atrodo prorusiška ar tendencinga? Žinoma, dabar kiti laikai negu tada, kuomet tiek ją, tiek "Amerikos balsą" ar "Laisvąją Europą" aršiai slopino sovietiniai radijo "trukdytuvai", bet vistiek man patinka žydų tautos atstovų talentas informacijos pateikimo srityje (kaip ir daugelyje kitų).
Per ГКЧП pučą šis radijas suvaidino milžinišką vaidmenį, galutinai nuverčiant komunizmą Sovietijoje. Žinoma, tada irgi buvo nemažai dezinformacijos ir manipuliavimo, bet kaip elegantiškai tai buvo padaryta ir dėl kokio kilnaus tikslo!!!
Tuo tarpu dabartinės Vakarų žiniasklaidos manipuliacijos buvo daromos siekiant pridengti akivaizdžias niekšybes, klastą, melą ir neslepiamus egoistinius interesus. Skirtumas - esminis. Ne bet koks tikslas pateisina priemones.

 
9.   Parašė V++   2008-08-19 20:14  

Ladno, tvoja vziala..
Prisipazinsiu, nepasidomejau, kas tai per radijo stotis - tiesiog pagal pavadinima pamaniau, kad viena is rusu stociu

 
10.   Parašė indenas   2008-08-19 21:13  

to V++
Na va, kokie mes Nežinai, o “šiurpiniesi" ir kitus šiurpini. Kaip homo sovieticus communistus: "Filmo nemačiau, knygos neskaičiau, bet vistiek autorių smerkiu"

 
11.   Parašė tylenis   2008-08-20 20:12  

Yra zmones kurie daug kalba ir nieko nedirba ir yra kurie dirba ir mazai kalba. Manau pats esi is tu, kurie tik liezuviu mala, nes kazkodel negirdejau, kad pats butum kazka padarares Lietuvos labui (kurios atrodo svelniai tariant nemyli ir negerbi), nes jei butum padares, butum tikrai pasigyres. Kritikuoti visada lengviausia, jei tikrai butum toks protingas koks dediesi, tai ir isnaudotum savo pranasuma. Taciau ji kazkodel irodineji tik interento platybese, tik neaisku kokiu tikslu. Negi manai kad cia rasi daugiau bendraminciu nei sp.lt? Dabar savo stiliumi paklausk kiek man metu, ka as gyvenime mates ir galiausiai isdidziai pareiksk kad neturi laiko su neismaneliais gincytis.

 
12.   Parašė indenas   2008-08-20 20:46  

to tylenis
Dar vienas "mokytojas" ką turiu daryti (nei daugiau, nei mažiau, o dirbti Lietuvai kaip koks Brazauskas, ohoho!). O ar ne paprasčiau tiesiog neskaityti tų "liežuviu malančių", kurie tau nepatinka? Juk dienoraštis yra tam tikra privati erdvė, į kurią niekas niekieno lįsti neverčia. Skaityk tik tai, kas patinka ir problemos nebebus.
Beje, jau sakiau, kad įsakymo užsičiaupti klausysiu tik svetainės vadų. Jeigu tu toks ir esi, malonėk tai pasakyti - nutilsiu tą pačią dieną. Jeigu ne - kenki žmonėms, kurie kažkodėl skaito. Net jeigu niekas nebeskaitys, niekas juk nedraudžia dienoraščio rašyti sau?!

 
13.   Parašė tylenis   2008-08-20 21:12  

Niekam nieko nedraudžiu, tuo labiau nedalinu įsakymų, o jei ir galėčiau nedrausčiau. Išsakaiau savo nuomonę, kurią taip pat turiu teisę išsakyti. Tik dar negirdėjau koks tikslas dalintis savo nuomone, iš anksto žinant, kad dauguma tai nuomonei nepritars (kaip pastebėjau dauguma į pačio pasisakymus reaguoja neigiamai)?
P.S diedai nudistų pliaže turi daugiau privatumo nei toks dienoraštis

 
14.   Parašė indenas   2008-08-20 21:31  

to tylenis
Na ką aš dabar galiu padaryti, kad per šią krizę nepraradau kapitalo ir pinigų, netgi priešingai, todėl man jų nereikia atidirbinėti "dirbant Lietuvai"?
Pasižiūrėjau kad esi kažkoks "Narys" (nežinau ką tai reiškia) ir jau buvau tikrai beužsičiaupiąs, bet ačiū kad leidi ir toliau kalbėti
Jau pirmame savo poste sakiau, kad mano nuomonė ne visada sutapdavo ir sutampa su oficialiąja. Bet taip pat sakiau, kad tokie "patriotai" kaip tu yra mano ištikimiausi skaitytojai Todėl laukiu naujų "pamokymų"
Vienintelis dalykas, kurį tu pasiekei, tikrai mažiau atsakinėsiu į komentarus.
O kad dauguma reaguoja neigiamai ar teigiamai galėčiau suprasti tik iš apklausos - toks aiškiaregis kaip tu tikrai nesu ir daugumos, visų ar Lietuvos vardu nekalbu

 
15.   Parašė newbie   2008-08-21 22:12  

Indėnas, vėlgi yra default'o "naudos" niuansų, ir dėl jų norėčiau prieštarauti. Tavo paminėtą "Радио Свобода" būtų galima laikyti viena neutraliausių rusų kalba transliuojančių radijo stočių. O bet tačiau...
Šiemet atostogaujant vieną vakarą teko praleisti viešbutyje smagiai bendraujant prie bokalo internacionalinėje kompanijoje - vokietis, anglas ir lietuvis. Kažką Europoje takart laimėjo rusų futbolo klubas "Zenit". Viskas puiku - žmonės (rusai) švenčia, aišku su nemažais stipresnių gėrimų kiekiais. Bet kai jie įkaušę pradeda ieškoti priekabių vien todėl, kad kažkas bendrauja tarpusavyje angliškai,- ponai, čia jau sorry... Teko pademonstruot rusų kalbos žinias ir tos tautos mentaliteto šiokį tokį supratimą - tik taip pavyko išvengti banalių muštynių. Sekantį rytą tie rusai atsiprašė ir pasirodė visai šaunūs vyrukai. Po keleto dienų ledo ritulio pergalė - ir istorija pasikartojo. Tenka pripažint, kad eilinių rusų smegenys gan nemažai praplautos ir pripumpuotos nacionalistinio šlamšto. Tas pat ir su rusakalbių radiju - ieškoma ir "randama" ten, kur realiai nieko nebuvo ir negalėjo būti (jau ne pirmą kartą pastebiu "Svoboda" tendencingumą). Rusijos stiprėjimą po default'o teko stebėti savo akimis - viskas prasidėjo ne nuo nulių braukimo ir kt., o nuo naftos kainų augimo bei Putino atėjimo į valdžią. Pati 1998 metų krizė labiausiai smogė tik atsirandančiam Rusijos viduriniajam sluoksniui su demokratinėm pažiūrom, todėl šiuo metu Rusijos biznyje sukasi neįtikėtinai daug jėgos struktūrų žmonių (asmeninė patirtis). Tiek tos default'o naudos... O dėl draugo Kirkilo taiklus pastebėjimas.

 
16.   Parašė indenas   2008-08-21 23:09  

Jėzus Marija, ar tenka abejoti kokias tiesas ir kokia kalba paaiškins "santūrieji" lietuviai kai(jeigu) Lietuvos krepšininkai taps olimpiniais Pekino čempionais?! Klaida yra viską suvesti tik į asmeninius įspūdžius - savotiškas supratimo "spektro" susiaurinimas.
O dėl "Svoboda" yra toks pokytis - ji dabar nebe "вражеские голоса", o kuo plačiausiai transliuojama visoje Rusijoje, tame tarpe ultratrumposiomis bangomis(FM). Todėl jiems tenka prisitaikyti. Радио Свобода garbei galima pasakyti kad prisitaikymas minimalus - lietuviai panašiu atveju tikrai persistengtų

 
17.   Parašė newbie   2008-08-21 23:35  

Apie lietuvius(kai kuriuos) po Pekino aukso tu teisus - "в семье не без урода", kaip rusai pasakytų.
Taip jau išėjo, kad į tavo paskutinį komentarą atsakymas jau yra - kitam tavo dienoraščio lape. Tikrai nelinkęs apsiriboti vienu ar keliais asmeniniais įspūdžiais - deja, deja, tiesa tokia, kad kaimynai varo link totalitarizmo. Šiaip nieko blogo nematau, kai žmogus didžiuojasi savo tauta ar šalim, svarbiausia, kad tai neišvirstų kitų, ypač smulkesnių, negerbimu ar net žeminimu. Bet tai vyksta, nors ne tik iš rusų pusės. Amerikonai irgi tikrai ne šventi. Gal tik labiau maskuojasi.